Rondreis Albanië

Tijdens een rondreis door Albanië maak je kennis met het typische nationale karakter dat op dit kruispunt van culturen ontstaan is.

Een rondreis door Albanië

Woeste natuur en bruisende steden

Albanië mag dan één van de kleinere landen van Europa zijn, er is meer dan genoeg te zien en te beleven! Al eeuwenlang ligt het land op de grens tussen verschillende culturen en wereldrijken: ooit waren de Albanese bergen het toneel van een verbeten strijd tussen de christelijke inwoners en het Ottomaanse rijk, en later lag het als klein staatje aan de grens van het grote Joegoslavië. Al die verschillende invloeden hebben er hun sporen achtergelaten. Tijdens een rondreis door Albanië maak je kennis met het typische nationale karakter dat op dit kruispunt van culturen ontstaan is.

Onze rondreizen in Albanië

Prijsdetails

Prijs details

 Deze prijs is:

 • inclusief reserverings-/dossierkosten: € 25,- per boeking en calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • prijis is voor rondreis Parel van de Balkan - zonder vlucht en zonder huurauto 

Annuleringsvoorwaarden
Let op! Je kunt de vliegtickets niet kosteloos wijzigen of annuleren. Vanaf het moment van boeken gelden er 100% annulerings- en wijzigingskosten.

Bij reservering op te geven indien gewenst en te betalen bij reservering: 

 • 2de bestuurder autohuur: € 4,- per dag 
Sluit details
Parel van de Balkan
11-daagse Fly & Drive Albanië
 • Rondreis
 • Albanie
 • Centraal Albanie
 • schitterende en afwisselende natuur met zee en bergen
 • historische steden en oude nederzettingen
 • vlucht met vertrek vanuit Amsterdam of Brussel
Per persoon vanaf € 462,75 bij vertrek op 10-10-2021
Prijsdetails

Deze prijs is:

 • per persoon per 18-daagse rondreis
 • inclusief € 25,- dossier-/reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking, € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021)

Verplichte kosten ter plaatse te betalen 

 • Radisson hotel Blu Plaza Ljubljana toeristenbelasting: ca. € 3,15 p.p.p.d

Bij de andere hotels is de toeristenbelasting inclusief

 
Sluit details
Montenegro
Parels van het oude Joegoslavië en optioneel Albanië
18- of 22-daagse rondreis Slovenië, Kroatië, Montenegro, Bosnië-Herzegovina en optioneel Albanië
 • Rondreis
 • Slovenië
 • Osrednjeslovenska
 • Kroatië, Bosnië-Herzegovina en Montenegro in één rondreis
 • verblijf in comfortabele hotels inclusief 5x diner!
 • Dubrovnik, Trogir, Kotor, Sarajevo, Zagreb en veel meer!
Per persoon vanaf € 1312,75 bij vertrek op 18-04-2021

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Alleen het landschap maakt van een rondreis door Albanië al een schitterend avontuur.

Spectaculaire berglandschappen en uitgestrekte bossen

Alleen het landschap maakt van een rondreis door Albanië al een schitterend avontuur. Terwijl je van bergstadje naar bergstadje rijdt, passeer je scherpe kliffen die hoog boven je uit torenen, helderblauwe meren en weelderige groene bossen. Voor de actieve reiziger is een wandeling door deze prachtige natuur dan ook zeker een aanrader! Maak bijvoorbeeld een trip naar het nationale park Qafë-Shtamë, dat vanuit het bergstadje Krujë eenvoudig te bereiken is. Hier maak je een schitterende tocht door het rotsachtige dennenbos en geniet je van het adembenemende uitzicht op de vallei die onder je ligt.

Tastbare geschiedenis in Krujë en Berat

De rijke historie van Albanië heeft overal zijn sporen achtergelaten, maar op weinig plekken is het verleden zo zichtbaar als in de oude steden Krujë en Berat. Het bergstadje Krujë was in de middeleeuwen de hoofdstad van Albanië; het functioneerde bovendien als thuisbasis van de nationale held Skanderbeg tijdens zijn jarenlange strijd tegen het Ottomaanse rijk. In Berat tref je monumenten uit verschillende periodes van de Albanese geschiedenis. De indrukwekkende citadel die de stad domineert, stamt uit de voorchristelijke periode, maar in het doolhof van straatjes en steegjes kom je ook christelijke, islamitische en joodse gebouwen tegen.

Tirana: de bruisende hoofdstad van Albanië

Tirana mag dan pas sinds 1920 de hoofdstad van Albanië zijn, je komt het veelzijdige karakter van het land op ieder straathoek tegen. Van middeleeuwse kastelen tot Ottomaanse moskeeën, en van communistische gebouwen tot het moderne Nationaal Museum, in Tirana liggen ze op loopafstand van elkaar. In het centrum van de stad vind je het Skanderbeg-plein, een prachtig gerenoveerde, verkeersvrije ruimte die in 2018 de European Prize for Urban Public Space won. Hier vind je het kloppende hart van de Tirana! Let ook op de tegels van het plein: de verschillende kleuren steen komen uit alle regio’s van Albanië en staan symbool voor de eenheid van het land.