Wild Atlantic Way

Wild Atlantic Way

Wild Atlantic Way

De Wild Atlantic Way is een sensationele reis langs machtige kliffen en authentieke dorpen en steden, langs verborgen stranden en prachtige baaien.

Of je nu de hele route doet of er stukjes van rijdt, helemaal zoals je zelf wilt, het wordt een onvergetelijk ervaring.

Camera bij de hand

Woeste golven die kapotslaan op torenhoge kliffen. De zon die door dramatische wolkenluchten breekt. De oceaan die oplicht in steeds andere tinten groen en blauw. Voor liefhebbers van prachtige vergezichten en ruige natuur is de Ierse Wild Atlantic Way een onvergetelijke ‘road trip’! Houd je camera permanent bij de hand, want elke paar minuten veranderen uitzicht en lichtval. En bovendien kan er zomaar een dolfijn of walvis opspringen uit de schuimende golven!  

Ring of Kerry

De complete Wild Atlantic Way is 2500 km lang, van Kinsale in het zuiden naar Malin Head in het uiterste noorden. Maar de meeste mensen rijden slechts een stukje van de route. Een van de grootste publiekstrekkers is de Ring of Kerry in het zuidwesten. Een 150 km lange route vanuit Killarney of Kenmare. Deze rondrit over het schiereiland Iveragh wordt terecht geroemd als een van Europa’s mooiste autoroutes. Minder bekend is dat er dicht in de buurt een aantal routes zijn die net zo mooi zijn. De Ring of Beara bijvoorbeeld. De uitzichten zijn zeker zo spectaculair, de weggetjes veel smaller en rustiger. De ‘locals’ die je onderweg tegenkomt groeten je als was je een teruggekeerde vriend. Ook de Slea Head Drive op het schiereiland Dingle is een pareltje, met steeds wisselende uitzichten op de Blasket Islands, onwaarschijnlijk witte stranden en een paar van de hoogste Ierse bergtoppen.

Het ongerepte noorden

Heb je de smaak van de onvergetelijke autoroutes te pakken? Ook de 11 km lange Sky Road bij Clifden, in Connemara, is een schitterend stukje van de Wild Atlantic Road. En als je nog verder naar het noorden rijdt, wordt het landschap nog ruiger en stiller. Met de kliffen van de Slieve League in Donegal, hoger dan de Cliffs of Moher. En de ongerepte schoonheid van het schiereiland Inishowen in het uiterste noorden van de Ierse Republiek.

Walvissen

De Wild Atlantic Way is een van de beste plekken in Europa om walvissen en dolfijnen te spotten. Op verschillende plekken kun je ‘wild life-boottochtjes’ maken. Bijvoorbeeld vanuit Baltimore in de provincie Cork en het gezellige Dingle in de provincie Kerry.  Ook voor vogelliefhebbers is de Ierse westkust een paradijsje, met jan-van-genten en papegaaiduikers. Een heel bijzondere plek is Dursey Island. Alleen al de overtocht is onvergetelijk: je steekt de oceaan over met een oud… kabelbaantje!

Pubs & tea rooms

Met de rondreizen wijzen we je de weg naar een paar van de mooiste plekjes langs deze spectaculaire Wild Atlantic Way. In de reisbescheiden krijg je geheimtips waardoor je nóg meer beleeft. We verklappen je wat de leukste eilandjes langs de kust zijn. Waar je die 'tea room’ vindt met de beste citroentaart van Ierland. Die pub waar je het liefst meteen je stamkroeg van zou willen maken. Dat tentje waar je de lekkerste gerookte zalm eet. En die parfumerie met kruidenparfums uit het fascinerende ‘maanlandschap’ van The Burren.

Ierse vrienden

Reizen langs de Wild Atlantic Way is reizen door een fascinerend landschap. Af en toe valt er misschien een regenbuitje. Maar dat is weer een prima aanleiding om een gezellige pub binnen te stappen en in gesprek te raken met de Ierse locals. Behalve het landschap is dat misschien nog wel de grootste troef van Ierland: overal word je met open armen ontvangen. Een B&B-rondreis is ook daarom een heel leuke manier om Ierland te leren kennen. Al snel zul je begrijpen wat de Ierse dichter W.B. Yeats ooit zei: ‘There are no strangers here, only friends you haven’t met yet.’

Reizen langs de Wild Atlantic Way

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven