Van lentelicht tot middernachtzon

12-daagse rondreis Noorwegen met de Hurtigruten

Dit is een van die reizen die je eens in je leven gemaakt moet hebben. Ontdek met de historische Hurtigruten-postboot de ongerepte wereld van de Noorse fjorden, de Lofoten en de Noordkaap.

 • verblijf op de Hurtigruten-postboot o.b.v. volpension
 • ontdek de ongerepte wereld van de Noorse fjordenkust
 • inclusief retourvlucht Amsterdam-Bergen met KLM
Zoek & boekcode: 18787
Zin in deze vakantie?

Na een lange winter breekt ook rond de poolcirkel de lente uit! Dit is een magisch moment om met de Hurtigruten-postboot langs de Noorse kust te varen. In het zuiden maakt de zon al overuren en bloeien de bergweides, terwijl in het noorden nog overal sneeuw ligt en het ijs net begint te breken. Je beleeft drie seizoenen in één reis. Enerzijds al lekker lange dagen én de natuur die weer volop ontwaakt, anderzijds in het noorden nog kans op het noorderlicht!

Daarna volgt de zomer met de Middernachtzon. De Middernachtzon is een natuurlijk fenomeen ten noorden van de Poolcirkel. De stralende zonneschijn dringt dwars door de heldere arctische lucht en doopt fjorden, kusten en bergen om tot vurig rood, zacht roze en goudgele tinten. Maar in dit seizoen komen ook de bloemen tot bloei en watervallen eindigen hun weg met klaterend geweld in zee. 

Wanneer ga jij deze prachtige reis maken? 

Hurtigruten: de mooiste zeereis ter wereld sinds 1893!
Bijna elke Noor spreekt vol liefde en trots over de Hurtigruten! De schepen van de Hurtigruten zijn dan ook al 120 jaar het bindmiddel tussen Noord- en Zuid-Noorwegen. Zo lang al varen ze tussen de soms afgelegen haventjes langs de Noorse kust, om vracht én passagiers te vervoeren. Nog steeds wordt in iedere haven gestopt om te laden en te lossen. De Hurtigruten is meer dan een cruiseschip: het is verbonden met de cultuur en het dagelijks leven van Noorwegen.

Wil je deze reis maken inclusief treinreis?
Dat is mogelijk! Boek dan de 13-daagse variant waarbij je één nacht in Trondheim verblijft en de volgende ochtend een prachtige treinreis van Trondheim naar Oslo maakt. Voordat je weer naar huis vliegt verblijf je nog één nacht in Oslo.  

Inbegrepen

 • retourvlucht Amsterdam-Bergen met KLM in de goedkoopste klasse*
 • transfer van de luchthaven naar het Hurtigruten-schip v.v.
 • Hurtigruten Bergen-Kirkenes-Bergen voor twee personen
 • 11x overnachting aan boord van de Hurtigruten in een tweepersoonsbinnenhut op basis van volpension
 • reisbeschrijving
 • CO2-compensatie

* indien de goedkoopste klasse volgeboekt is, kan er in overleg in een andere klasse geboekt worden tegen een toeslag. Voor de vluchtijden zie tab 'Op reis'.
** Let op! Er gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden voor de vluchten vanaf Amsterdam en Brussel. Zie Tab 'Op reis' voor de voorwaarden.

Exclusief: ruimbagage, hiervoor gelden sinds 1 april 2016 nieuwe regels. Je kunt een koffer alléén online of op de luchthaven bijboeken (dit kan helaas niet via Pharos Reizen). Voor meer informatie over ruimbagage zie de tab 'Op reis'.

Reisperiode 
Er zijn drie vertrekmogelijkheden: 
- 6 mei 2019 met schip MS Finnmarken
- 30 juni 2019 met schip MS Finnmarken
- 21 augustus 2019 met schip MS Midnatsol

Verlenging
Je kunt deze reis vooraf verlengen met een verblijf in Bergen (op aanvraag). Bij deze overnachting is ook een transfer van of naar de Hurtigruten inbegrepen. Je kunt deze verlengingsnacht bijboeken door contact met onze Klantenservice op te nemen.

Zin in deze vakantie?

Voorboeking

Een voorboeking is een vrijblijvende boeking die je kan maken voordat de vakanties van de desbetreffende periode beschikbaar zijn om te boeken. Zodra de definitieve prijzen door ons berekend zijn, nemen wij contact met je op. Zo ben je dus verzekerd van de beste plek op de beste vakantiebestemmingen.

Uw reis

-
+
-
+

Uw gegevensNiet geheel wat je zocht? Een aantal alternatieven

Prijsdetails

Deze prijs is:

 • inclusief reserverings-/dossierkosten: € 20,- per boeking en calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking

Annuleringsvoorwaarden
Let op! Voor het traject met Hurtigruten in deze reis zijn per 24 maart 2017 afwijkende annuleringskosten van toepassing.

- tot 90 dagen voor vertrek 15% van de reissom
- 90-30 dagen voor vertrek 50% van de reissom
- vanaf 30 dagen voor vertrek 100% van de reissom

Let op! Er gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden voor de vluchten vanaf Amsterdam.

Voor de vlucht vanaf Amsterdam gelden de volgende annuleringsvoorwaarden:
De vliegtickets worden 8 weken voor vertrek geprint. Wanneer de vliegtickets geprint zijn gelden er voor de vlucht 100% annulering- en wijzigingskosten.

Indien je de totale annuleringskosten wil weten kan je contact op nemen met onze klantenservice.

Sluit details
Met de postboot langs de Noorse kust
13-daagse rondreis Noorwegen met de Hurtigruten
 • Rondreis
 • Noorwegen
 • Noord Noorwegen
 • heen met de Hurtigruten-postboot en terug met de trein
 • inclusief een nacht in Trondheim en Oslo
 • inclusief vlucht Amsterdam-Bergen & Oslo-Amsterdam met KLM
Toon meer alternatieven