Stedentrip Antwerpen

istorische panden, grootse pleinen en de beste restaurants: je vindt ze allemaal tijdens een stedentrip in Antwerpen.

Stedentrip in Antwerpen

Laat je verwelkomen door een bruisende Vlaamse stad

Historische panden, grootse pleinen en de beste restaurants: je vindt ze allemaal tijdens een stedentrip in Antwerpen. Deze historische stad is rijk aan prachtige bezienswaardigheden die je culturele hart sneller laten kloppen. Wandel langs de eeuwenoude gebouwen van de stad, kijk je ogen uit tijdens een wandeling langs rivier de Schelde of bezoek een van de onvergetelijke monumenten van Antwerpen. Ook met de kinderen verveel je je geen moment in deze stad, want het centrum is gevuld met stoere striphelden, grootse speeltuinen en de leukste attracties. Je vakantie wordt helemaal een succes dankzij de vele prachtige musea die de stad rijk is.

Onze stedentrip tips Antwerpen

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

De wonderen van het historische Antwerpen

Dankzij zijn eeuwenoude geschiedenis staan het centrum van Antwerpen talloze bewonderenswaardige, historische panden, zoals het oude stadhuis. Dit klassieke renaissancegebouw valt op door de prachtige versieringen die op de gevel prijken. Ook Het Steen is een waardevol monument dat een bezoek waard is, tijdens je stedentrip naar Antwerpen. Dit imposante gebouw is het oudste pand van Antwerpen en maakte deel uit van de oude vestingwerken die de stad moesten beschermen. Tijdens een bezoek aan Het Steen duik je in het rijke verleden van Antwerpen en waan je je in de tijd van de ridders en jonkvrouwen.

Onvergetelijke momenten met de kinderen

Jong en oud beleven tijdens een stedentrip in Antwerpen samen een sprankelende vakantie. In de stad zijn allerlei fascinerende attracties voor de kleintjes, zoals de prachtige stripmuren op diverse plaatsen in de stad. Tijdens een wandeling langs deze versierde panden komen jullie de beroemdste striphelden tegen, van Suske en Wiske tot Piet Pienter en Bert Bibber. Al je favoriete Vlaamse striphelden komen pas echt tot leven in Comics Station. Dit stoere indoor pretpark is de ideale plek om urenlang te klimmen en te klauteren. Na een wandeling langs de prachtig kabbelende Schelde is het tijd om even te pauzeren in een heuse piratenspeeltuin aan de oever. Aan het eind van de dag moet er natuurlijk getrakteerd worden met een portie overheerlijke authentieke Vlaamse frieten.

Beleef de geschiedenis van de Belgische stad Antwerpen tijdens een stedentrip

De leukste activiteiten voor een culturele stedentrip in Antwerpen

Wie een stedentrip naar Antwerpen boekt, mag een boottochtje door de stad niet overslaan. Ontdek de stille wateren onder de stad tijdens een tocht door het oude rioolstelsel. Je ervaart de ondergrondse geheimen van Antwerpen tijdens een bezoek aan de Ruien: een oud gangenstelsel dat al sinds de middeleeuwen door het hart van de stad loopt. De musea in de stad laten ook niets te wensen over, zoals het Rubenshuis waar je in het leven van de wereldberoemde schilder Peter Paul Rubens duikt. Tijdens een wandeling door het Middelheimmuseum geniet je van een prachtig en rustig natuurpark, maar kom je ook wonderlijke beeldhouwwerken tegen. Wil je van een adembenemend panorama van de stad genieten? Dan moet je tijdens jouw stedentrip in Antwerpen een bezoek aan Museum aan de Stroom brengen.