Gratis annuleren

Nederlandse sporen langs de Oostzee

17-daagse rondreis Duitsland, Denemarken, Zweden, Letland, Litouwen, Polen

Deze reis voert je naar plekken langs de Oostzee met een Nederlands tintje. Een reis door 6 landen. Langs prachtige steden, fascinerende landschappen en verborgen geschiedenissen!

 • prachtige Hanzesteden en imposante kastelen
 • reis de Nederlandse handelaars en emigranten achterna
 • inclusief verschillende overtochten
Zoek & boekcode: 22114
Zin in deze vakantie?

Helaas is deze rondreis op dit moment niet te boeken. Ondanks dat Denemarken zijn grenzen weer heeft geopend sinds 27 juni j.l. moet je als reiziger één of meerdere reserveringen van in totaal 6 nachten kunnen overleggen bij de grensovergang. Dit is niet mogelijk bij deze rondreis en daarom hebben wij besloten deze rondreis op dit moment niet aan te bieden. Je kunt altijd kijken naar één van onze andere rondreizen. 

Op veel plekken langs de Oostzee voel je je als Nederlander al snel vertrouwd. Je vindt er trapgevels, baksteenkerken, soms zelfs inscripties in 17e-eeuws Nederlands. En in de lokale dialecten zijn vaak Nederlandse woorden terug te vinden. Geen wonder, want Nederlandse kooplieden maakten hier lang de dienst uit. De Oostzeehandel was van zo groot belang dat ze de moedernegotie wordt genoemd. Zonder de Oostzee zou de Nederlandse Gouden Eeuw er heel anders uitgezien hebben. Deze reis voert je naar plekken langs de Oostzee met een Nederlands tintje.

Je verblijft in...
Je logeert in comfortabele hotels. Eerst in Lübeck (Duitsland), dé Hanzestad bij uitstek en bovendien de stad van schrijver Thomas Mann en politicus Willy Brandt. Dan bij Hamlet-kasteel Kronborg aan de Sont (Denemarken), dat van vitaal belang was voor de Nederlandse handel. Vervolgens in Göteborg, Linköping en Stockholm (Zweden). Dan in Riga (Letland), Vilnius (Litouwen), Olsztyn en Gdansk (Polen) en tot slot tussen de paleizen van Potsdam (Duitsland).

Bijzondere ervaringen

 • geniet van de walnootmarsepeintaart tussen de trapgevels en baksteenkerken van Lübeck, 'koningin van de Hanze'
 • bezoek Kasteel Kronborg aan de Sont, waar jaarlijks 2.000 Nederlandse handelsschepen tol moesten betalen
 • volg de Nederlandse sporen in Göteborg, gebouwd door Nederlandse bouwmeesters
 • Venetië van het Noorden of Amsterdam aan de Oostzee: geniet van de de schoonheid van Stockholm
 • de mooiste jugenstilstad van Europa? Ontdek het levendige Riga
 • bewonder kasteel Malbork in Polen, een van Europa's grootste kastelen
 • rijden door een Hollands polderlandschap in de buurt van Gdansk
 • bruisend Gdansk: een van Polens leukste en mooiste steden

Geheimtip
Bezoek het Amagermuseet in St. Magleby over de Hollandse boeren die hier in de 16e eeuw op uitnodiging van de Deense koning kwamen wonen om de hoofdstad van groente te voorzien en de Deense boeren het goede landbouw-voorbeeld te geven (openingsdagen variabel, 12:00-16:00 uur).

Nog meer exclusieve geheimtips? Die krijg je in je reisbescheiden.

Toegankelijkheid
Deze reis is niet geschikt voor reizigers met een beperkte mobiliteit.

Huisdier
Een huisdier is niet toegestaan tijdens deze reis.

Verlengen
Je kunt deze rondreis niet verlengen.

Zin in deze vakantie?

Voorboeking

Een voorboeking is een vrijblijvende boeking die je kan maken voordat de vakanties van de desbetreffende periode beschikbaar zijn om te boeken. Zodra de definitieve prijzen door ons berekend zijn, nemen wij contact met je op. Zo ben je dus verzekerd van de beste plek op de beste vakantiebestemmingen.

Uw reis

-
+
-
+

Uw gegevens