Wintersport in Italië

Wintersport in Italië: geweldige skigebieden!

Geniet van het skiën en heerlijk eten tijdens wintersport in Italië

Wist je dat de Dolomieten net zover weg zijn als de Franse Alpen? Nog een reden om naar de Italiaanse pistes af te reizen is de culinaire klasse van Bella Italia. Nergens kan je naast een skivakantie ook zo genieten van het heerlijke eten als in Italië.

Wie nog nooit op wintersport in Italië is geweest mist veel! Zo zijn de pistes hier ontzettend goed geprepareerd. Het veelzijdige piste-aanbod maakt Italië geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde skiër.

Dus, ben je op zoek naar een onvergetelijke wintersportvakantie met het hele gezin, bekijk dan het actuele aanbod wintersport vakanties in Italië van Pharos Reizen van ANWB!

Op skivakantie naar Italië

Wintersport in Italië staat voor mooie pistes, zonnige terrassen en overheerlijk eten. In de Italiaanse Alpen kun je heerlijk in de warme winterzon de berg af skiën. Dit is namelijk de zonnige kant van de Alpen! Of ga je naar Bardonecchia (Piemonte) en voel je je een heuse olympische sporter? Dit is één van de locaties bij Turijn waar de Olympische Winterspelen plaatsvonden.

Wintersport in Italië: de weetjes

Skikids - Voor de eerste keer op wintersport in Italië

Grootste skigebieden in Italië
Italië biedt een goede mix aan skibestemmingen. Veel middelgrote skigebieden zijn kleinschalig en bieden een authentieke sfeer. Daarnaast zijn er enkele grote gebieden die alles bieden wat je van een wintersport mag verwachten!

Val Gardena is de bekendste bestemming voor wintersport in Italië. Het gebied is aangesloten aan het Dolomiti Superski gebied met ruim 175 km pistes.

Via Lattea is een van de grootste skigebieden van Italië. Het ligt tegen Frankrijk aan en bevindt zich ook op een meteorologische grens waardoor het een sneeuwzekere bestemming is. Bekendste plaatsen zijn Sestrière en Montgenèvre.

Een andere topbestemming voor wintersport in Italië is Breuil-Cervinia. In de schaduw van de Matterhorn vlakbij het Zwitserse Zermatt biedt dit gebied een uitdagende verzameling pistes.

Sneeuwzekerheid van Italië
Italië is een sneeuwzekere wintersport bestemming. Dit komt door de ligging aan de zuidkant van de Alpen. Er valt hierdoor in bijna alle Italiaanse gebieden veel sneeuw. Tel daarbij op dat de Italianen ook meesters zijn in het prepareren van de pistes waardoor de sneeuw langer blijft liggen. Wintersport in Italië betekent dan ook vaak een dik pak sneeuw en een strakblauwe hemel.

Après-ski in Italië
Bij een wintersport vakantie in Italië hoort geen hossende meezinger of dansen in je skischoenen. Après-ski betekent hier iets anders. Het komt vaak voor dat je na de uitgebreide lunch de ski’s in de rekken laat staan en nog een fles Italiaanse wijn laat aanrukken. Zo wordt er aan tafel nog lang genoten van het heerlijke landschap en de zon. Er zijn wel skigebieden waar het ’s avonds nog lang onrustig blijft. Denk dan aan Madonna di Campiglio.

Skiën met de kids in Italië
Met de camera in de hand kijk je vol trots hoe de kleine voor het eerst op ski's de sneeuw trotseert. Prachtig om te zien hoe snel jouw kinderen het leren op de skischool! Dat kan ook niet anders: wij hebben ook in Italië skigebieden geselecteerd, met de beste mogelijkheden voor kinderen die voor het eerst kennismaken met de ski's. Ze leren het zo snel; voor je het weet skiën ze je voorbij!

Wist je dat Pharos Reizen bestemmingen in Italië met het thema ‘Voor de eerste keer’? Bezorg jezelf en je kinderen de wintersport vakantie van je dromen!

Onze wintersport tips voor Italië

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven