Puur Fins en Zweeds geluk

15-daagse rondreis Fins- en Zweeds Lapland

Zet koers naar Fins en Zweeds geluk. Ontdek de magie van de ongerepte wereld boven de poolcirkel! Je rijdt door gebieden waar de lucht nog zo puur is als elders in Europa in een ver verleden. Ook stilte en rust vind je hier nog in overvloed. 

  • ontdek Fins- én Zweeds Lapland
  • inclusief bezoek aan de Sami
  • inclusief vlucht en autohuur
Zoek & boekcode: 98475
Zin in deze vakantie?

Je volgt het spoor van de nomadische Sami-herders en ontdekt bijzondere plekken uit de Sami-cultuur. De natuur is de grote hoofdrolspeler deze reis, maar je komt ook op locaties met een bijzondere (cultuur)geschiedenis, zoals goudzoekersdorpen of het treinstation waar Lenin een stap zette naar de Russische macht.  

In de zomer is deze reis een extra recept voor geluk: de zomeravonden duren in het Hoge Noorden  eindeloos lang. Dankzij het midzomerlicht geniet je elke dag uren extra van dit pure en ongerepte landschap. Met deze route ontdek je bovendien hoe divers het Hoge Noorden is: van de toendra tot de bergen en van de zee tot enkele van Europa’s noordelijkste bossen! Van snelstromende rivieren en watervallen tot honderden meren en eilandjes, het ene meer nog helderder dan het andere. Op veel plekken langs de route wonen meer rendieren dan mensen. Houd ook het luchtruim in de gaten: je ziet er met wat geluk bijzondere vogels, zoals diverse soorten arenden en uilen.  

Je verblijft in...
Eerst reis je naar de Fins-Zweedse grensstad Haparanda, daarna rijd je noordwaarts naar Jokkmokk, het centrum van de Sami-cultuur in Zweden. Via het Unesco-werelderfgoed Laponia vervolg je de reis naar Kiruna, hier kun je het prachtige Nationaal Park Abisko verkennen. Dan verlaat je Zweden om in noordelijke richting naar Sirrka in Finland te reizen. Vervolgens naar het Fins centrum van de sami-cultuur, Inari. Na Inari zak je weer wat af richting de poolcirkel naar Luosto. Dan naar het waterrijke gebied van Rukatunturi. Je verruilt het de regio van het Nationaal Park Oulanka voor de zuidelijkste bergen van Fins Lapland, Syöte. En tot slot nog een overnachting in Rovaniemi, vanwaar je weer terugvliegt naar huis.

Bijzondere ervaringen

  • rijd door een universum van rust en ruimte, badend in eindeloos (mid)zomerlicht 
  • duik bij midzomerzon in een meer, midden in de nacht  
  • volg het spoor van de nomadische Sami, door de bergen van Zweeds Lapland 
  • ontdek de noordelijkste nationale parken van Zweden en Finland 
  • zie 10%  van Zweden liggen, vanaf Aurora Sky Station 
  • in het spoor van de goudzoekers door Fins Lapland 
  • kijk uit op enkele van de hoogste bergen van Zweden 

Toegankelijkheid
Deze reis is niet geschikt voor reizigers met een beperkte mobiliteit.

Huisdieren
Huisdieren zijn niet toegestaan tijdens deze reis.

Verlengen
Verlenging is helaas niet mogelijk.

 

Zin in deze vakantie?

Voorboeking

Een voorboeking is een vrijblijvende boeking die je kan maken voordat de vakanties van de desbetreffende periode beschikbaar zijn om te boeken. Zodra de definitieve prijzen door ons berekend zijn, nemen wij contact met je op. Zo ben je dus verzekerd van de beste plek op de beste vakantiebestemmingen.

Uw reis

-
+
-
+

Uw gegevens