Wijnglas & Bergpas

9-daags rondreis Duitsland en Italië

Een heerlijke combinatie van de Romantische Strasse in Duitsland en het prachtige bergachtige Noord-Italië. Twee heel verschillende regio's in één reis, beide met wijngaarden. Fiets door de wijngaarden van het Taubertal en tour in Zuid-Tirol over de Weinstrasse, tussen de hoge bergen. 

 

  • combineer het Taubertal met de Dolomieten
  • maak kennis met de boerentradities op de Alm
  • inclusief fles wijn bij beide hotels
Zoek & boekcode: 18429
Vanaf € 432,75
bij vertrek op 17-10-2020 p.p. bij 2 volwassenen
Deel deze vakantie Facebook E-mail Deel met WhatsApp

Welkom tussen de wijngaarden van het lieflijke Taubertal! Raak je hier meteen in een romantische stemming? Dat is niet zo gek, want je logeert aan de Romantische Strasse. Maak een fietstochtje door de wijngaarden van de Taubertal-fietsroute! Liever wandelen of met de auto? Ook dan zijn er vele mogelijkheden. Würzburg is een van de mooiste steden van Zuid-Duitsland. En Rothenburg ob der Tauber is een middeleeuws stadje dat in vele sprookjes zou passen.

Daarna reis je verder naar Zuid-Tirol. Zuid Tirol is de regio van indrukwekkende bergmasieven als de Dolomieten en Alpen. Maar het staat zeker ook bekend als een van de lekkerste regio’s van Italië, met een verrassende keuken en uitstekende wijnen. Je verblijft hier aan de Strada del Vino,in het tweetalige Zuid-Tirol ook wel 'Weinstrasse' genoemd. Hier midden tussen de mooie historische steden Bolzano en Trento kun je heerlijk fietsen, wandelen, en mooie bergroutes rijden. In de Brenta Dolomieten richting het westen, of richting de Val di Fiemme en bijvoorbeeld UNESCO Werelderfgoed Geoparc Bletterbach richting het Oosten. Dichterbij vind je het gezellige Caldaro/Kaltern met zijn bergmeertje Lago di Caldaro/Kalterersee (14km). Ga naar boven met het tandradbaantje voor een prachtig uitzicht of proef de uitstekende wijnen bij Erste+Neue Kellerei.

Bijzondere ervaringen

  • koop wat karakteristieke Bocksbeutel-flessen bij de wijnboer
  • fiets door het Taubertal
  • wandel met (letterlijk) topuitzicht op de Seiser Alm
  • in Caldaro naar boven voor een panoramisch uitzicht, met tandradbaan Funicolare della Mendola
  • rijd (een stuk van) de Grote Dolomietenroute
  • bezoek mooie steden als Bolzano en Bressanone

Toegankelijkheid
Deze reis is niet geschikt voor mindervaliden. 

Huisdieren
Huisdieren zijn niet toegestaan tijdens deze rondreis

Verlengen
Je kunt deze rondreis verlengen in het laatste hotel. 

Vanaf € 432,75
bij vertrek op 17-10-2020 p.p. bij 2 volwassenen

Check & Boek

-
+
-
+
gekozen datum
op aanvraag
beschikbaar
niet beschikbaar

prijzen zijn incl. reserverings/dossierkosten € 25,- en kosten Calamiteitenfonds € 2,50. Eventuele acties met kortingscode zijn nog niet verwerkt.