Wereldreisje dicht bij huis

9, 12 of 14-daagse rondreis Vlaanderen, Vogezen, Zwarte Woud en Elzas

Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te reizen om heel verschillende werelden te ontdekken. In je eigen ‘achtertuin’ is al zo veel te beleven. Ontdek drie landen in één wereld(s) reisje.

 • bezoek abdijen, watervallen en kastelen
 • afwisselende landschappen
 • natuur, cultuur, rust en fijne ambiance in de hotels
Zoek & boekcode: 32585
Zin in deze vakantie?

Deze afwisselende rondreis brengt je langs moderne en middeleeuwse architectuur, schitterende wandelparadijzen en variërende keukens. Je rondreis begint in de Luxemburgse Ardennen, waar wegen leiden langs kronkelende rivieren en romantische abdijen. Je weg vervolgt zich naar Frankrijk langs imposante kathedralen, kleurrijke wijngaarden, en sprookjesachtige dorpjes. Vergeet je niet te proeven van een heerlijk, romig Frans kaasje? Tijd voor een nieuw decor: het Zwarte Woud. Hier rijd je over de Schwarzwaldhochstrasse, die je langs de mooiste plekken in het Zwarte Woud brengt. 

Trek je je wandelschoenen alvast aan? Je komt langs echte paradijsjes voor de benenwagen. Zo zie je maar weer, je hoeft niet naar de andere kant van de wereld om verschillende werelden te ontdekken! 

Wil je deze reis andersom maken?
Het is ook mogelijk om deze reis te beginnen in Duitsland en te eindigen in Luxemburg. Kies dan voor de versie van het Wereldreisje dichtbij huis met start in Duitsland.

Je verblijft in…
Het eerste hotel waar je verblijft, brengt je meteen in de vakantiestemming. In het Cocoon Hotel Belair kom je meteen tot rust, met uitzicht op de middeleeuwse burcht van Bourscheid-Plage en bosrijke omgeving. Breng je vanuit je hotel ook nog een bezoek aan de brouwerij in Diekirch?

In Gérardmeer logeer je voor drie nachten in het centrum, in Le Grand Hotel et Spa. Geniet ’s avonds van een excellent wit wijntje en de heerlijke traditionele Franse keuken. Het laatste hotel waar je verblijft, voelt als thuiskomen en is een geweldige afsluiter van een onvergetelijke vakantie. Het Flair Hotel Sonnenhof ligt in het sprookjesachtige Zwarte Woud en is het perfecte uitgangspunt om de regio te verkennen. 

Bijzondere ervaringen

 • proef een ambachtelijk biertje in de brouwerij van Diekirch
 • ontdek de abdij van Clervaux
 • wandel in het Luxemburgse Klein-Zwitserland
 • geniet van een wijntje langs de Elzasser Route des Vins
 • rijd naar de top van de Vogezen-cols uit de Tour
 • wandel tussen de ‘Ballons’ in de Vogezen
 • verblijf in Baiersbronn, de ‘wandelhemel van het 'Zwarte Woud’
 • logeer in comfortabele hotels met wellness

Geheimtip
Maak een ritje over de Kloosterroute 'Nordschwarzwald' en pauzeer onderweg bij bakkerij Raisch in Calw-Oberriedt, in 2016 uitgeroepen tot Duitslands beste bakker.

Nog meer exclusieve geheimtips? Die krijg je in de reisbescheiden.

Reisperiode
Je kunt deze rondreis maken in de periode van 1 maart tot en met 6 december 2019. De laatste aankomstdag bij het eerste hotel is 25 november 2019. Aankomst en vertrek zijn dagelijks mogelijk.
De 14-daagse rondreis is te maken in de periode van 1 april tot en met 23 november 2019. Aankomst is uitsluitend mogelijk op vrijdag en zaterdag.

Verlengen
Je kunt deze rondreis niet verlengen. Je kunt deze vakantie wel goed combineren met een andere prachtige (rond)reis, kijk hiervoor op onze website en gebruik hiervoor tijdens het boeken het winkelmandje.

Huisdieren
Een huisdier is toegestaan tijdens deze reis.

Hoogtepunten

De Elzas

Wandel door de kleurrijke wijngaarden

Gletsjermeer

Gérardmer: de parel van de Vogezen

Vakwerkdorpjes

Bezoek het dorpje Kaysersberg

Rodemack

Ook wel het ‘Carcassonne van het Noorden’ genoemd

Nancy

Met één van de mooiste pleinen ter wereld

Baiersbronn

Een prachtige uitvalsbasis voor wandelingen
Zin in deze vakantie?

Voorboeking

Een voorboeking is een vrijblijvende boeking die je kan maken voordat de vakanties van de desbetreffende periode beschikbaar zijn om te boeken. Zodra de definitieve prijzen door ons berekend zijn, nemen wij contact met je op. Zo ben je dus verzekerd van de beste plek op de beste vakantiebestemmingen.

Uw reis

-
+
-
+

Uw gegevens