Schitterend Sardinië

13- of 18-daagse rondreis Sardinië

Dit is pas een echte rondreis. Het hele eiland Sardinië rond in één vakantie. Met een steeds verrassend landschap van prachtige kustlijnen, indrukwekkende bergen, schilderachtige dorpjes, mooie natuur en mysterieuze 'nuraghe'. In één woord: schitterend!

  • schitterend Sardinië: het hele eiland rond
  • verblijf in comfortabele hotels op de mooiste plekjes
  • autohuur en vlucht eenvoudig bij te boeken
Zoek & boekcode: 79200
Zin in deze vakantie?

Sardinië heeft een bijzondere geschiedenis. Het is het eiland waar Feniciërs, Carthagers, Romeinen, Pisanen en Spanjaarden verbleven. Bezoek de vele monumenten die zijn achtergelaten door de verschillende culturen. Bewonder de schitterende natuur en overheerlijke gastronomie van het eiland. Slenter door de smalle straatjes langs ambachtelijke winkeltjes en smul ’s avonds van ‘de beste kreeft ter wereld’ met een heerlijk wijntje. Bezoek de grot van Neptunus en Grotta Su Marmui met sprookjesachtige druipstenen. Rijd slingerende panoramische routes langs de kust en begluur de flamingo’s onderweg naar de prachtige standen en azuurblauwe zee. Sluit ’s avonds het diner typisch af met een heerlijk geiten- of schapenkaasje als dessert.

Liever naar Sardinië met eigen auto en overtocht vanaf het vasteland?
Bekijk daarvoor de 15-, 16-, 20- of 21-daagse Schitterend Sardinië met overtochten 

 Je verblijft in… 
Je reis begint bij het gezellige stadje Alghero in hotel Corte Rosada met zwembad en heerlijk strandje. Reis richting het binnenland naar Giara di Gesturi voor het mooiste basaltplateau van Sardinië voor je overnacht in Arborea. Spot hier ook de écht vrije pony’s van Sardinië en zeldzame volgels! Rijd via de Costa Verde (een geliefd natuurgebied) waar schildpadden hun eieren leggen naar Carbonia. Logeer hier dichtbij de meest schitterende stranden van Sardinië! Ontdek de charmante hoofdstad van Sardinië: Cagliari, die rijk is aan monumenten waaronder een Romeins amfitheater. Volg de bochtige wegen en spectaculair uitzichten naar Cala Gonone waar de diepste kloof van Europa (Gola su Gorropu) begint. Eindig je reis met een overnachting in Hotel Costa Paradiso waar de prachtige natuur je uitnodigt tot een laatste, prachtige wandeling. Plof neer in een restaurant met zeezicht en geniet van een overheerlijke ‘spaghetti allo scoglio’ en een goed glas wijn.  

Bijzondere ervaringen

  • terug naar de Romeinse tijd in Nora
  • bezoekje aan Ollolai in het binnenland
  • ontdek het geheim van de eeuwige jeugd in de provincie Nuoro, met het hoogste percentage 100-jarigen ter wereld
  • proef de eigenzinnige Sardijnse wijnen
  • 1,5 miljoen mensen, 3 miljoen schapen: proef de verrukkelijke schapenkaasjes
  • pastelkleurige huizen die balanceren boven de azuurblauwe zee: burchtstadje Castelsardo

Verlengen
Je kunt deze rondreis niet verlengen.

Huisdier
Een huisdier is niet toegestaan tijdens deze reis.

Hoogtepunten

Blauw!

Alleen de kleur van zee is de reis naar Sardinië al waard!

Alghero

Ontdek de Catalaanse charme van 'Klein Barcelona': Alghero.

Capo d'Orso

Zie jij waarom deze kaap de Berenkaap heet?

Kurkeiken

Ook de bomen doen hun jasje uit op zonnig Sardinië

Cagliari

Ook in de hoofdstad volop kleurrijke straatjes!

La Maddalena

Een boottochtje naar de Maddalena-eilanden
Zin in deze vakantie?

Voorboeking

Een voorboeking is een vrijblijvende boeking die je kan maken voordat de vakanties van de desbetreffende periode beschikbaar zijn om te boeken. Zodra de definitieve prijzen door ons berekend zijn, nemen wij contact met je op. Zo ben je dus verzekerd van de beste plek op de beste vakantiebestemmingen.

Uw reis

-
+
-
+

Uw gegevens