De twee kanten van Ligurië

8- of 11-daagse rondreis Ligurië

Ontdek de twee kanten van Ligurië: de Riviera di Ponente van Genua tot Frankrijk en de Riviera di Levante van Genua tot Toscane.

  • ontdek heel Ligurië, van de Bloemenrivièra tot de Cinque Terre
  • fijne driesterrenhotels aan zee
  • hotels met zwembad
Zoek & boekcode: 98274
Vanaf € 552,75
bij vertrek op 19-09-2021 p.p. bij 2 volwassenen
Deel deze vakantie Facebook E-mail Deel met WhatsApp

Ligurië is een langgerekte kustregio, tussen het begin van de bergketen Apennijnen en de Ligurische Zee. De rotspartijen steken af tegen felblauwe baaien. Verder op het menu: verborgen strandjes, prachtige uitzichten en spectaculaire wijngaarden tegen de heuvels omhoog. Het deel richting de Franse grens wordt de Bloemenrivièra genoemd, maar onderschat ook de olijfgaarden niet! De beschutte ligging tussen bergen en zee zorgen voor een heerlijk zacht mediterraan klimaat. De pastelkleurige dorpjes tegen de rotsen leveren prachtige plaatjes op.

Je verblijft in...
Je begint je verblijf aan de Bloemenrivièra, vlak bij de Franse grens. Het nieuwe hotel Villa Eva ligt direct aan zee en perfect voor uitstapjes naar Italiaanse parels als het middeleeuwse Dolceacqua in het binnenland en San Remo aan zee. Maar je stapt ook zo de grens over voor een bezoek aan Nice en Monaco! Vervolgens reis je door naar de prachtige ruige kustlijn bij Portovenere, waar je verblijft in het plaatsje Le Grazie, in Hotel La Baia. Dit hotel ligt aan zee; perfect voor het ontdekken van de schilderachtige dorpjes van de Cinque Terre. Bezoek je onderweg ook het gezellige historische centrum van havenstad Genua, met authentieke winkeltjes en gezellige terrasjes?

Bijzondere ervaringen

  • Bezoek Finalborgo ('het laatste dorp'), één van de “Borghi più belli” van Italië
  • Maak een tocht langs Ligurische olijfolie- en wijnboeren
  • Op ontdekking in zowel 'Levante' met de beroemde dorpjes van de Cinque Terre en Portofino, als 'Ponente' met de baaien en stranden
  • Maak een uitstapje over de grens in 'La douce France'
  • Op verkenning in het achterland van Ligurië, met middeleeuwse dorpjes en biologische boeren en hun streekproducten.

Geheimtip
Proef de huisgemaakte 'Ravioli di Borgine' in Finalborgo. Ravioli met een overheerlijke vulling van kruiden uit de omgeving.

Nog meer geheimtips? Die vind je in de reisbescheiden.

Toegankelijkheid
De meeste accommodaties in deze rondreis zijn niet geschikt als je slecht ter been bent of in een rolstoel zit.

Verlengen
Je kunt deze rondreis verlengen in het eerste en laatste hotel. Geef dit op bij je reservering. De prijzen zijn onder het 'i-tje' te vinden.

Huisdieren
Een huisdier is niet toegestaan tijdens deze reis.

Vanaf € 552,75
bij vertrek op 19-09-2021 p.p. bij 2 volwassenen

Check & Boek

-
+
-
+
gekozen datum
op aanvraag
beschikbaar
niet beschikbaar

prijzen zijn incl. reserverings/dossierkosten € 25,-, kosten Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking en exclusief SGR-bijdrage € 5,- per persoon . Eventuele acties met kortingscode zijn nog niet verwerkt.