Stedentrip Wenen

Wenen in Oostenrijk heeft veel verborgen parels, zoals een prachtige architectuur

Stedentrip Wenen

Een keizerlijke ervaring in Oostenrijk

Tal van culturele bezienswaardigheden, schitterende gebouwen en heerlijk eten; tijdens een stedentrip naar Wenen ontdek je al het moois dat deze keizerlijke hoofdstad van Oostenrijk te bieden heeft. Breng een bezoek aan het voormalige zomerverblijf van keizerin Sisi, Schloss Schönbrunn, en ontspan je in de voormalige paleistuin. En tijdens een stedentrip in Wenen sla je natuurlijk een van de belangrijkste operahuizen van Europa niet over: de Wiener Staatsoper. Niet voor niets heeft de stad zoveel bekende componisten en dirigenten voortgebracht. Door zijn romantische uitstraling en prachtige architectuur is Wenen een prima bestemming voor een korte vakantie.

Stedentrip tips Wenen in Oostenrijk

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Wandel door de prachtige tuinen van Schloss Schönbrunn in het Oostenrijkse Wenen

Stedentrip Wenen: wegzwijmelen in Schloss Schönbrunn

Ga je op stedentrip naar Wenen? Daar hoort zeker een bezoek aan Schloss Schönbrunn bij. Het paleis en bijbehorende tuin hebben een oppervlak van zo'n 176 hectare, dus je bent rustig een dag bezig om dit hele gebied te verkennen. Het paleis zelf is 175 meter breed en valt op door de prachtige barokke details en de kleurencombinatie van lichtgeel en oker. Het gebouw telde ooit ruim 1.400 kamers waarvan je er vandaag de dag 40 kunt bezoeken, zoals de schitterende staatsievertrekken in rococostijl van keizer Frans Jozef en Keizerin Elisabeth (Sisi). Andere kamers die opvallen door hun extravagante versieringen zijn de Millionenzimmer en het cirkelvormige Chinese kabinet dat volledig is versierd met porselein. De privévertrekken van de keizer en de keizerin zijn soberder ingericht maar zeker niet minder bijzonder.

Schönbrunn: ontspannen in het park

Tijdens een stedentrip in Wenen ontdek je naast het fantastische Schloss Schönbrunn ook het bijbehorende park met zijn opvallende monumenten, zoals de Neptunusfontein, de enorme obelisk en de absolute blikvanger Gloriette. Dit neo-klassiek bouwwerk met zuilengang bovenop de top van de Schönbrunn heuvel herbergt onder meer een café. De perfecte plek om even op adem te komen en de schitterende omgeving op je in te laten werken terwijl je geniet van een heerlijke apfelstrudel. Na een korte pauze bezoek je de dierentuin in het park. De Tiergarten telt tegenwoordig vele diersoorten, waaronder nijlpaarden, koala's, apen en olifanten. Plantenkenners zullen tijdens een stedentrip in Wenen versteld staan van het Palmenhaus met zijn keur aan exotische planten en het naastgelegen Wüstenhaus met tal van bijzondere cactussen. En sla natuurlijk ook de uitgestrekte botanische tuinen ook niet over!

Liefhebbers van klassieke muziek moeten zeker een bezoek brengen aan Wiener Staatsoper in het Oostenrijkse Wenen

Wiener Staatsoper: een van de mooiste operahuizen in Europa

Liefhebbers van klassieke muziek moeten zeker een stedentrip naar Wenen boeken, want Oostenrijk heeft tal van bekende componisten voortgebracht, van wie Wolfgang Amadeus Mozart natuurlijk de beroemdste is. Wil je de sfeer uit die tijd proeven? Breng dan een bezoek aan een van de mooiste operagebouwen van Europa; de Wiener Staatsoper. Tijdens een uitgebreide rondleiding zie je niet alleen de concertzaal maar neem je ook een kijkje achter de coulissen. Het gebouw is gevuld met prachtige plafonddecoraties, fresco's en schilderijen. Wil je een bezoek brengen aan één van de voorstellingen? Boek dan voorafgaand aan je stedentrip naar Wenen online vast een kaartje. Veel voorstellingen zijn namelijk ver van tevoren uitverkocht.