Wintersport in Polen

Zakopane: het grootste skigebied van Polen

Mooie pistes in de duitse skigebieden - Wintersport in Duitsland

Zakopane is niet alleen het grootste skiegebied van Polen, maar ook het hoogste. Het gebied ligt middenin het bergrijke gebied van de noordelijke Hoge Tatra. Wintersport in Polen betekent ook historische kerken, houten huizen markten en zelfs een aquapark waar je na een dag skiën heerlijk kunt bijkomen.

Skiën in Polen is voor ieder type skiër een leuke uitdaging. De pistes rond Zakopane bieden zowel zwarte pistes – vanaf de Kasprowy Wierch (1987 m.) – maar ook eenvoudige afdalingen voor de gemiddelde en beginnende skiërs. Wist je dat je ook andere wintersport kunt doen naast ski""en of snowboarden? Wij raden de huskytocht aan. En voor de echte durfal? Ga paragliden!

Een wintersport in Polen met Pharos Reizen staat garant voor een fantastische skivakantie voor het hele gezin!

Polen: nieuwe wintersportbestemming!

Polen is een relatieve onbekende als het gaat om wintersport. Wist je dat er jaarlijkse miljoenen Europeanen heen trekken om de latten onder te binden? Een groot voordeel is de goede prijs-kwaliteitverhouding: het is er niet duur! De laatste jaren zijn de gebieden er enorm ontwikkeld en zijn de voorzieningen steeds beter geworden. Daarnaast liggen de Poolse skigebieden midden in de ongerepte natuur.

Wintersport in Polen: de weetjes

De populairste skigebieden in Polen
Polen ontwikkelt zich razendsnel als wintersportbestemming. En ook al is wintersport in Polen iets minder uitdagend dan in de Alpen, je kunt er prima skiën, snowboarden en langlaufen. De bekendste wintersportplaatsen zijn Zakopane en Karpacz.

Zakopane ligt in het Tatragebergte en is met meer dan 160 km piste het grootste skigebied in Polen. De pistes zijn ook nog verlicht waardoor je tot een uur of 8 door kan skiën! Een leuke bestemming voor gezinnen (met kinderen!).

Karpacz ligt in het Reuzengebergte op de grens met Tsjechië. Je kunt er zelfs naar Tsjechië skiën! Een prima bestemming voor liefhebbers van poedersneeuw.

Sneeuwzekerheid van Polen
Bij een wintersport naar Polen ben je verzekerd van een sneeuwzekere skivakantie. De ligging van de verschillende gebieden is niet hoog – van 700 tot 1300 meter, met uitschieters tot 2000 meter. Maar door de oostelijke ligging is het er koud genoeg voor witte winters.

Après-ski in Polen
Wintersport in Polen biedt niet standaard een enorm aanbod aan après-ski. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om jouw wintersportdag met gezelligheid uit te luiden. Er zijn voldoende skihutten en barren die leuke après-ski mogelijkheden aanbieden. Zeker rond Zakopane is er genoeg te beleven.

Skiën met de kids in Polen
Met de camera in de hand kijk je vol trots hoe de kleine voor het eerst op ski's de sneeuw trotseert. Prachtig om te zien hoe snel jouw kinderen het leren op de skischool! Dat kan ook niet anders: wij hebben ook in Polen skigebieden geselecteerd, met de beste mogelijkheden voor kinderen die voor het eerst kennismaken met de ski's. Ze leren het zo snel; voor je het weet skiën ze je voorbij!

Ga naar Duitsland! Binnen 3 uur sta je op de pistes in het Sauerland.
Winters genieten in Beieren
In het Duitse Beieren liggen de wintersportgebieden er in de winter stralend bij.
Skiën in het Sauerland
Misschien niet het hoogste maar wel het meest bergachtige stuk van het Rijnlandse leisteengebergte.

Kies de leukste wintersport in Polen

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven