Wereldreisje dicht bij huis

9-daagse rondreis Duitsland, Vogezen en Luxemburg

Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te reizen om heel verschillende werelden te ontdekken. In je eigen ‘achtertuin’ is al zo veel te beleven. Ontdek drie landen in één wereld(s) reisje.

 • bezoek abdijen watervallen en kastelen
 • natuur cultuur rust en fijne ambiance in de hotels
 • veel inclusief waaronder 7 diners
Zoek & boekcode: 18530
Zin in deze vakantie?

Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te reizen om heel verschillende werelden te ontdekken. In onze ‘achtertuin’ is al genoeg te beleven! Zodra je de Nederlandse grens over rijdt, ervaar je een wereld van verschil. Tijdens deze prachtige rondreis droom je weg bij de bolvormige bergtoppen en diepe valleien van de Vogezen. Voel je je als een prins(es) uit de tiende eeuw in het prachtige kasteel van Bourscheid in Luxemburg. En proef je van keukens die totaal van elkaar verschillen: van ambachtelijke biertjes tot heerlijke wijnen en van raclette tot kirschtorte.

Vergeet je je camera niet mee te nemen? In het Zwarte Woud en Klein Zwitserland spot je veel verstopte reeën en zwijntjes in de dichte bossen. Of wandel je door de straten van pittoreske vakwerkdorpjes in de Elzas? Hoe dan ook, tijdens deze reis ontdek je ware paradijzen om doorheen te wandelen én te rijden. 

Wil je deze reis andersom maken?
Het is ook mogelijk om deze reis te beginnen in Luxemburg en te eindigen in Duitsland. Kies dan voor de versie van het Wereldreisje dichtbij huis met start in Luxemburg.

Je verblijft in…
Je wereldreisje start in het sprookjesachtige Zwarte Woud, dat gebruikt is als inspiratie voor de vertellingen van de gebroeders Grimm. Hier verblijf je drie nachten in Flair Hotel Sonnenhof in Baiersbronn, wat een perfect uitgangspunt is om de afwisselende omgeving te verkennen met de benenwagen of fiets. Ook echte avonturiers kunnen zich hier uitleven! De weg vervolgt zich naar Frankrijk, waar je verblijft in het 4*-hotel Le Gard Hotel et Spa in het prachtige Gérardmer, het pareltje van de Vogezen! Daar ontdek je het grootste meer van de Vogezen of relax je na een lange dag heerlijk in het wellnesscentrum van het hotel. 

Vervolgens is het tijd om te vertrekken naar de laatste bestemming: de Luxemburgse Ardennen. Hier verblijf je voor twee nachten in het Cocoon Hotel Belair, die gelegen is in een oase van rust met uitzicht op rivier de Sûre en het kasteel van Bourscheid. 

Bijzondere ervaringen

 • proef een ambachtelijk biertje in de brouwerij van Diekirch
 • ontdek de abdij van Clervaux
 • wandel in het Luxemburgse Klein-Zwitserland
 • geniet van een wijntje langs de Elzasser Route des Vins
 • rijd naar de top van de Vogezen-cols uit de Tour
 • wandel tussen de ‘Ballons’ in de Vogezen
 • verblijf in Baiersbronn, de ‘wandelhemel van het 'Zwarte Woud’
 • logeer in comfortabele hotels met wellness

Geheimtip
Maak een ritje over de Kloosterroute 'Nordschwarzwald' en pauzeer onderweg bij bakkerij Raisch in Calw-Oberriedt, in 2016 uitgeroepen tot Duitslands beste bakker.

Nog meer exclusieve geheimtips? Die krijg je in de reisbescheiden.

Reisperiode
Je kunt deze rondreis maken in de periode van 2 april tot en met 18 oktober 2018. De laatste aankomstdag bij het eerste hotel is 10 oktober 2018. Aankomst en vertrek zijn dagelijks mogelijk.

Hoogtepunten

De Elzas

Wandel door de kleurrijke wijngaarden

Gletsjermeer

Gérardmer: de parel van de Vogezen

Vakwerkdorpjes

Bezoek het dorpje Kaysersberg

Rodemack

Ook wel het ‘Carcassonne van het Noorden’ genoemd

Nancy

Met één van de mooiste pleinen ter wereld

Baiersbronn

Een prachtige uitvalsbasis voor wandelingen
Zin in deze vakantie?

Voorboeking

Een voorboeking is een vrijblijvende boeking die je kan maken voordat de vakanties van de desbetreffende periode beschikbaar zijn om te boeken. Zodra de definitieve prijzen door ons berekend zijn, nemen wij contact met je op. Zo ben je dus verzekerd van de beste plek op de beste vakantiebestemmingen.

Uw reis

-
+
-
+

Uw gegevens