Prachtige boot-/vliegreis op zoek naar het noorderlicht

12-/13-daagse rondreis Noorwegen met de Hurtigruten

Dit is een van die reizen die je eens in je leven gemaakt moet hebben. Met de historische Hurtigruten-postboot door de ongerepte winterwereld van de Noorse fjorden, de Lofoten en de Noordkaap. Een schitterende rondreis die nog meer schittering krijgt als je het magische noorderlicht ziet.

 • inclusief 11 nachten op de Hurtigruten-postboot o.b.v. volpension
 • inclusief retourvlucht Amsterdam-Bergen of Brussel-Bergen met KLM
 • nú 100% korting met code PH-NDRL17 bij boekingen gemaakt vóór 1 november 2017
Zoek & boekcode: 18337
Vanaf € 1399,-
per persoon per rondreis
Deel via:   E-mail   Facebook   Tweet

Hurtigruten: de mooiste zeereis ter wereld sinds 1893!
Bijna elke Noor spreekt vol liefde en trots over de Hurtigruten! De schepen van de Hurtigruten zijn dan ook al 120 jaar het bindmiddel tussen Noord- en Zuid-Noorwegen. Zo lang al varen ze tussen de soms afgelegen haventjes langs de Noorse kust, om vracht én passagiers te vervoeren. Nog steeds wordt in iedere haven gestopt om te laden en te lossen. De Hurtigruten is meer dan een cruiseschip: het is verbonden met de cultuur en het dagelijks leven van Noorwegen. Je kunt gebruik maken van een speciale noorderlicht-wekservice, voor het geval het licht wordt waargenomen terwijl je ligt te slapen.

Het landschap is zo schitterend en ongerept dat je weinig anders kunt dan er met open mond van genieten. Via de Poolcirkel, op zoek naar het noorderlicht. Overdag geniet je van een onwaarschijnlijk puur winterlandschap. En 's avonds maak je kans om onder de heldere sterrenhemel getuige te zijn van het magische poollicht.

Ben je klaar voor de mooiste lichtshow op aarde? 'aurora borealis' Op weinig plekken in de wereld is de kans om dit natuurspektakel te zien zo groot als tussen de Lofoten en de Noordkaap. Het geheimzinnige noorderlicht, dat in groene en paarse flarden door de poolhemel danst, is in de geschiedenis vaak uitgelegd als een goddelijk fenomeen. Sommige volken zagen het als een dans van de geesten van hun voorouders.Tegenwoordig zijn er wetenschappelijke verklaringen voor het licht. Toch blijft het ook voor de moderne mens een bijna-spirituele ervaring om de kleurrijke flarden door de hemel te zien flonkeren, als een dans van nachtelijke regenbogen.

Het poollicht hangt samen met zonne uitbarstingen waarbij elektronen en protonen vrijkomen. Slechts een deel van het jaar is het donker genoeg om vervolgens het noorderlicht te zien: van september tot begin april. Hoe verder je naar het noorden reist, hoe donkerder het is en hoe groter dus de kans om het poollicht te zien. Maar zelfs als het wel donker is (de avonden en) nachten van augustus tot begin april, moet je een beetje geluk hebben: een van de belangrijkste voorwaarden is dat er weinig of geen wolken zijn.

Inbegrepen 12-daagse reis:

 • retourvlucht met KLM Amsterdam** of Brussel** - Bergen in de G klasse*
 • transfer van luchthaven naar Hurtigruten schip
 • Hurtigruten Bergen-Kirkenes-Bergen voor twee personen
 • 11x overnachting in een tweepersoonsbinnenhut type UPSI o.b.v. volpension
 • transfer van Hurtigruten schip naar de luchthaven
 • reisbeschrijving

Inbegrepen 13-daagse reis:

 • retourvlucht met KLM Amsterdam** of Brussel** - Bergen in de G klasse*
 • transfer van luchthaven naar Hurtigruten schip
 • Hurtigruten Bergen-Kirkenes-Bergen voor twee personen
 • 11x overnachting in een tweepersoonsbinnenhut type UPSI o.b.v. volpension
 • transfer van Hurtigruten schip naar het hotel
 • 1x overnachting in First Hotel Marin in Bergen op basis van logies ontbijt
 • transfer van het hotel naar de luchthaven
 • reisbeschrijving

* indien de G klasse volgeboekt is, kan er in overleg in een andere klasse geboekt worden tegen een toeslag. Voor vertrek 22 november 2017 geldt er op dit moment altijd een toeslag voor de vlucht.
** Let op! Er gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden voor de vluchten vanaf Amsterdam en Brussel. Zie Tab 'Op reis' voor de voorwaarden.

Exclusief: ruimbagage, hiervoor gelden sinds 1 april 2016 nieuwe regels. Je kunt een koffer alléén online of op de luchthaven bijboeken (dit kan helaas niet via Pharos Reizen). Voor meer informatie over ruimbagage zie de tab 'Op reis'.

Reisperiode
Er zijn zeven vertrekmogelijkheden voor de 12-daagse reis:
- 22 november 2017 met schip MS Nordlys
- 11 december 2017 met schip MS Kong Harald
- 2 januari 2018 met schip MS Kong Harald
- 16 januari 2018 met schip MS Nordlys
- 12 februari 2018 met schip MS Richard With
- 3 april 2018 met schip MS Nordlys
- 8 april 2018 met schip MS Richard With

Er is één vertrekmogelijkheid voor de 13-daagse reis:
- 23 januari 2018 met schip MS Trollfjord

Extra bij te boeken
Je kunt diverse excursies bijboeken tijdens deze reis. Dit kun je ook altijd ter plaatse doen, dit is dan wel op basis van beschikbaarheid. Kijk op de tab 'Excursies' voor een beschrijving en de prijzen van deze excursies. Enkele excursies kun je tijdens het boekingsproces direct bijboeken. Wens je een andere excursie bij te boeken dan kun je die doorgeven via onze  klantenservice Dit kan per email of per telefoon.

Verlenging
Je kunt deze reis vooraf of achteraf verlengen met een verblijf in Bergen, in het Thon hotel Rosenkrantz. Bij deze overnachting is ook een transfer van of naar de Hurtigruten inbegrepen. Je kunt deze verlengingsnacht bijboeken door contact met onze Klantenservice op te nemen.

Vanaf € 1399,-
per persoon per rondreis

Check & Boek

-
+
-
+
gekozen datum
op aanvraag
beschikbaar
niet beschikbaar

prijzen zijn incl. reserverings/dossierkosten € 20,- en kosten Calamiteitenfonds € 2,50. Eventuele acties met kortingscode zijn nog niet verwerkt.