Gratis annuleren

Kleurrijk Italië

15-daagse rondreis Toscane, Sardinië, Lago Maggiore

Helaas gaat deze reis niet meer door

  • drie regio's met hun eigen charme
  • 7 dagen all inclusive inbegrepen
  • inclusief bootovertocht Toscane-Sardinië v.v.
Zoek & boekcode: 98282
Helaas
Deze reis is niet meer beschikbaar

Je eerste stop is in schilderachtig Toscane. Geniet van  de kleurenpracht van de glooiende heuvels met wijngaarden, graanvelden en (met een beetje mazzel) de zonnebloemenvelden in bloei! Dwaal door middeleeuwse dorpjes, Renaissancestad Florence en beklim de toren van Pisa. De scheve toren van Pisa en het sfeervolle centrum binnen de stadmuren van Lucca liggen op 25 km. Na een mooie rit door de heuvels naar het zuiden, kom je uit in Volterra en San Gimignano (50 km). En reserveer je een dag voor het verkennen van kunststad Florence met haar prachtige Duomo en Ponte Vecchio?

Vervolgens reis je verder met de nachtboot van Livorno naar Olbia, op Sardinië. Je verblijft in het Noordwesten van het eiland, in Stintino. De Noordwestkust van Sardinië is prachtig vanwege de ongerepte natuur en witte stranden aflopend in de felblauwe zee. In de zoutvelden spot je rode reigers en roze flamingo's. Je zit hier op 55 km van het gezellige historische stadje Alghero. Bij Alghero liggen de grotten van Neptunis. In de binnenlanden van het Noorden, rond Tempio Pausina, vind je indrukwekkende kurkboombossen met rode basten van bomen die pas 'ontkurkt' zijn.

Je reis met de nachtboot terug van Olbia naar Livorno en rijdt naar het merengebied van het Lago Maggiore, voor een verblijf aan het meertje Lago di Comabbio. Deze omgeving is bekend om haar mooie meertjes, maar zeker ook om de bloemenpracht en prachtig aangelegde tuinen bij de villa's. In de omgeving van het hotel is het prachtig wandelen en fietsen, tussen de meren Lago Maggiore, Lago di Varese en Lago di Monate. Bezoek de botanische tuinen van Villa Taranto in Varese, maak een boottochtje naar de drie Borromeïsche eilanden in het Lago Maggiore of neem in Stresa de kabelbaan omhoog voor een wandeling met adembenemende uitzichten.

Je verblijft in...
In Toscane verblijf je in Hotel Calamidoro, een elegant resort met de kamers verdeeld over verschillende kleine gebouwen. Er is een tuin met een zwembad. Op Sardinië verblijf je in Stintino Calas hotel, in Cala Lupo aan de mooie noordwestkust, met tuin met zwembad en toegang tot het strand. Tot slot reis je naar het plaatsje Ternate bij het Meer van Comabbio, naar Hotel Montelago. Dit is een hotel en residence in een parkachtige omgeving.

Bijzondere ervaringen

  • de Chiantigiana, een van de mooiste autoroutes van Italië, dwars door de Chianti-streek
  • een glas wijn met cantuccini in middeleeuws Manhattan: San Gimignano
  • bewonder geniale uitvindingen in het Leonardo da Vinci museum in Florence
  • beklim de toren van Pisa
  • 1,5 miljoen mensen, 3 miljoen schapen: proef de verrukkelijke schapenkaasjes op Sardinië
  • een hapje muziek? Proef de karakteristieke ‘carta di musica’ (muziekpapier) op Sardinië!
  • zwemmen in Europa’s mooiste ‘zwembaden’: Lago Maggiore 

Geheimtip
Vanuit Porto San Paolo, onder Olbia, kun je de boot nemen naar eiland Tavolara, een beschermd paradijs met prachtige natuur en stranden. Het is een 'Area Marina Protetta', een beschermd natuurgebied op zee.

Nog meer exclusieve geheimtips? Die vind je in de reisbescheiden.

Toegankelijkheid
Deze reis is niet geschikt voor reizigers met een beperkte mobiliteit.  

Huisdieren
Huisdieren zijn niet toegestaan tijdens deze rondreis.

Verlengen
Deze rondreis kan voor- en/of achteraf verlengd worden. Bij reservering op te geven. De prijzen zijn onder het 'i-tje' te vinden.

Voorwaarden annuleren
Op de cruise/bootovertocht zijn altijd annuleringskosten van toepassing. De hoogte hiervan is afhankelijk van het tijdstip waarop je de reis annuleert en de daarmee samenhangende annuleringsvoorwaarden van de betreffende rederij. Voor de exacte voorwaarden, neem contact op met ons Customer Contact Center.