Rondreis Baltische Staten

Ontdek de Baltische Staten

Estland, Letland en Litouwen; waar liggen die landen ook alweer? Inderdaad, het zijn de kleine landen ten oosten van de Oostzee. Vaak worden deze landen samen de Baltische Staten of Oostzeelanden genoemd. Estland, Letland en Litouwen zijn nog geen toeristische trekpleister, maar dat maakt een rondreis door de Baltische Staten juist zo interessant en leuk! Middeleeuwse stadjes, nationale parken, lange zandstranden en historisch erfgoed. Omdat er nog veel te ontdekken valt in deze Oostzeelanden hebben wij van Pharos prachtige rondreizen door de Baltische Staten samengesteld. Laat je verassen door de Baltische Parels!

Alle rondreizen in Estland

Estland staat bekend om haar vele oude stadjes, kuuroorden en de universiteiten. Proef de typisch Estlandse pannenkoek, belegd met rode kaviaar!

Alle rondreizen in Letland

Reis door het middelste land van de Baltische Staten met haar prachtige steden en uitgestrekte stranden. Of proef je specialiteit pelēkie zirņi ar speķi?er8ic
Kasteel Trakai

Alle rondreizen in Litouwen

Ontdek Litouwen met een rondreis. Wissel stad af met natuur. Er zijn genoeg bossen en de stranden zijn prachtig!

Een rondreis door de Baltische Staten en Polen

Even een keer helemaal wat anders tijdens een 16-daagse rondreis Baltische Staten en Polen. Een unieke reis door fascinerende steden, prachtige natuurgebieden en de geschiedenis van WO II. Vanuit het Duitse stadje Kiel vaar je met DFDS Seaways naar Klaipeda in Litouwen. Hier vind je een oude binnenstad en het interessante Schilderijenmuseum.

Litouwen: de Koerse Schoorwal

Ga op ontdekkingstocht naar art nouveau in de sfeervolle straatjes van het centrum of maak een uitstapje naar het Nationaal Park de Koerse Schoorwal, het vissersdorpje Nida en de Tuin van Orvydas. Je vervolgt je rondreis door de Baltische Staten langs de kust of door het binnenland van Litouwen naar Riga; de Europese hoofdstad van 2014. Ga je voor de route door het binnenland? Dan is het nationaal bedevaartsoord Kruisberg ten noorden van Šiauliai zeker de moeite waard!

Riga: internationale allure

Aangekomen in Riga is het tijd om je te laten onderdompelen in de internationale allure van de stad. Je vind er namelijk sferen die je doen denken aan Parijs, Berlijn en Moskou. Slenter door Alberta lela, Elizabetes lela en Strelnieku lela en laat je verassen door de gracieuze jugendstilgebouwen.

Wroclaw: Florence van Polen

Andere interessante steden die je aandoet op je rondreis Baltische Staten zijn het fraaie Vilnius, de Poolse stad Bialowieza met het oudste oerbos van Europa en de levendige stad Warschau. Je rondreis eindigt na een bezoekje aan het ‘Florence van Polen’ in de prachtige stad Wroclaw. Neem een kijkje bij de kleurrijke gevels op het Marktplein, het rijkversierde Ratusz en aanschouw de watershow van de Wroclawska Fontanna in de avond.

Onze tips

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Uniek en verrassend; een rondreis Baltische Staten

Een unieke rondreis door de rijke geschiedenis van Estland, Letland en Litouwen. Je ervaart in deze Oostzeelanden het Baltische levensgevoel terwijl je door de prachtige hoofdsteden Riga, Tallinn en Vilnius struint. Wij van Pharos Reizen zetten graag op een rijtje wat échte must sees zijn tijdens je rondreis Baltische Staten:

  • De Petrus en Pauluskerk – deze Rooms-katholieke kerk ligt in de Litouwse stad Vilnius en is niet te missen tijdens je rondreis door de Baltische Staten! Met name het grandioze stucwerk van de kerk is zeer fascinerend.
  • Kasteel Trakai – gelegen op een eilandje in het Galve meer in het zuiden van Litouwen.
  • De Kruisberg – dit bedevaartsoort wordt ook wel De Heuvel der Kruisen genoemd en is gelegen nabij het Litouwse Šiauliai. Iedereen mag hier een kruis neer zetten waardoor de heuvel er chaotisch en indrukwekkend uitziet.
  • Paleis Rundale – dit barokke paleis wordt het ‘Versailles van Letland’ genoemd en is het hoogtepunt tijdens je reis door Letland.
  • Jurmala – een populaire badplaats in de buurt van Riga waar je heerlijk kunt ontspannen.
  • Het Gauja Nationaal park – bezoek midden in dit oudste en grootste natuurgebied van Letland het kasteel van Turaida tijdens je rondreis Baltische Staten.
  • Pärnu – dé kustplaats van de Baltische Staten in Estland met een uitgestrekt lang zandstrand.
  • Kadriorgpaleis – gelegen in de hoofdstad Tallinn en gebouwd door tsaar Peter de Grote. Niet alleen het paleis is schitterend; ook de kleurrijke tuinen zijn zeer geschikt voor een rustgevende wandeling.

Een rondreis Baltische Staten met Pharos

Ultiem genieten, nieuwe indrukken opdoen en een onvergetelijke vakantie beleven; met Pharos Reizen kan het! Laten we dit jaar eens samen naar de Baltische Staten afreizen. We verzekeren je dat een rondreis Baltische Staten een heerlijke en zorgeloze ervaring zal zijn. We zorgen voor comfortabele hotels, een retourovertocht van Kiel naar Klaipeda en we geven je geheime tips en suggesties voor deze interessante rondreis aan de Oostzee. Geniet zonder zorgen in de diverse omgeving van de Baltische Staten!