Kloosterrondreis Non-stop

6-, 10- of 13-daagse rondreis Zuid-Duitsland en Elzas

In deze rondreis overnacht je bij de nonnen. Je logeert in nog actieve kloosters en ontdekt van daaruit prachtige regio's in Zuid-Duitsland en de Elzas. Een bijzondere reis waarin ontdekking en verstilling samengaan.

 • ontdek prachtige regio's in Zuid-Duitsland bij 10 en 13-daagse variant
 • overnacht in nog actieve kloosters
 • leuke extra's inbegrepen
Zoek & boekcode: 32582
Vanaf € 312,75
bij vertrek op 01-06-2021 p.p. bij 2 volwassenen
Deel deze vakantie Facebook E-mail Deel met WhatsApp

In deze bijzondere reis gaan ontdekking en verstilling samen. Je ontdekt verschillende prachtige regio’s in Zuid-Duitsland en logeert in nog actieve kloosters. Kleine havens van sereniteit waar je de indrukken van de dag verwerkt en helemaal tot rust komt. Je begint op de grens van het Zwarte Woud en de Elzas, dan naar de Bodensee, waarna je 'pelgrimage' verder gaat naar Beieren. Daar verken je eerst de regio rond Ulm. Tot slot logeer je tussen drie Unesco-werelderfgoedsteden: Regensburg, Bayreuth en Bamberg. (Bij de kortste, de 6- daagse variant zal je alleen het Zwarte Woud, de Elzas en Vogezen aandoen.)

Je wordt eerst hartelijk ontvangen door de nonnen in Maria Hilf, dicht bij Baden Baden en de Franse grens. Het klooster heeft een prachtige tuin. Dan logeer je in een traditierijke kloosterherberg met uitzicht over de Bodensee. Daarna het hotel van het barokke klooster Roggenburg, op het Beierse platteland. Tot slot klooster St. Josef in Neumarkt, tussen Neurenberg en Regensburg. De kloosters hebben mooie, serene tuinen. Je verblijft in eenvoudige maar ruime kamers met eigen douche en toilet.

Bijzondere ervaringen

 • logeer in nog actieve kloosters
 • vind rust in de ruime kloostertuinen
 • ontdek Straatsburg vanaf het water
 • ontdek de pareltjes langs de Bodensee: Schaffhausen, Lindau, Allensbach
 • kijk uit over Ulm vanaf Duitslands hoogste kathedraaltoren
 • laat je verrassen in Bamberg, het Beierse Venetië
 • proef de wijnen langs de Deutsche Weinstrasse
 • maak een boottochtje over de Donau

Geheimtip
Proef het ijs van de familie Schuhmacher in de gelijknamige konditorei in Allensbach (niet op ma. en di.)

Nog meer exclusieve geheimtips? Die krijg je in je reisbescheiden.

Je kunt kiezen
Je kunt bij
deze rondreizen kiezen uit verschillende varianten. Selecteer boven de kalender de variant van je keuze. Onder de kalender kun je kiezen uit verschillende kamertypes. 

Huisdieren
Huisdieren zijn helaas niet toegestaan bij deze rondreis. 

Verlengen
Je kunt deze rondreis niet verlengen. Je kunt deze vakantie wel goed combineren met een andere prachtige (rond)reis, kijk hiervoor op onze website en gebruik hiervoor tijdens het boeken het winkelmandje.

Vanaf € 312,75
bij vertrek op 01-06-2021 p.p. bij 2 volwassenen

Check & Boek

-
+
-
+
gekozen datum
op aanvraag
beschikbaar
niet beschikbaar

prijzen zijn incl. reserverings/dossierkosten € 25,-, kosten Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking en exclusief SGR-bijdrage € 5,- per persoon . Eventuele acties met kortingscode zijn nog niet verwerkt.