Gratis annuleren

Welkom achter het IJzeren Gordijn

10-daagse rondreis Oost-Duitsland

30 Jaar na de val van het IJzeren Gordijn is er veel veranderd in het voormalige Oost-Duitsland. Maar veel ook niet! Zo zie je in Berlijn nog steeds het 'Ampelmänchen'- het grappige 'stoplichtmannetje' dat zo iconisch was voor het oostelijke deel van de stad. Je herkent bouwstijlen die typisch waren voor de DDR, die met een leuke kleur nu een veel vriendelijker uitstraling hebben. En af en toe zie je nog een Trabantje rijden.

Je ontdekt drie verschillende regio's in voormalig Oost-Duitsland!

  • leer meer over de Duitse geschiedenis
  • combineer natuur en steden
  • familierondreis met veel extra's inbegrepen
Zoek & boekcode: 18345
Zin in deze vakantie?

Het is ruim 30 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. Hoe ziet de wereld achter het IJzeren Gordijn er inmiddels uit? Deze rondreis neemt je mee naar de voormalige DDR. Je ziet indrukwekkende getuigenissen van de geschiedenis, maar ontdekt ook dat dit stuk van Duitsland veel kleurrijker is dan je misschien denkt. Met Duitslands best bewaarde middeleeuwse stad (Quedlinburg), natuurgebieden waar je prachtig kunt wandelen en mountainbiken, en natuurlijk het bruisende Berlijn!

Je begint in het hart van Duitsland, in Thüringen. Het kindvriendelijke Ferienhotel Südharz ligt net over de vroegere grens tussen West- en Oost-Duitsland, in de heuvels en bossen van natuurgebied Südharz. De vakwerksteden Wernigerode en Quedlinburg zijn zeer een bezoek waard. Daarna verhuis je naar Rathaus Hotel Oberwiesenthal in het Ertsgebergte, op de grens van Duitsland en Tsjechië. Tot slot logeer je in Vienna House Hotel Andel’s in de levendige wijk Friedrichshain in Berlijn, op 10 OV-minuten van de Alexanderplatz.

Bijzondere ervaringen

  • een feestje voor treinliefhebbers: een rit met de smalspoortreinen in Harz of Erstgebergte
  • ervaar hoe het leven in de DDR was in het DDR-Museum
  • bezoek in Most (Tsjechië) de kerk die de communisten verplaatsten met Skoda-treintjes
  • beklim de spionageberg van de Stasi, de 1143 m hoge Brocken
  • mountainbiken in natuurgebied Südharz
  • zo veel geschiedenis en toch ‘forever young’: bruisend Berlijn
  • bezoek het Trabant Museum in Trabantstad Zwickau

Geheimtip
De beste Curryworst van Berlijn krijg je bij Curry 36, maar wist je dat die worst gemaakt wordt door Curry Baude, bij het metrostation Gesundbrunnen?

Nog meer exclusieve geheimtips? Die krijg je in je reisbescheiden.

Toegankelijkheid
Deze reis is niet geschikt voor reizigers met een beperkte mobiliteit.

Huisdier
Huisdieren zijn toegestaan bij deze rondreis. Je dient dit bij reservering op te geven en ter plaatse te betalen (€).

Verlengen
Je kunt deze rondreis in het laatste hotel verlengen. Geef dit op bij je reservering.

Disclaimer:
Het is mogelijk dat de genoemde openingsdagen en/of -tijden gewijzigd zijn. Om er zeker van te zijn dat je over de juiste informatie beschikt raden wij je aan om voor je bezoek de openingsdagen/-tijden na te vragen bij de receptie of zelf online te controleren.

Zin in deze vakantie?

Voorboeking

Een voorboeking is een vrijblijvende boeking die je kan maken voordat de vakanties van de desbetreffende periode beschikbaar zijn om te boeken. Zodra de definitieve prijzen door ons berekend zijn, nemen wij contact met je op. Zo ben je dus verzekerd van de beste plek op de beste vakantiebestemmingen.

Uw reis

-
+
-
+

Uw gegevens