Rondreis Roemenië

Een rondreis door Roemenië is een zeer geschikte vakantie voor natuurliefhebbers en cultuurfanaten

Rondreis door Roemenië

Verborgen parel aan de Zwarte Zee

Historische steden met schitterende kunstschatten, een uitnodigende kuststreek aan de Zwarte Zee en wonderschone natuurgebieden: een rondreis door Roemenië is een prima manier om deze verborgen Europese parel te leren kennen. Breng een bezoek aan de bruisende hoofdstad Boekarest en de prachtige, eeuwenoude stad Sibiu, jaag op Dracula in Brasov en ontdek een van de mooiste natuurfenomenen van Europa in de Donaudelta. Een rondreis door Roemenië is een zeer geschikte vakantie voor natuurliefhebbers en cultuurfanaten!

Onze rondreistips in Roemenië

Prijsdetails

Deze prijs is: 

 • per 2 personen per rondreis
 • op basis van beschrijving
 • inclusief dossier-/reserveringskosten: € 20,-  per boeking en kosten calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking

Verplichte toeslagen ter plaatse te betalen:

 • toeristenbelasting: lokaal tarief
 • parkeerkosten
Sluit details
Rijdt via het prachtige Peles kasteel naar de Roemeense hoofdstad Boekarest
Parels van het andere Europa
21 of 24-daagse rondreis Hongarije, Roemenië, Polen, Duitsland
 • Rondreis
 • Roemenië
 • Boekarest
 • Transsylvanië, Maramures, Bukovina, Boekarest
 • 4 prachtige landen in 1 reis!
 • verblijf 3 nachten aan de Zwarte Zee bij de 24-daagse reis

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

De stad Sibiu moet je zeker bezoeken wanneer je op rondreis door Roemenië bent, deze staat de Werelderfgoedlijst van Unesco

Rondreis door Roemenië: bezoek kleurrijk Boekarest en werelderfgoed Sibiu

Aan de oevers van de rivier Dâmbovița ligt de hoofdstad Boekarest. Tijdens een rondreis door Roemenië zul je ontdekken waarom deze stad ooit de bijnamen 'klein Parijs' en 'Parijs van het Oosten' had. Hoewel veel van de prachtige gebouwen onder het communistische regime van Ceauşescu werden verwoest, telt Boekarest nog genoeg schitterende historische plekken die een bezoek of foto waard zijn. Neem bijvoorbeeld de bijzondere Stavropoleoskerk met zijn kleurrijke muurschilderingen of het Herăstrău Park met zijn prachtige bloementuin, boottochten op het meer en diverse speeltuinen voor kinderen. In de wijk Lipscani loop je via smalle straatjes met knusse winkeltjes naar een van de vele terrassen in het stadscentrum. Hier kom je op adem onder het genot van een glaasje pruimenbrandewijn. Een andere stad die je zeker moet bezoeken wanneer je op rondreis door Roemenië bent, is de middeleeuwse stad Sibiu, die terecht op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Hier beklim je de monumentale raadstoren, Turnul Sfatului, voor een panoramisch en fotowaardig uitzicht over de stad. Een andere aanrader is het nationale museum Brukenthal met tal van kunstschatten, waaronder ook van beroemde Hollandse meesters zoals Rembrandt van Rijn.

Vogels spotten in de Donaudelta

Liefhebbers van bijzondere natuurfenomenen genieten tijdens een rondreis in Roemenië zeker van een bezoek aan de Donaudelta, de op een na grootste rivierdelta in Europa die door Unesco staat aangemerkt als werelderfgoed. De Donau vertakt zich hier in drie riviertakken, voordat de rivier uitmondt in de Zwarte Zee. Het natuurgebied is een paradijs voor vogelspotters, want het is het leefgebied van honderden verschillende vogelsoorten waaronder roze pelikanen, purperreigers en zwarte ibissen. Het zeer diverse landschap, dat je per boot verkent, omvat kleine en grote meren, smalle en brede kanalen, populieren- en wilgenbossen, en rietvelden. Breng je tijdens een rondreis naar Roemenië een bezoek aan de delta? Combineer dit dan met een paar dagen ontspannen aan het strand van de Zwarte Zee.

 In Roemenië staat het kasteel van Bran met zijn opvallend spitse, rode torens is dit het decor van het bekende graaf Dracula verhaal

Jagen op Dracula in Brasov

Een rondreis in Roemenië brengt je ook naar het land van Dracula. Omgeven door groene heuvels torent een sprookjesachtig slot uit boven de charmante stad Brasov: het kasteel van Bran met zijn opvallend spitse, rode torens. Dit zou het decor zijn geweest voor Bram Stokers roman Dracula. Tijdens een excursie bezoek je onder meer de griezelige martelkamer waar een aantal werktuigen staan uitgestald. Brasov zelf heeft een gezellig stadscentrum met tal van restaurants en winkels waar je souvenirs koopt voor de thuisblijvers.