Wintersport in Tsjechië

Op skivakantie naar Tsjechië met je eigen auto

Met de auto op wintersport naar Tsjechië. Dat is dichterbij dan je denkt! Misschien is Tsjechië als wintersportbestemming een onbekende voor je, maar niet voor ons. Pharos Reizen biedt in het Reuzengebergte een topselectie wintersportvakanties met de auto. Wist je dat Tsjechië dé familiebestemming is voor skivakanties!? Mooie pistes, gezellige après-ski en gunstige prijzen! En kom je niet alleen om te skiën? Met onze wintersportarrangementen kan je ook sneeuwscooter-excursies doen of zelfs bobsleëen.

Ontdek Wintersport in verrassend Tsjechië

Skiën met het hele gezin! Met zijn allen lekker rommelen in de sneeuw. Wintersport in Tsjechië is heel betaalbaar en dat verklaart de populariteit voor een deel. Maar er is meer! De afgelopen jaren is er in Tsjechië flink geïnvesteerd in de accomodaties en de moderne liftinstallaties. Ook de ruime inzet van sneeuwkanonnen zorgt zelfs op de geringe hoogte voor een sneeuwzekere skivakantie.

Anders dan de naam doet vermoeden is het Reuzengebergte verre van hoog. Dit betekent ook dat de skigebieden in Tsjechië zich lenen voor de beginnende en gemiddelde skiër en, natuurlijk, voor gezinnen! De skidorpen in Tsjechië zijn compact en alles ligt relatief dicht bij elkaar. Het is bijna nergens nodig om met de auto naar de skilift te gaan. Pharos Reizen heeft een leuke selectie gemaakt waardoor je kan kiezen van een knus vakantiehuisje tot een luxe kamer in een 4-sterren hotel. Ondanks het ontbreken van echt massatoerisme is het in de de skidorpen ronduit gezellig. Vergeet niet dat het Pils in Tsjechië is uitgevonden dus een leuke bierstube is snel gevonden!

Dus, ben je op zoek naar een onvergetelijke betaalbare skivakantie met het hele gezin, bekijk dan het actuele aanbod wintersport vakanties in Tsjechië van Pharos Reizen van ANWB!

Wintersport in Tsjechië: de weetjes

Populairste skidorpjes in Tsjechië
Ingegeven door het aantrekkelijke prijsniveau hebben de skibestemmingen in Tsjechië zich de laatste jaren sterk ontwikkeld. Dit is trouwens bijna nergens ten koste gegaan van de gezelligheid en de skidorpen voelen nog heel authentiek. Ben je op zoek naar een sfeervolle gezinsvakantie in de sneeuw dan zijn de leukste plaatsen om aan te doen Spindleruv Mlyn en Harrachov. Zoek je wat meer rust en natuur, dan raden we Cerny Dul aan.

Sneeuwzekerheid van Tsjechië
In het verleden had je bij een wintersportvakantie in Tsjechië kans op groene weides in plaats van witte pistes. De meeste skigebieden in Tsjechië komen immers niet boven de 1000 meter uit. Maar, mede door het landklimaat, is Tsjechië toch verzekerd van koude winters en een redelijkehoeveelheid neerslag. Daarnaast is er de laatste jaren flink geïnvesteerd in moderne sneeuwmachines die zorgen voor een grote sneeuwzekerheid van jouw skivakantie in Tsjechië!

Après-ski in Tsjechië
Niet onbelangrijk voor winstersportliefhebbers zijn de après-ski mogelijkheden. Is het een beetje gezellig onderaan de lift? Nou, dat hebben ze in Tsjechië prima voor elkaar! In Spindleruv Mlyn en Harrachov zijn een keur aan barretjes waar de sneeuwpret op een gezellige manier af kan sluiten! En in de avond verplaatst de gezelligheid zich naar de bars en discotheken in het centrum. En ook niet geheel onbelangrijk: de prijzen zijn hier een stuk prettiger dan in Oostenrijk of Frankrijk!

Skiën met de kids in Tsjechië
Door het geringe hoogteverschil en de overzichtelijke pistes in de Tsjechische skigebieden is het de perfecte wintersportbestemming voor gezinnen met kinderen. Daarom biedt Pharos Reizen ook een aantal bestemmingen in Tsjechië met het thema "Voor de eerste keer". Dit betekent dat je kan rekenen op een skischool (met vaak Nederlandstalige skiles), een skiweide, sneeuwzekerheid en kindvriendelijke accommodaties!

Check en boek jouw wintersport in Tsjechië

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven