Rondreis Groot-Londen

Rondreis Groot-Londen

Een rondreis door historisch en modern Groot-Londen per dubbeldekker, te voet, met een rondvaartboot, op de fiets of met de ‘Tube’ is voor jong en oud altijd weer één groot feest.  

Onze rondreizen door Groot-Londen

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Ontdek Londen met de beste uitzichten

Ons beginpunt is de opgeknapte Docklands, de Tower of London, de Tower Bridge en koninklijk Greenwich aan de oostzijde van Londen. Volg de meanderende Thames, eeuwenlang dé levensader voor The British Empire, en maak een stop bij St. Paul’s Cathedral in de historische stadskern van de City. Groot-Londen vanuit de lucht aanschouwen? Niet te missen aan de overzijde van de Thames: het reuzenrad The Londen Eye, dé blikvanger van de South Bank.

Winkels, cultuur, entertainment… Londen heeft het allemaal!

Even verderop stroomopwaarts belanden we in Westminster, vooral bekend om de Houses of Parliament, de Big Ben en Buckingham Palace, het paleis van de koningin met de bekende wisseling van de wacht. Met even verderop warenhuis Harrods in de chique wijk Knightsbridge. Ook Noordwest Londen mag er zijn: het Victoriaans aandoende Notting Hill, de curiosakraampjes in Portobello Road, Hyde Park en Kensington Palace Gardens zijn geliefde bezienswaardigheden tijdens een rondreis door Groot-Londen. 

Central Londen? Dat is Trafalgar Square en Soho met zijn bars en entertainment, Leicester Square, ook wel Londens West End genoemd, China Town en de overdekte markthallen van Covent Garden. Even boven Central Londen ligt de wijk Bloomsbury. De kunstschatten van het British Museum, het Dickens Museum en de typische 18e-eeuwse pleinen moet je gewoonweg gezien hebben. En wat te denken van Regency en Noord-Londen, vooral bekend om de rozentuin en dierentuin van Regent’s Park en Madame Tussauds? 

Londen lijkt welhaast oneindig; de omringende gemeentes, stadsdelen en wijken bieden volop vertier voor de ondernemende vakantieganger. Van de sportheiligdommen Wembley, Wimbledon en Twickenham tot Richmond Park en de Royal Botanic Gardens; een rondreis Groot-Londen is worth every penny!