Het Zweedse buitenleven

13- of 14-daagse rondreis Dalarna

  • verblijf in vakantiewoningen of appartementen
  • ontdek het beste van Zweden
  • incl. nachtovertochten met Color Line en Stena Line
Zoek & boekcode: 99237
Vanaf € 229,-
per persoon per 14-daagse rondreis
Deel via:   E-mail   Facebook   Tweet

Kijk nou wat er bij je op bezoek komt? Er staat een rendier voor de deur! Tijdens deze rondreis geniet je ultiem van het Zweedse buitenleven en de lange zomeravonden. Je ontdekt golvende landschappen vol met naaldbossen, heldere meren, korenvelden en kletterende watervallen. Zwem je in de helderblauwe meren tot de zon ondergaat? Of ga je liever met de kano het water op? 

Je reist door streken vol tradities en folklore, langs de karakteristieke rode houten huisjes en charmante steden, zoals Oslo en Göteborg. Neem je een kijkje in Nusnäs, waar de traditionele dalarnapaardjes vandaan komen? Of ga je mee op elandsafari? Tussen het rijden door geniet je van de frisse lucht met een typisch Zweedse Fika, of een heerlijk versbereide zalm. Välkommen! 

Wil je de rondreis beginnen in Säfsen Resort en eindigen in Idre Fjäll?
Of zit een vertrekdatum vol? Boek dan de 13- of 14-daagse rondreis Zweden in een notendop.

Je verblijft in…
Je vakantie begint al tijdens de cruise-overtocht van Kiel naar Oslo. Geniet van de prachtige uitzichten van de Oslofjord, voordat je aanmeert bij deze hoofdstad. Ervaar je daar nog even het bruisende stadsleven, of zet je meteen koers naar Idre Fjäll? Hier logeer je tussen bergtoppen van meer dan 1100 meter hoogte, of kan je op bezoek bij de Sami. En schrik niet als er zomaar een rendier in je tuin staat!

Je weg vervolgt zich naar Orsa Grönklitt. Een ruim vakantiepark omgeven door uitgestrekte bossen en visrijke meren. Vanaf hier kun je gemakkelijk het Orsa roofdierenpark bezoeken, waar je beren, lynxen en wolven kunt spotten! Tot slot verblijf je in het Säfsen-resort, vlakbij Frederiksberg. Het vakantiepark ligt aan het Säfsjönmeer, waar het water contrasteert met de rode huisjes en groene bossen die je omringen. Daarna is het alweer tijd om gedag te zeggen tegen het buitenleven van Zweden tijdens je overtocht terug naar Kiel. Adjö! 

Bijzondere ervaringen

  • nationaal park Fulujfjället, met de hoogste waterval van Zweden
  • de rood geschilderde houten huisjes rond Siljan
  • rendiervlees, hoe smaakt dat eigenlijk?
  • kanoën rond 'het eiland van de zon' op het Siljanmeer, met de geheimzinnige vikinggraven
  • de 'magische weg' in Nipfjället: auto in z'n vrij en verwonder je over de richting die de auto opgaat!

Geheimtip
Neem een emmertje mee! In Zweden mag je dankzij het 'Allemansrecht' namelijk overal bramen, bosaardbeien, bessen en frambozen plukken. En die kom je op veel plekken tegen!

Nog meer exclusieve geheimtips? Die krijg je in je reisbescheiden.

Verlengen
Wil je de overtocht graag op een andere datum reserveren? Dit kun je aangeven in de boekingsdialoog door ‘ik wil mijn overtocht(en) op een andere datum reserveren’ aan te klikken. Je boeking komt dan op aanvraag en een van de medewerkers van onze afdeling Aanvragen neemt vervolgens contact met je op om de beschikbaarheid en eventuele toeslag te bespreken.

Huisdieren
Huisdieren zijn toegestaan tijdens deze rondreis. Meer informatie vind je bij de tab 'Accommodaties'.

Hoogtepunten

Vänernmeer

Een duik in het reusachtige Vänernmeer

Stuga

Je beleeft Zweden intenser vanuit een Zweedse stuga!

Dalarna

Groene bossen, blauwe meren en rode paardjes!

Orsa

Een kijkje in het berenpark van Orsa

Vätternmeer

Midzomer in Zweden, wat wil je nog meer?

Rendieren

Neem een kijkje bij je 'buren' in Idre
Vanaf € 229,-
per persoon per 14-daagse rondreis

Check & Boek

-
+
-
+
gekozen datum
op aanvraag
beschikbaar
niet beschikbaar

prijzen zijn incl. reserverings/dossierkosten € 20,- en kosten Calamiteitenfonds € 2,50. Eventuele acties met kortingscode zijn nog niet verwerkt.