Gratis annuleren

Weg van Noorwegen - Fjord Line

15- of 17-daagse rondreis Noorse Fjorden, Midden-Noorwegen en Hedmark

  • inclusief overnachting in Hirsthals op de heenweg
  • charmant cultuurgoed: Trondheim, Bergen, Ålesund en Røros
  • incl. dagovertocht Hirtshals-Langesund & nachtovertocht Bergen-Hirtshals
Zoek & boekcode: 15260
Zin in deze vakantie?

Ondanks dat Denemarken zijn grenzen weer heeft geopend sinds 27 juni j.l. moet je als reiziger op dit moment één of meerdere reserveringen van in totaal 6 nachten kunnen overleggen bij de grensovergang. Bij deze reis verblijf je één nacht in Denemarken wat op dit moment niet is toegestaan. Wil je deze reis toch maken boek dan onze 14- of 18-daagse rondreis Weg van Noorwegen, waar je de nacht overtocht van Kiel naar Oslo neemt i.p.v. een overnachting in Denemarken en een dag overtocht. 

In Noorwegen is autorijden een feest: bijna elke autoweg biedt prachtige uitzichten. Deze rondreis bundelt een paar van de mooiste autowegen door Noorwegen. De ‘705’ bijvoorbeeld: je rijdt door een woest berglandschap, langs zalmrijke rivieren. Misschien nog wel indrukwekkender is de ‘Atlantic Road’, vaak de allermooiste autoweg ter wereld genoemd. Maar je brengt ook een bezoek aan een paar van de mooiste steden van Noorwegen: Trondheim, Ålesund en Bergen. Na deze rondreis ben je zeker 'Weg van Noorwegen'.

Je verblijft in..
De reis begint met een overnachting vlakbij het noordelijkste puntje van Denemarken in Aalbæk. Vervolgens vaar je van Hirtshals naar Langesund. Eenmaal aangekomen in Noorwegen rijdt je verder naar Trysil. Je verblijft hier in een bosrijke omgeving. Daarna reis je door naar het oude mijnstadje Røros. Vervolgens reis je via universiteitsstad Trondheim naar Håholmen Havstuer. Hier verblijf je op één van de kleine eilandjes bij het grote eiland Averøy. Dan is art-nouveau stad Ålesund aan de beurt. Je verblijft in Fosnavåg, op ca. 72 km van deze stad. Tot slot reis je verder via Skei naar Hanzestad Bergen. Hier stap je als laatste op de boot richting het Deense Hirtshals. 

Bijzondere ervaringen

  • bezoek de oudste en belangrijkste kathedraal van Noorwegen, in Trondheim
  • uitzicht op de ‘twee oren van Sylan’: de Storsylen (1762 m) en Storsola (1728 m)
  • machtige zeeschepen die varen langs kleurrijke houten huisjes: Hanzestad Bergen
  • Håholmen, een 18e-eeuws vissersdorpje met originele scheepswerven en vissershutten
  • elke bocht een ander uitzicht: prachtige autoroutes!

Geheimtip 
Waan je aan het einde van de wereld bij de vuurtoren van Alnes (Giske, Ålesund). Volgens de legende liet Viking-koning Harald Veelhaar hier zijn haren afknippen, nadat de vereniging van Noorwegen voltooid was. Koffiebar met zelfgemaakt gebak. 

Nog meer exclusieve geheimtips? Die krijg je in je reisbescheiden.

Toegankelijkheid
Deze reis is niet geschikt voor reizigers met een beperkte mobiliteit.

Huisdieren
Huisdieren zijn niet toegestaan tijdens deze rondreis.

Verlengen
Wil je de overtocht graag op een andere datum reserveren? Dit kun je aangeven in de boekingsdialoog door ‘ik wil mijn overtocht(en) op een andere datum reserveren’ aan te klikken. Je boeking komt dan op aanvraag en een van de medewerkers van onze afdeling Aanvragen neemt vervolgens contact met je op om de beschikbaarheid en eventuele toeslag te bespreken.

Hoogtepunten

Vigeland

Even pauzeren in het Vigelandpark in Oslo?

Røros

Een Unesco-erfgoed vol houten huisjes

Atlantic Road

Stormachtig eilandhoppen op vier wielen

Ålesund

Wat een uitzicht vanaf de Aksla-berg!

Rendieren

Wat leuk om de Noorse locals te ontmoeten!

Bergen

Terug naar de Hanzetijd in Bergen
Zin in deze vakantie?

Voorboeking

Een voorboeking is een vrijblijvende boeking die je kan maken voordat de vakanties van de desbetreffende periode beschikbaar zijn om te boeken. Zodra de definitieve prijzen door ons berekend zijn, nemen wij contact met je op. Zo ben je dus verzekerd van de beste plek op de beste vakantiebestemmingen.

Uw reis

-
+
-
+

Uw gegevens