Van Wandelpad tot Koningsweg

13-daagse rondreis Noorwegen

Neem je wandelschoenen mee en verken de historische Koningsweg en twee Nationaal Parken te voet. Met de auto ontdek je bovendien beroemde fjorden en staafkerken.

  • wandelen over de historische Koningsweg
  • ontdek te voet Nationaal Park Jotunheimen en Rondane
  • inclusief retourovertocht Kiel-Oslo met Color Line
Zoek & boekcode: 98439
Vanaf € 1502,75
bij vertrek op 08-09-2021 p.p. bij 2 volwassenen
Deel deze vakantie Facebook E-mail Deel met WhatsApp

Ontdek al wandelend de prachtige Noorse natuur! Het afwisselende landschap met bewegwijzerde wandelpaden, toeristische bezienswaardigheden en een woest, ongetemd landschap heeft van Noorwegen één van de belangrijkste wandelbestemmingen in Europa gemaakt. En tijdens deze rondreis ga jij dat ontdekken.

We beginnen bij de historische Koningsweg. Een bijzonder mooie wandelroute waarbij je onderweg o.a. kunt genieten van de bekende staafkerken en schitterende watervallen. Door naar Jotunheimen, ook wel 'het land van de reuzen' genoemd. Al wandelend kom je langs watervallen, meren, gletsjers, valleien en enkele van de hoogste bergen in Noord-Europa. We sluiten af in het oudste nationale park van Noorwegen, Rondane. Dit is een waar wandelparadijs met talrijke bergen en watervallen. Heb je geen zin om al wandelend deze omgeving te ontdekken? Rijd dan met de auto de befaamde mooie route, Rondanevegen.

Je verblijft in.. 
De vakantie begint al tijdens de cruise-overtocht van Kiel naar Oslo. Geniet van de prachtige uitzichten van de Oslofjord, voordat je aanmeert bij deze hoofdstad. Vanuit hier rijdt je door naar de eerste bestemming van deze reis, Filefjellstuene bij de historische Koningsweg. Daarna door naar Jotunheimen waar je verblijft in het traditionele Bygdin Høifieldshotel. De laatste stop voordat je weer terugvaart van Oslo naar Kiel is bij Nationaal Park Rondane waar je verblijft in het Spidsbergseter Resort Rondane. 

Bijzondere ervaringen

  • wat een kennismaking! 's Ochtends vroeg de Oslofjord binnenvaren
  • wandelen over de historische Koningsweg
  • Jotunheimen, ‘het land van de mythische goden’
  • uitstapje naar het langste en diepste fjord van Noorwegen, de Sognefjord
  • wandelen in het oudste Nationale Park van Noorwegen, Rondane

Toegankelijkheid
Deze reis is niet geschikt voor reizigers met een beperkte mobiliteit.

Huisdieren
Huisdieren zijn niet toegestaan tijdens deze reis.

Verlengen
Wil je de overtocht graag op een andere datum reserveren? Dit kun je aangeven in de boekingsdialoog door ‘ik wil mijn overtocht(en) op een andere datum reserveren’ aan te klikken. Je boeking komt dan op aanvraag en een van de medewerkers van onze afdeling Aanvragen neemt vervolgens contact met je op om de beschikbaarheid en eventuele toeslag te bespreken.

Vanaf € 1502,75
bij vertrek op 08-09-2021 p.p. bij 2 volwassenen

Check & Boek

-
+
-
+
gekozen datum
op aanvraag
beschikbaar
niet beschikbaar

prijzen zijn incl. reserverings/dossierkosten € 25,-, kosten Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking en exclusief SGR-bijdrage € 5,- per persoon . Eventuele acties met kortingscode zijn nog niet verwerkt.