Baltische parels en Finland

16-daagse rondreis Baltische Staten en Zuid Finland

Zeer veelzijdige reis waarin je 4 landen ontdekt, ongerepte natuur en prachtige steden in alle bouwstijlen, van middeleeuws Tallinn tot barok en de jugendstil van Riga en Helsinki. Op de terugweg vaar je langs tientallen eilanden voor de Finse kust. Je logeert in comfortabele hotels.

  • rondreis Litouwen, Letland, Estland en Finland
  • Koerse Nering, Riga, Tallinn, Vilnius en Helsinki
  • inclusief overtochten Kiel Klaipeda en Helsinki - Travemünde
Zoek & boekcode: 16018
Zin in deze vakantie?

Dit is een reis van contrasten. De Baltische steden staan bol van rijke architectuur en daarbuiten ontdek je ongerepte natuur. Met de ferry vaar je van het Duitse Kiel naar Klaipeda in Litouwen. Hier davert de zee tegen de Koerse Schoorwal, Unesco-site en hoogste duingebied in Europa. Je bezoekt hoofdstad Vilnius, die in de oorlog zijn joodse hart verloor maar met stip een onontdekte parel blijkt. Stap op weg naar Riga even uit op de Kruisenheuvel met zijn duizenden kruisen en crucifixen.

In het kosmopolitische Riga valt meteen de goed bewaarde jugendstil op, een mooi decor voor alle hippe restaurantjes en trendy zaken die deze stad telt. Langs vissersdorpjes rijd je vervolgens naar Tallinn, dat er nog net zo uitziet als in de middeleeuwen. Hier steek je de Finse Golf over en maak je een rondje langs havenstad Kotka, het avontuurlijke Lappeenranta en Helsinki, de gemoedelijke Finse hoofdstad.

Je verblijft in... 
Je reis begint in het Ibis Styles Klaipeda Aurora Hotel, een prima uitvalsbasis om de wirwar van steegjes en straatjes in Klaipeda te ontdekken! Vervolgens vertrek je naar Vilnius: één van de belangrijkste Joodse steden in de Tweede Wereldoorlog. Je weg vervolgt zich naar Riga, met een overnachting in het Riga VEF hotel aan de belangrijkste straat van Riga’s zakendistrict. Na Riga reis je door naar Tallinn, waar je verblijft in het Original Sokos Hotel Ciru.

Geniet in de Valuutabar van  oude Sovjet-drankjes! Dan verder naar Finland met overnachtingen in Kotka, Lappeentra en Helsinki. In de laatstgenoemde, logeer je 2 nachten in het Scandic Grand Marina Hotel, vlakbij het centrum, dus een prima uitvalsbasis om de stad te verkennen. Vergeet je je zwemkleding niet? Het is maar 10 minuten lopen naar het strand! 

Bijzondere ervaringen

  • vier landen, vier verschillende culturen
  • de honderden jugendstilgebouwen van Riga
  • kijk uit over Riga vanuit de 17e etage van 'Stalins Bruidstaart'
  • Kiek in de Kök en de Dikke Margaretha: de vestingwerken en kanontorens van Tallinn
  • van antiek tot zelfgemaakte jam: de Russische markt (Balti Jaam) in Tallinn
  • Oost-Europa, Noord-Europa? Volgens het Institut Géographique is Vilnius het exacte middelpunt van Europa

Geheimtip
Neem in Klaipeda het pontje naar Nationaal Park Koerse Schoorwal. Huur er een fiets en ga op zoek naar elanden.

Nog meer exclusieve geheimtips? Die krijg je in je reisbescheiden.

Reisperiode
Deze rondreis kan worden gemaakt in de periode 30 april tot en met 29 september 2019. De laatste vertrek dag voor deze rondreis is op 14 september 2019. Je kunt de rondreis starten op dinsdag, vrijdag of zaterdag.

Verlengen 
Je kunt deze rondreis niet verlengen.

Huisdier
Een huisdier is niet toegestaan tijdens deze reis.

Hoogtepunten

Het Finland van Pharos Reizen

Finse meren

Een... Twee... Drie... Hoeveel meren tel jij onderweg?

Helsinki

Winkelen, heerlijk dineren en prachtige architectuur

Koerse Schoorwal

Genieten van puur natuur!

Riga

Bekende Hollandse gevels én prachtige jugendstil!
Tallinn, Estland

Tallinn

De mooiste middeleeuwse hoofdstad van Europa

Tijdreis

Reis mee terug in de tijd naar de Baltische staten!
Zin in deze vakantie?

Voorboeking

Een voorboeking is een vrijblijvende boeking die je kan maken voordat de vakanties van de desbetreffende periode beschikbaar zijn om te boeken. Zodra de definitieve prijzen door ons berekend zijn, nemen wij contact met je op. Zo ben je dus verzekerd van de beste plek op de beste vakantiebestemmingen.

Uw reis

-
+
-
+

Uw gegevens