Op avontuur in de middeleeuwen en de bergen

8-daagse rondreis Beieren en Sauerland

  • bergen en middeleeuwen
  • wandelen op de stadsmuur in Nördlingen
  • voordelige kinderprijzen
Zoek & boekcode: 98379
Vanaf € 482,75
bij vertrek op 20-10-2021 p.p. bij 2 volwassenen
Deel deze vakantie Facebook E-mail Deel met WhatsApp

Welkom (terug) in de middeleeuwen. En daarna ‘herzlich willkommen’ in gastvrij Sauerland. Eerst reis je naar romantisch Nördlingen: de stad - volledig gebouwd in een meteorietkrater – van middeleeuwse muren, poorten en kerken. Om daarna verder te reizen naar het Sauerland: een waar paradijs voor mountainbikers, wandelaars en natuurliefhebbers.

Je verblijft in
De reis start aan de Romantische Strasse bij het Jufa Hotel Nördlingen dat direct bij het historische centrum ligt. Maak een wandeling over de middeleeuwse stadsmuur en ontdek de gezellige terrasjes. Het hotel heeft diverse faciliteiten om je te vermaken. Zo vind je er een speeltuin, beachvolleybalveld en een tafeltennistafel. Daarna maak je kennis met het bekende Sauerland Stern hotel met zijn vele faciliteiten. Plons in het Lagunen-Erlebnisbad of neem de kabelbaan naar de 838 meter hoge Ettelsberg.

Bijzondere ervaringen

  • letterlijk in het hart van de romantiek: bezoek de Romantische Strasse!
  • wandel over de best bewaarde stadsmuur van Duitsland in Nördlingen
  • ontdek ‘de Nördlinger Ries’, een 15 miljoen jaar oude krater
  • bezoek Winterberg, het belangrijkste toeristische centrum van Sauerland
  • laat je verrassen in het Sauerland Stern: een hotel met ongekende mogelijkheden

Geheimtip
Ontdek Nördlingen via de bewegwijzerde Historischer Rundgang (de route kun je kosteloos verkrijgen bij het hotel)

Nog meer geheimtips? Die vind je in de reisbescheiden.

Toegankelijkheid
Deze reis kan aangevraagd worden voor reizigers met beperkte mobiliteit, neem hiervoor contact met ons op en vul een ‘medische essentie’ in om je fysieke conditie en wensen kenbaar te maken, zodat wij de mogelijkheden voor je na kunnen gaan. Neem hiervoor contact op met ons Customer Contact Center.

Huisdieren
Huisdieren zijn niet toegestaan tijdens deze reis.

Verlengen
Je kunt deze rondreis verlengen.

Erratum 23 december 2019
Per april 2020 zal het gemeentelijke Lagunen-Erlebnisbad van Willingen, wegens een omvangrijke verbouwing, voor het gehele jaar gesloten blijven. Zelf beschikt Sauerland Stern over een binnenzwembad. Gedurende de zomer biedt het openluchtbad  ‘Freizeit-Freibad Usseln’veel plezier met een grootte waterglijbaan, een kinderlandschap, springplanken, schommel-grot, een weide om op te zonnen en een beachvolleybalveld. Het alternatief voor de toegang tot het Lagunenbad zal zijn het Gold Bad in Korbach, dit zwembad ligt ca. 23 kilometer van Willingen en is per auto te bereiken of per trein

Erratum 20 juli 2020

*Wegens COVID-19 zal het alternatief Gold Bad in Korbach gesloten zijn. Men kan gebruik maken van de wellness faciliteiten van het hotel of het buitenzwembad ‘Freizeit Freibad Usseln’.

 

Vanaf € 482,75
bij vertrek op 20-10-2021 p.p. bij 2 volwassenen

Check & Boek

-
+
-
+
gekozen datum
op aanvraag
beschikbaar
niet beschikbaar

prijzen zijn incl. reserverings/dossierkosten € 25,-, kosten Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking en exclusief SGR-bijdrage € 5,- per persoon . Eventuele acties met kortingscode zijn nog niet verwerkt.

Pharos Voordeel beschikbaar