Parel van de Balkan

11-daagse Fly & Drive Albanië

  • schitterende en afwisselende natuur met zee en bergen
  • historische steden en oude nederzettingen
  • vlucht met vertrek vanuit Amsterdam of Brussel
Zoek & boekcode: 80277
Vanaf € 462,75
bij vertrek op 10-10-2021 p.p. bij 2 volwassenen
Deel deze vakantie Facebook E-mail Deel met WhatsApp

Albanië is de nog onontdekte parel van de Balkan. In een mediterraan klimaat ontvouwt zich een enorm veelzijdig landschap met hoge woeste bergen, ongerepte wouden en zandstranden aan de blauwe Adriatische Zee. Albanië is door de eeuwen heen onderdeel geweest van verschillende rijken, dus je vindt er invloeden en indrukwekkende overblijfselen van het Romeinse, Byzantijnse, Italiaanse en Ottomaanse Rijk. En natuurlijk vind je ook nog sporen van het strenge communistische regime dat Albanië een halve eeuw in zijn greep hield. Gooi daar een sausje van modern Europese invloeden over en je krijgt een bijzonder mooi, compleet, interessant en gastvrij vakantieland. Een `Must Do` voordat het massatoerisme hier losbarst… en dat laat niet lang meer op zich wachten.

Je verblijft in...
Je begint in de hoofdstad Tirana. Een moderne stad met alles wat een hoofdstad te bieden heeft. Vervolgens naar Unesco-werelderfgoed Berat, met het mooie kasteel op de berg, dat al twee en een half millennium (!) wordt bewoond. Van daaruit naar Vlore, de kustplaats met zandstrand, palmbomen en heel veel leuke restaurants en terrassen. Langs de fraaie Albanese Rivièra ga je door naar het zuiden naar de kustplaats Sarande, tegenover het Griekse eiland Corfu. Bezoek je ook de in een prachtig natuurgebied gelegen archeologische locatie Butrint? Hier had de Romeinse elite buitenhuizen. Ook Julius Caesar en keizer Augustus bezochten deze stad. De volgende stop is Gjirokastra, een pittoresk oud Byzantijns stadje. Tot slot reis je naar de havenstad Durres, met mooie zandstranden en een leuk centrum.

Geheimtip
Net buiten Sarande liggen mosselkwekerijen. Het bijzondere is dat deze niet in zout water leven, maar in brak water. Dit geeft een bijzondere smaak. Proberen dus.

Nog meer exclusieve geheimtips? Die krijg je in je reisbescheiden.

Toegankelijkheid
Deze reis is niet geschikt voor reizigers met een beperkte mobiliteit.

Huisdieren
Huisdieren zijn niet toegestaan tijdens deze reis.

Verlengen
Wil je de vlucht(en) graag op een andere datum reserveren? Dit kun je aangeven in de boekingsdialoog door 'ik wil mijn vlucht(en) op een andere datum reserveren' aan te klikken. Je boeking komt dan op aanvraag en een van de medewerkers van onze afdeling Aanvragen neemt vervolgens contact met je op om de beschikbaarheid en eventuele toeslag te bespreken.

Vanaf € 462,75
bij vertrek op 10-10-2021 p.p. bij 2 volwassenen

Check & Boek

-
+
-
+
gekozen datum
op aanvraag
beschikbaar
niet beschikbaar

prijzen zijn incl. reserverings/dossierkosten € 25,-, kosten Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking en exclusief SGR-bijdrage € 5,- per persoon . Eventuele acties met kortingscode zijn nog niet verwerkt.

Pharos Voordeel beschikbaar