Vakantieparken in Italië

Kust in Le Marche, Italië - Vakantieparken in Italië

Mediterrane heerlijkheid in bella Italia

Die scheve toren, de perfecte pizza en de strandjes langs het Gardameer. Pharos Reizen biedt hier prachtige vakantieparken. Maar we kijken ook iets verder dan de neus van Pinokkio lang is. Naar plekken die net iets minder bekend zijn.  Dompel jezelf onder in de mediterrane heerlijkheid van een vakantiepark in Italië!

De ligging van al onze Italiaanse vakantieparken is bijzonder. In de bergen, bij het water of langs de witte stranden! Geniet van de lekkerste 'gelati', de voortreffelijkste pasta's en wat dacht je van een perfecte 'latte macchiato' op het mooiste plein van Italië, in Siena? Of bewonder je de 'ideale man' in Florence: de David van Michelangelo? Onze vakantieparken in Italië zijn de perfecte uitvalsbasis om al het moois te ontdekken!

Met de 'bambini' op vakantie? Ook dan is 'la bella Italia' fantastisch. Wij selecteerden de vakantieparken ook voor hen!

Boten in de haven, Ligurië, Italië - Vakantieparken in Italië

Onze vakantieparken in Italië

Groter worden de meren niet in Italië! Het Gardameer wordt al eeuwen druk bezocht om de zonnige oevers, de (kiezel) stranden, de vele recreatieve mogelijkheden en het prachtige uitzicht. De Romeinen en later ook de Venetianen hebben hier hun sporen nagelaten, die nu nog steeds zichtbaar zijn in het landschap. Boek de leukste vakantieparken aan het Gardameer en jouw vakantie op en top Italiaans.

Minder bekend bij de toerist en juist daarom ook een topbestemming voor een vakantiepark is de regio Le Marche. Het landschap van Le Marche doet onmiskenbaar denken aan Toscana en Umbria. De regione mist echter de grote stedelijke publiekstrekkers. Maar diegenen die op zoek zijn naar een stukje ongerept Italië zijn hier zeker op de goede plaats.

En natuurlijk mag Toscane niet ontbreken. Ook hier selecteerde Pharos Reizen schitterende vakantieparken. Één van de topregios ter wereld voor cultuur- en kunstminnaars. In Toscane zijn diverse steden opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het centrum van Siena, San Gimignano, Pienza en de hele Val dOrcia zijn stuk voor stuk een bezoek waard.

De beschutte ligging van Ligurië achter de bergen zorgt voor een heerlijk mild klimaat en de Britten hebben er tal van tuinen met bloemen aangelegd. Nog steeds is de zachte industrie van de Ligurische kust aan de floraproductie gewijd en nog steeds zoeken heel veel toeristen aan deze kust zon, zee en Italiaans ijs.

De leukste vakantieparken

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Vakantie vieren op een vakantiepark in Italië

Waarom een vakantiepark in Italië?
Het kiezen van de juiste accommodatie voor jouw perfecte vakantie kan een uitdaging zijn. Het hangt er ook heel erg vanaf wat voor jou ideaal is. Wil je een rustige omgeving, of zoek je juist een plek waar de kids zich de hele dag kunnen vermaken? Op een vakantiepark  kan je jouw vakantie in Italië op verschillende manieren doorbrengen.

Veel faciliteiten in een vakantiepark
Vakantieparken in Italië beschikken over verschillende faciliteiten. De mogelijkheden zijn eindeloos: restaurants, snackbars, zwembaden, peuterglijbanen, speeltuinen, tennisbanen, of fitnessruimtes, er is voor ieder wat wils. Wist je dat we ook Italiaanse vakantieparken aanbieden voor rustzoekers? Bijvoorbeeld op een kleinschalig complex. Maar ook de luxe villa met prive zwembad behoort op sommige parken gewoon tot de mogelijkheden.

Kindvriendelijke vakantieparken in Italië
Neem de kinderen mee! Veel vakantieparken zijn kindvriendelijk ingericht. Dat betekent veel plezier speciaal voor de kids (en rust voor jou!). In plaats van op zoek te gaan naar vermaak, zit het letterlijk om de hoek. Op veel vakantieparken zijn animatieteams aanwezig voor de kids. Plons! Ook zwemmen met de allerkleinsten? Kies dan voor een vakantiepark met een peuterzwembad. 

De perfecte ligging van vakantieparken in Italië
Italië is een groot land vol afwisselend natuurschoon. De vakantieparken worden natuurlijk vaak ontwikkeld in de buurt van toeristische hotspots. Dat betekent dat het vakantiepark een perfect uitvalspunt is om al het moois in de omgeving te ontdekken. Vakantieparken in Italië liggen vaak aan het water, of in de bossen of aan de kust. De fijnste en meest bijzondere vakantieparken in Italië boek je bij Pharos Reizen van ANWB!