Sloveense countryside en Adriatische Kust

10-daagse rondreis Slovenië en Kroatië

Ontdek hoe groot(s) en veelzijdig kleine landen als Slovenië en Kroatië kunnen zijn. Ontdek het Sloveense achterland met zijn wijngaarden en de blauwe Adriatische Zee met de prachtige kustlijn.

  • onontdekte heerlijke wijnen in Ptuj
  • proef het paradijselijke eiland Cres
  • grandeur uit vervlogen tijden in Pula en Poreč
Zoek & boekcode: 18750
Vanaf € 582,75
bij vertrek op 15-10-2021 p.p. bij 2 volwassenen
Deel deze vakantie Facebook E-mail Deel met WhatsApp
Routekaart Sloveense countryside en adriatische kust

Deze reis start in Ptuj, de oudste stad van Slovenië. Ptuj is beroemd om zijn warmwaterbronnen en heeft ook een lange wijntraditie. Je tweede halte is het prachtige eiland Krk, dat wel 'het Gouden Eiland' wordt genoemd. Krk heeft een bijzonder mooie natuur, maar staat ook bekend om zijn culturele rijkdom. Vanuit Krk kun je met de ferry naar het bloemeneiland Losinj, een goede plek om dolfijnen te spotten. Om hier te komen rijd je over het eiland Cres. Vanwege het zoete Vranameer vind je er een rijkdom aan planten en dieren, wel meer dan 1.300 soorten. De eerste bewoning stamt uit het stenen tijdperk. Je vindt hier een rijke culturele en historische erfenis: Liburniaanse ruines, overblijfselen van oude steden, kloosters en katholieke kerken. Tot slot naar Medulin. Ooit een klein vissersdorp, vandaag een gezellig toeristisch dorpje. Een grillige kustlijn die driekwart van Medulin beslaat, een rijke flora en fauna en de oude Romeinse stad Pula op een steenworp afstand.

Je verblijft in…
Deze reis begint in kasteelstad Ptuj. Ptuj is beroemd om zijn warmwaterbronnen en heeft ook een lange wijntraditie. Daarna naar het “gouden” eiland Krk. Tot slot naar Medulin, op een krachtige steenworp van Pula.

Bijzondere ervaringen

  • vaar langs prachtige zeelandschappen en bekijk de rijke onderzeewereld

Toegankelijkheid
De meeste accommodaties in deze rondreis zijn geschikt als je slecht ter been bent of in een rolstoel zit. Er zijn kamers voor mindervaliden of er is een lift aanwezig. Meer informatie vind je bij de tab 'Accommodaties'. Via ons klantcontactcentrum kun je een ‘medische essentie’ invullen.

Huisdieren
Huisdieren zijn niet toegestaan tijdens deze rondreis.

Verlengen
Je kunt deze rondreis helaas niet verlengen.

Verder reizen
Je kunt deze rondreis goed combineren met een andere prachtige (rond)reis, vraag onze reisspecialisten om advies.

Vanaf € 582,75
bij vertrek op 15-10-2021 p.p. bij 2 volwassenen

Check & Boek

-
+
-
+
gekozen datum
op aanvraag
beschikbaar
niet beschikbaar

prijzen zijn incl. reserverings/dossierkosten € 25,-, kosten Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking en exclusief SGR-bijdrage € 5,- per persoon . Eventuele acties met kortingscode zijn nog niet verwerkt.