De zekerheid van Pharos Reizen

Zekerheid

De wereld is prachtig, zullen we proberen haar zo mooi mogelijk te houden voor onze (klein)kinderen? Bij Pharos Reizen vinden we het belangrijk dat we een bijdrage leveren aan het beschermen van het milieu. Daarom hebben we ervoor gekozen om bij al onze reizen ‘CO2-compensatie’ te includeren in de prijs van de reis. Er wordt een klein bedrag per reis geïnvesteerd in duurzame projecten om zo de CO2-uitstoot van je reis te compenseren. Zo dragen we samen een steentje bij aan een groenere wereld!

Natuurlijk gaat niemand er van uit dat er dingen mis gaan op vakantie. Maar je kunt niet voorzichtig genoeg zijn, er kan tenslotte altijd iets gebeuren. Voor jezelf sluit je daarom normaal gesproken een reisverzekering af. Op die manier ben je ingedekt tegen eventuele diefstal, medische kosten et cetera. Maar ook met een reisorganisatie, reis of bestemming kan van alles gebeuren. Denk maar aan de uitbarsting van een vulkaan, bosbranden of faillissement van een reisorganisatie.

Om je ook tegen deze risico's te beschermen is er een aantal organisaties opgericht waarvan alle betrouwbare reisorganisaties in Nederland lid zijn.

Ook is Pharos Reizen van ANWB lid van de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

Hier vind je een korte beschrijving van wat elke organisatie doet en waartegen het je als consument beschermt. Zo kun je altijd met een veilig gevoel op reis.

 

ANWB

De zekerheid van de ANWB

Pharos Reizen maakt deel uit van de ANWB en biedt je daarmee een betrouwbare basis. Natuurlijk is iedereen van harte uitgenodigd om zijn vakantie te zoeken én te boeken bij Pharos Reizen. Maar ANWB-leden hebben vanzelfsprekend een streepje voor.

  • wij verrassen je met inspirerende autovakanties binnen Europa waarbij wij je prikkelen van het pad af te gaan en verrassen met unieke plekjes onderweg
  • wij verlengen je vakantiegevoel en beloven je een vakantie en voorbereidingen zonder stress
  • je kiest voor een duurzame reisorganisatie. Alle vakanties worden CO2 neutraal aangeboden. Sinds 2018 stimuleren wij mensen met de elektrische auto op pad te gaan en tenslotte huizen wij in een van de meest duurzame bedrijfspanden van Nederland. Hopelijk wordt onze inspanning bekroond met het Travelife Certificaat.

ANVR

De zekerheid van de ANVR

Pharos Reizen van ANWB conformeert zich aan de ANVR Code Reisaanbiedingen.

ANVR-Reizigersvoorwaarden
Pharos Reizen van ANWB B.V. (KvK 27250882) is aangesloten bij de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-Reizigersvoorwaarden (Deel A: Reisvoorwaarden en/of Deel B:-Boekingsvoorwaarden) van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is.

Klik hier voor het lezen en opslaan van de ANVR-Reizigersvoorwaarden en hier voor de aanvullende reisvoorwaarden van Pharos Reizen van ANWB BV. Op het boekingsformulier dien je aan te vinken dat je kennis hebt genomen van en akkoord gaat met de ANVR-Reizigersvoorwaarden (Deel A: Reisvoorwaarden en/of Deel B: Boekingsvoorwaarden) en overige ANVR-informatie. Lees hier de Basisrechten vanuit de ANVRWij attenderen je er op dat je bij boeking een definitieve overeenkomst aangaat. Je hebt nadat je hebt geboekt geen herroepingsrecht.

Calamiteitenfonds

De zekerheid van het Calamiteitenfonds

Pharos Reizen is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR). Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds.

Deze garantie houdt in dat als je consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

  • (een deel van) jouw reissom terugkrijgt, indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren.
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt, indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan: een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Voor de verplichte bijdrage van slechts € 2,50 per boeking bent u tot een gezelschap van 9 personen verzekerd. Voor boekingen binnen Nederland betaal je niets.

Meer informatie over de SCR vind je op www.calamiteitenfonds.nl. Hier vind je ook adviezen met betrekking tot bestemmingen, evenals een samenvatting van het SCR reglement.

Duurzaam toerisme

Duurzaam toerisme bij Pharos Reizen

Duurzaam beleid

Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor (n)u bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen.

Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur ervaart, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor de reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

Om onze doelstellingen te realiseren is een duurzaamheidsbeleid opgesteld en wordt er door het duurzaamheidsteam gewerkt aan de doelstellingen. Inmiddels zijn er verschillende doelen bereikt, maar blijven we streven naar een duurzamere bedrijfsvoering door middel van ‘De Groene Ambitie van ANWB Reizen’.

  • Vanaf het zomerseizoen 2019 reis je CO2-neutraal bij Pharos Reizen!
  • De CO2-uitstoot van inkoop- en studiereizen van vakantiescouts en medewerkers wordt gecompenseerd
  • Leveranciers* worden gescreend op duurzaamheid labels, tevens informeren wij hen over ons duurzame beleid en stimuleren wij hen om hier ook actie op te ondernemen
  • Er wordt hard gewerkt door het duurzaamheidsteam om Travelife Certified te worden, dé toonaangevende internationale duurzaamheidscertificering in de reissector

*Onder leveranciers verstaan we onze accommodatie-, transport en activiteitenaanbieders en lokale agenten

Heb je vragen of opmerkingen over ons duurzame beleid? Stuur dan een e-mail naar DTO@pharosreizen.nl

Onze groene ambitie (NL) »
Our green ambition (ENG) »

CO2-neutraal reizen

Eindelijk is het zover! Vanaf 2019 compenseren Pharos Reizen en een aantal collega-touroperators van de ANWB volledig de CO2-uitstoot van al hun reizen.

We vinden het belangrijk dat we een bijdrage leveren aan het beschermen van het milieu. Daarom hebben we ervoor gekozen om met behulp van de Caramacal bij al onze reizen ‘CO2-compensatie’ te includeren in de prijs van de reis. Er wordt een klein bedrag per reis geïnvesteerd in duurzame projecten om zo de CO2-uitstoot van je reis te compenseren. Wanneer je een vlucht via Pharos aan je reis toevoegt wordt de bijdrage voor CO2-compensatie in de prijsofferte van de vlucht opgenomen. Zo dragen we samen een steentje bij aan een groenere wereld!

Wil je weten hoe dit in zijn werkt gaat? Bekijk dan de uitleg via dit animatiefilmpje.

GfG Garantiefonds Reizen

De zekerheid van het GfG Garantiefonds Reizen

Pharos Reizen is aangesloten bij de GfG Garantiefonds Reizen. De op deze internetsite gepubliceerde reizen vallen onder de garantie van de GfG, binnen de grenzen van de GfG-garantieregeling. Dit houdt in dat je als reiziger ervan verzekerd bent dat je het vooruitbetaalde reisgeld terugkrijgt, als een reisonderneming door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst ook het vervoer omvat en de plaats van bestemming al is bereikt, wordt er zorg gedragen voor de terugreis. Meer informatie kun je vinden op www.gfg.be/nl/

iDeal

De zekerheid van iDeal

Met iDEAL kun je vertrouwd, veilig en gemakkelijk jouw online aankopen afrekenen. Je rekent af in jouw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van jouw eigen bank. Als internetbankierder kun je direct gebruik maken van iDEAL, zonder dat je je daarvoor hoeft aan te melden. Voor meer informatie: website iDeal

Meld kindersekstoerisme

Meld kindersekstoerisme

Wij steunen actief de ANVR en ECPAT in de bestrijding van kindersekstoerisme in vakantielanden. Wij nodigen je uit met ons alert te zijn en vermoedens van seksueel misbruik van kinderen te melden:  www.meldkindersekstoerisme.nl. Informatie is bij de reisleiding beschikbaar.

Voorwaarden

De voorwaarden van Pharos Reizen

Zodra je boekt bij Pharos Reizen ga je akkoord met onze eigen voorwaarden met betrekking tot aansprakelijkheid, privacy, informatie in onze brochures en op de website. Alle informatie hierover vind je op onze pagina met aansprakelijkheid en privacy.

 

SGR

De zekerheid van de SGR

Pharos Reizen van ANWB B.V. (KvK nr. 27250882) is aangesloten bij de SGR. Je kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.