Veilig op reis met ANWB

Veilig reizen, met de zekerheid van ANWB

Op deze pagina lees je meer informatie over veilig op vakantie. Vanaf het boeken tot vertrek, en van de accommodaties tot excursies. Met ANWB Reizen weet je zeker dat je veilig en zorgeloos op vakantie gaat! 

Veilig op reis met de ANWB Reisverzekering

Dit jaar zitten we vol vragen. Wat is bijvoorbeeld verzekerd als ik op vakantie ziek word door het coronavirus? Het is goed om te weten welke vergoedingen en hulp de ANWB Reis- en Annuleringsverzekering biedt. Bekijk de video voor een duidelijk overzicht of lees hier meer informatie.

PCR-test of gezondheidsverklaring

Voor sommige bestemmingen heb je een gezondheidsverklaring nodig of is een PCR-test verplicht. Wat is het verschil en heb je dit echt nodig?

In beide gevallen ligt het aan je vakantiebestemming welke maatregel verplicht is. Een PCR-test is een test waarbij er wordt gekeken of er genetisch materiaal van het nieuwe coronavirus in je neus- of keelholte zit. Deze test is verplicht voor alle volwassenen, voor kinderen gelden er per bestemming andere regels. Lees je goed in welke voorwaarden er voor jouw bestemming gelden. 

Een gezondheidsverklaring is een door het RIVM verplicht document voor alle reizigers vanaf 13 jaar die willen reizen naar het buitenland. Een gezondheidsverklaring is verplicht voor de heen- en terugreis en geldt voor alle soorten reizen, of je nu met het vliegtuig gaat of met de auto. Let erop dat de verklaring 24 uur voor vertrek moet worden ingevuld en uitgeprint moet worden meegenomen. Download hieronder jouw gezondheidsverklaring.

Download hier de gezondheidsverklaring van het RIVM (NL) »

Download the Health Declaration Form (ENG) »

ANWB Reiswijzer

Reizen en corona: is mijn vakantieland toegankelijk? Ga wijs op reis met de ANWB Reiswijzer met info over 20 vakantielanden.

Reisadvies

Veilig en zorgeloos op vakantie met ANWB Reizen, ook als het reisadvies verandert. Lees hier meer informatie.

Bereid je vakantie goed voor

Dit jaar is alles anders, maar met de ANWB ga je altijd goed voorbereid op reis! We helpen je graag. Thuis, onderweg en op vakantie.