Het mooiste Noorse spoor

7-daagse rondreis per trein door Noorwegen

Vanuit een comfortabel trein met royaal uitzicht ontdek je de hoogvlakte, bergen en watervallen tussen Oslo, de Sognefjord en Bergen. Bergensbanen en de Flåm-lijn: twee topspoorlijnen!

  • twee van de mooiste treinreizen ter wereld in één reis
  • ontdek Oslo, Bergen én het schitterende fjordengebied
  • inclusief KLM vluchten Amsterdam - Oslo en Bergen - Amsterdam
Zoek & boekcode: 98438
Zin in deze vakantie?

Ga mee naar Noorwegen en ontdek hoe prachtig dit land is per trein! Tijdens deze treinreis maak je kennis met de steden Oslo en Bergen, maar ook met de adembenemende natuur. Vanuit de comfortabele trein kun je genieten van hoogvlaktes, bergen en fjorden. Een unieke reis die je zeker eens in je leven gemaakt moet hebben. 

De Flåmsbana van Myrdal naar Flåm en weer terug zal een onvergetelijke ervaring zijn. Dit traject wordt vaak geroemd als een van de mooiste ter wereld. 

Het andere deel van je treinreis, over de Bergensbanen, is iets minder bekend. Maar de Noren zelf weten al een eeuw lang dat ook dit een absoluut toptraject is. Ook Lonely Planet riep de Bergensbanen uit tot een van ’s werelds mooiste spoorlijnen. Je treint vanuit Oslo door bossen, langs meren en dan de bergwereld van de Hardangervidda in, tot ruim 1222 meter hoogte in Finse. Daarna staan nog watervallen, fjorden en rivieren op het smakelijke menu. 

Na aankomst in Bergen heb je ruim de tijd om deze oude Noorse hoofdstad en invloedrijke Hanzestad te ontdekken. Wandel langs kleurrijke houten huisjes. Ga je mee op ontdekkingsreis?

Je verblijft in...
De eerste stop van deze reis is in de hoofdstad, Oslo. Wandel door het historische centrum met talrijke bezienswaardigheden en geniet van de sfeer. Vervolgens ga je verder per trein naar Flåm, dat prachtig gelegen is aan de Aurlandsfjord. Tot slot verblijf je in de Hanzestad Bergen, waar je zeker de Fløibanen moet nemen voor een spectaculair uitzicht over de stad. 

Reisperiode
Je kunt deze reis maken van april t/m half mei en van half september t/m oktober.

Wil je deze reis liever in de winter (t/m maart 2020) maken? Boek dan ons 7-daagse winterarrangement van Oslo naar de fjorden per trein

Bijzondere ervaringen

  • de bergwereld van de Hardangervidda
  • proef verse vis op vismarkt in Bergen
  • genieten van de prachtige Aurlandsfjord en Nærøyfjord
  • wandelen door het historische centrum van Oslo
  • twee van de mooiste treinreizen ter wereld in één reis

Toegankelijkheid
Deze reis is niet geschikt als je slecht ter been bent of in een rolstoel zit.

Huisdieren
Huisdieren zijn niet toegestaan tijdens deze reis.

Verlengen
Je kunt deze reis niet verlengen.

Hoogtepunten

Vigeland

Maar liefst 212 gekke sculpturen, kijk je ogen uit...

Bergen

Ook wel het 'hart van de fjorden' genoemd

Flamsbana

Een van de mooiste treintrajecten ter wereld!

Verse vis

Verser dan vers... En heerlijk! 

Uitzichten

Je raakt bijna niet uitgekeken!

Operahuis

Heerlijk relaxen langs het water van Oslo
Zin in deze vakantie?

Voorboeking

Een voorboeking is een vrijblijvende boeking die je kan maken voordat de vakanties van de desbetreffende periode beschikbaar zijn om te boeken. Zodra de definitieve prijzen door ons berekend zijn, nemen wij contact met je op. Zo ben je dus verzekerd van de beste plek op de beste vakantiebestemmingen.

Uw reis

-
+
-
+

Uw gegevens