Pretparken België

Spectaculaire achtbanen en waterattracties, grote speeltuinen, fantastische shows en een geweldige sfeer: bij een vakantie met het hele gezin staat vermaak voor jong en oud voorop.

Pretparken België

Plezier voor het hele gezin

Spectaculaire achtbanen en waterattracties, grote speeltuinen, fantastische shows en een geweldige sfeer: bij een vakantie met het hele gezin staat vermaak voor jong en oud voorop. En daarvoor hoef je niet ver de grens over. Breng een bezoek aan een van de vele pretparken die België rijk is, zoals Plopsaland De Panne, Walibi Belgium of pret- en dierenpark Bellewaerde. Geniet met de hele familie van al het entertainment dat de pretparken in België te bieden hebben! Ideaal wanneer je er even helemaal tussenuit wil zonder ver te reizen!

Pretparktips in België

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Plopsaland in België is een pretpark voor jong en oud

Plopsaland: beleef spannende avonturen met je favoriete Studio 100-figuren

Wil je met je gezin enkele pretparken in België bezoeken? Sla dan zeker Plopsaland De Panne niet over. Jongere kinderen ontmoeten hier al hun Studio 100-helden in het echt. Met 50 verschillende attracties vermaken zowel de allerkleinsten als de wat oudere kids zich prima. Het themapark is ingedeeld in verschillende zones, zoals de Ploptuin, de Piratenzone, de Wizzy en Woppy-zone, De Kasteelzone, Mayaland en de kermis van Samson en Gert. De kleintjes vermaken zich tijdens een boottocht met Kabouter Plop en leven zich uit in de speeltuin van Bumba. K3-fans brengen een bezoek aan het museum dat aan deze populaire band is gewijd. En echte waaghalzen slaan natuurlijk de bloedstollende achtbaan in het Huis van Anubis en een spectaculair en verfrissend ritje in de SuperSplash niet over. Wil je een schitterend uitzicht over het park? Stap dan in de Rox-Flyer waarmee je 70 meter oven de grond zweeft. Plopsaland De Panne is een geweldige ervaring tijdens een heerlijke lente- of zomerdag. Maar ook bij slecht weer is Plopsaland een van de pretparken in België die je kunt bezoeken. Kies in dat geval voor Plopsa Indoor in Hasselt. Met 9.000 vierkante meter aan overdekte attracties vervelen de kids zich geen moment!

Walibi Belgium: sensationele attracties en waterplezier

Walibi Belgium is een van de pretparken in België waar zeker wat oudere kinderen blij van worden. Het themapark in Waver telt diverse sensationele achtbanen en heeft een uitgebreid waterpark waar het hele gezin plezier aan beleeft. Walibi Belgium heeft 40 verschillende attracties, waarvan er veel geschikt zijn voor het hele gezin, zoals de Tiki-Waka, de Calamity Mine en het gave Tiki Trail waar je over stoere touwbruggen klimt. Adrenalinejunks voelen hun hart sneller kloppen in de gave wildwaterbaan Pulsar, de spectaculaire Buzzsaw of de Cobra met zijn loopings. Liefhebbers van waterpret krijgen bij Walibi bovendien twee pretparken in België voor de prijs van één, want naast dit geweldige pretpark is hier ook Aqualibi. Dit waterpark heeft gave glijbanen en stroomversnellingen waar kinderen geen genoeg van zullen krijgen. En ouders kunnen zich heerlijk ontspannen in een van de verwarmde zwem- en bubbelbaden.

Bellewaerde is een van de meest gevarieerde pretparken in België

Bellewaerde: dieren- en pretpark in één

Bellewaerde is een van de meest gevarieerde pretparken in België, want je ziet hier prachtige dieren en leeft je uit in tal van gave attracties. In dit themapark in Ieper kom je onder meer leeuwen, tijgers, giraffen, luipaarden, olifanten, flamingo's en verschillende apensoorten tegen en geniet je met het hele gezin van bijzondere shows, zoals een stuntshow, een training van de olifanten of de luipaarden en een heuse roofvogeldemonstratie. En ben je dan nog niet uitgekeken, dan wacht er nog een heel attractiepark met bloedstollende acht- en wildwaterbanen voor waaghalzen en genoeg vermaak voor de kleintjes in het reuzenrad, de diverse draai- en zweefmolens en de expresstrein waarmee je het park rondgaat. Wanneer je op zoek bent naar een pretpark in België met activiteiten voor jong en oud, kies dan zeker voor Bellewaerde!