Met de postboot langs de Noorse kust

13-daagse rondreis Noorwegen met de Hurtigruten

Dit is één van die reizen die je eens in je leven gemaakt moet hebben. Met de historische Hurtigruten-postboot vaar je door de ongerepte wereld van de Noorse fjorden, de Lofoten en de Noordkaap. En daarna met de trein van Trondheim naar Oslo. Een schitterende rondreis die niet mag missen.

 • heen met de Hurtigruten-postboot en terug met de trein
 • inclusief een nacht in Trondheim en Oslo
 • inclusief vlucht Amsterdam-Bergen & Oslo-Amsterdam met KLM
Zoek & boekcode: 18818
Zin in deze vakantie?

Ga je mee op één van de mooiste zeereizen ter wereld? Met de Hurtigruten-postboot vaar je van Bergen via de fjorden en Lofoten naar Kirkenes. Het landschap onderweg is zo schitterend en ongerept dat je weinig anders kunt dan er met open mond van genieten. En op de terugreis stap je uit in Trondheim en ga je verder per trein naar Oslo, waar je door de prachtige vallei Gudbrandsdalen en over de machtige bergketen Dovrefjell rijdt. Een reis die je eens in je leven gemaakt moet hebben.

Hurtigruten: de mooiste zeereis ter wereld sinds 1893!
Bijna elke Noor spreekt vol liefde en trots over de Hurtigruten! De schepen van de Hurtigruten zijn dan ook al 120 jaar het bindmiddel tussen Noord- en Zuid-Noorwegen. Zo lang al varen ze tussen de soms afgelegen haventjes langs de Noorse kust, om vracht én passagiers te vervoeren. Nog steeds wordt in iedere haven gestopt om te laden en te lossen. De Hurtigruten is meer dan een cruiseschip: het is verbonden met de cultuur en het dagelijks leven van Noorwegen.

Alleen met de Hurtigruten-postboot?
Dat is mogelijk! Boek dan onze 12-daagse variant waarbij je vliegt op Bergen en vanuit hier met de Hurtigruten-postboot naar Kirkenes vaart en weer terug.


Inbegrepen
 • vlucht Amsterdam-Bergen en Oslo-Amsterdam met KLM in de goedkoopste klasse*
 • transfer van de luchthaven naar het Hurtigruten-schip 
 • Hurtigruten Bergen-Kirkenes-Trondheim voor twee personen
 • 10x overnachting aan boord van de Hurtigruten in een tweepersoonsbinnenhut op basis van volpension
 • transfer van het Hurtigruten-schip naar het treinstation van Trondheim
 • 1x overnachting met ontbijt in Thon Hotel Nidaros (of gelijkwaardig) in Trondheim
 • treinreis Trondheim-Oslo luchthaven (Gardemoen)
 • transfer met de Flytoget van Oslo luchthaven naar Oslo centrum v.v.
 • 1x overnachting met ontbijt in Thon Hotel Terminus (of gelijkwaardig) in Oslo
 • reisbeschrijving
 • CO2-compensatie

* indien de goedkoopste klasse volgeboekt is, kan er in overleg in een andere klasse geboekt worden tegen een toeslag. Voor de vluchtijden zie tab 'Op reis'.
** Let op! Er gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden voor de vluchten vanaf Amsterdam en Brussel. Zie Tab 'Op reis' voor de voorwaarden.

Exclusief: ruimbagage, hiervoor gelden sinds 1 april 2016 nieuwe regels. Je kunt een koffer alléén online of op de luchthaven bijboeken (dit kan helaas niet via Pharos Reizen). Voor meer informatie over ruimbagage zie de tab 'Op reis'.

Reisperiode
Er zijn drie vertrekmogelijkheden:
- 6 mei 2019 met schip MS Finnmarken
- 30 juni 2019 met schip MS Finnmarken
- 21 augustus 2019 met schip MS Midnatsol

Verlenging
Je kunt deze reis vooraf verlengen met een verblijf in Bergen (op aanvraag). Bij deze overnachting is ook een transfer van of naar de Hurtigruten inbegrepen. Je kunt deze verlengingsnacht bijboeken door contact met onze Klantenservice op te nemen.

Zin in deze vakantie?

Voorboeking

Een voorboeking is een vrijblijvende boeking die je kan maken voordat de vakanties van de desbetreffende periode beschikbaar zijn om te boeken. Zodra de definitieve prijzen door ons berekend zijn, nemen wij contact met je op. Zo ben je dus verzekerd van de beste plek op de beste vakantiebestemmingen.

Uw reis

-
+
-
+

Uw gegevens