Prachtige boot-/vliegreis Op zoek naar het noorderlicht

12-daagse rondreis Noorwegen met de Hurtigruten

Dit is één van die reizen die je eens in je leven gemaakt moet hebben. Met de historische Hurtigruten-postboot door de ongerepte winterwereld van de Noorse fjorden, de Lofoten en de Noordkaap. Een schitterende rondreis die nog meer schittering krijgt als je het magische noorderlicht ziet.

  • nú al te boeken voor november en december 2021
  • inclusief 11 nachten op de Hurtigruten-postboot o.b.v. volpension
  • inclusief retourvlucht Amsterdam of Brussel naar Bergen met KLM
Zoek & boekcode: 14643
Vanaf € 1838,75
bij vertrek op 17-12-2021 p.p. bij 2 volwassenen
Deel deze vakantie Facebook E-mail Deel met WhatsApp

Vanwege de huidige situatie met Covid-19 heeft Pharos Reizen ervoor gekozen deze reis niet aan te bieden voor het winterseizoen 2020/2021. Maar je kunt wel al boeken voor winterseizoen 2021/2022 met vertrek in november en december 2021! 

Hurtigruten: de mooiste zeereis ter wereld sinds 1893!
Bijna elke Noor spreekt vol liefde en trots over de Hurtigruten! De schepen van de Hurtigruten zijn al meer dan 125 jaar het bindmiddel tussen Noord- en Zuid-Noorwegen. Zo lang al varen ze tussen de soms afgelegen haventjes langs de Noorse kust, om vracht én passagiers te vervoeren. In iedere haven wordt gestopt om te laden en lossen. En dat is voor jou het perfecte moment om de pareltjes van Noorwegen te ontdekken! 

Het afwisselende en ruige landschap van Noorwegen is zo bijzonder, dat je weinig anders kunt dan er met open mond van genieten. Overdag bewonder je het betoverende winterlandschap en ’s avonds ga je op zoek naar het magische noorderlicht! De kans om deze fascinerende lichtshow te zien is op weinig plekken ter wereld zo groot is als tussen de Lofoten en de Noordkaap. Van september tot begin april is het donker genoeg om het noorderlicht te spotten. Je moet een beetje geluk hebben, want dit bijzondere licht wil zich nog wel eens achter de wolken verstoppen. 

Zin in iets actiefs? Ook dat kan tijdens deze onvergetelijke reis! Wat dacht je van een avontuurlijke huskysledetocht, een stoere tocht op een échte sneeuwscooter of een indrukwekkende rondleiding door de mooiste steden? Kijk snel op de tab ‘excursies’ om je avontuur nog spectaculairder te maken! 

Je verblijft op…
Het comfortabele schip van Hurtigruten is één de onderdelen die deze reis zo bijzonder maakt! Elke dag begint een ander schip zijn reis richting het Noorse puntje Kirkenes en je zal op één van deze schepen heerlijk slapen. Er zijn verschillende type hutten. Ontdek onder het kopje ‘accommodatie’ welke hut het best bij jou past. 

Wil je deze reis liever in het voor- of najaar maken? Boek dan onze 12-daagse rondreis van lentelicht tot Middernachtzon.

Bijzondere ervaringen

  • vaar langs de ruige kust en mooiste havenplaatsjes van Noorwegen
  • op zoek naar het adembenemende noorderlicht
  • ontdek één van de mooiste eilandengroepen van Europa: de Lofoten
  • laat je tijdens een spannende huskysledetocht leiden door een prachtig winterlandschap
  • sjees door de sneeuw op een stoere sneeuwscooter

Toegankelijkheid
Deze reis is geschikt voor reizigers met een beperkte mobiliteit. Alle Hurtigruten schepen m.u.v. MS Lofoten zijn uitgerust met liften en tenminste één rolstoel-vriendelijke hut. Niet alle excursies zijn geschikt voor reizigers met een beperkte mobiliteit. Laat dit weten via onze Klantenservice.

Huisdieren
Huisdieren zijn niet toegestaan tijdens deze reis.

Verlenging
Je kunt deze reis vooraf of achteraf verlengen met een verblijf in Bergen (op aanvraag). Bij deze overnachting is ook een transfer van of naar de Hurtigruten inbegrepen. Je kunt deze verlengingsnacht bijboeken door contact met onze Klantenservice op te nemen.

Vanaf € 1838,75
bij vertrek op 17-12-2021 p.p. bij 2 volwassenen

Check & Boek

-
+
-
+
gekozen datum
op aanvraag
beschikbaar
niet beschikbaar

prijzen zijn incl. reserverings/dossierkosten € 25,-, kosten Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking en exclusief SGR-bijdrage € 5,- per persoon . Eventuele acties met kortingscode zijn nog niet verwerkt.