Stedentrip Parijs

De Eiffeltoren is het symbool van het liefdevolle Parijs in Frankrijk

Stedentrip Parijs

Leuk voor alle leeftijden

Vergezichten vanaf de Eiffeltoren, kunstenaars in Montmartre, leuke pretparken, historische monumenten, moderne architectuur, de drukte van een miljoenenstad en de ontspanning die de vele groene parken bieden. De Franse hoofdstad Parijs is een stad van afwisseling en tegenstellingen. Eén ding is echter zeker, en dat is dat zowel jong als oud zich hier niet snel verveelt. Een gezellige en gevarieerde stedentrip naar Parijs is dan ook geschikt voor alle leeftijden.

Onze stedentrips-tips in Parijs Frankrijk

Prijsdetails

Deze prijs is:

 • inclusief € 25,- dossier-/reserveringskosten, € 2,50 calamiteitenfonds per boeking en € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021)

Verplichte toeslagen ter plaatse te betalen:

 • toeristenbelasting Novotel Parijs Charenton : ca. € 2,88 per persoon per dag (vanaf 18 jaar)
 • toeristenbelasting Camping de Paris Bois de Boulogne : ca. € 0,75 per persoon per dag (vanaf 18 jaar)
 • borg Camping de Paris Bois de Boulogne : € 90
Bij reservering op te geven indien gewenst en te betalen:
 • begeleide fietstour: € 29,- per volwassene en € 22,00 per kind van 11 t/m 16 jaar
 • huisdier: Camping de Paris Bois de Boulogne € 4,80 per nacht
 • eindschoonmaak : Camping de Paris Bois de Boulogne € 45
Sluit details
Bij de Eiffeltoren, Parijs, Frankrijk
Parijs met kids en tieners
3-daagse stedentrip met kids Parijs
 • Hotelarrangement
 • Frankrijk
 • Parijs
 • niet met auto het drukke centrum in
 • hotel op ca. 100 m van de metro, camping met shuttlebus
 • inclusief rondvaart en ballonvaart
Per persoon vanaf € 171,25 bij vertrek op 14-06-2021

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Een echte eyecatcher is de Eiffeltoren in het Franse Parijs

Parijs bekijken vanaf de Eiffeltoren

Verreweg het opvallendste bouwwerk van Parijs is de Eiffeltoren. Je kunt deze al vanaf de ringwegen boven de stad zien uittorenen. De Eiffeltoren rijst dan ook tot ongeveer 320 meter de lucht in. De stalen constructie werd eigenlijk ontworpen als toegangspoort voor de Wereldtentoonstelling van 1889. Het bouwwerk werd in mei van dat jaar geopend, en de bedoeling was om het na twee decennia weer af te breken. Dat je de Eiffeltoren tijdens een stedentrip naar Parijs bijna anderhalve eeuw later nog steeds kan bezoeken is te danken aan de opkomst van radiocommunicatie rond 1900. De hoge constructie bleek uitstekend geschikt voor het versturen van radioberichten over lange afstanden. Tegenwoordig is de Eiffeltoren een verplichte toeristenattractie. Elke avond vindt er een lichtshow met de lampen op de toren plaats, terwijl op de Franse feestdag 14 juli een vuurwerkshow wordt georganiseerd.

Bezoek aan Montmartre tijdens een stedentrip Parijs

Een andere parel van de Franse hoofdstad is de bijzondere wijk Montmartre, die zich in een van de noordelijke arrondissementen bevindt. Deze ligt op een heuvel van 130 meter en trekt veel schilders en andere kunstenaars aan. Op het Place du Tertre boven op de heuvel kan je jezelf en je reisgezelschap in uiteenlopende schilder- en tekenstijlen laten vereeuwigen. Steile trappen en smalle straatjes leiden naar de top. Vanaf bepaalde punten heb je een fantastisch uitzicht over Parijs. In Montmartre staat ook een van de bekendste Parijse gebouwen, namelijk de ruim 80 meter hoge Basilique du Sacré-Cœur. Deze kerk is gemaakt van witte kalksteen en is daarmee een opvallend punt in het stadsbeeld. Je bereikt de in 1914 voltooide Sacré-Cœur via 222 treden, maar er is ook een kabelbaan.

Een van de leukste pretparken in Europa is Disneyland Parijs in Frankrijk

Diverse attractieparken

Een stedentrip naar Parijs met kinderen vraagt natuurlijk om een bezoek aan een van de pretparken rond de Franse hoofdstad. Disneyland Paris is wat dat betreft de belangrijkste trekpleister. Meer naar het noorden vind je Parc Astérix, waar de Franse striphelden Asterix en Obelix centraal staan. De hoogste achtbanen zijn al vanaf de snelweg A1 te zien, maar dit pretpark heeft ook waterattracties, een spookhuis, dierenshows en voorstellingen gebaseerd op de Asterix-albums.

Het groene Parijs

Tussen de stadse drukte door biedt een stedentrip Parijs ook ruimte voor momenten van rust. De metropool beschikt namelijk over diverse parken. De bekendste daarvan is het park Bois de Boulogne, waar onder meer een rozentuin en dierentuin zijn. In de Jardin du Luxembourg zijn standbeelden, theater, muziek, terrassen en een grote vijver.