Fiets- en wandelinformatie

Autovakantie Europa

Veelgestelde vragen

Boek je via Pharos Reizen een fiets- of wandelvakantie dan vind je hier relevante reisinformatie.

Algemeen

Algemeen

Waar kan ik de prijzen van de fietshuur zien?

Onder het i'tje naast de

Hoe zorg ik voor mijn lunch op mijn fiets/wandelvakantie?

Bij het hotel is er vaak de mogelijkheid tot het maken van een lunchpakket. Hiervoor wordt dikwijls wel een vergoeding gevraagd. Het is natuurlijk altijd aan te raden wat eten en drinken (ter reserve) mee te nemen. Tip: Neem een thermoskan mee, soms mag je deze bij vragen vullen met thee of koffie.

Hoe ziet het programma eruit?

Voor bepaalde reizen geldt een voorbeeldprogramma. Je vindt dit terug bij de desbetreffende vakantie. Het exacte programma wordt wekelijks bepaald, afhankelijk van bijvoorbeeld het weer en het aantal deelnemers. Het kan zijn dat er vrije dagen zijn. Deze kun je desgewenst invullen met ter plekke te betalen activiteiten.

Wat is de vertrekgarantie?

Pharos Reizen heeft bepaalde reizen waarvoor een minimum aantal deelnemers geldt. Kijk op onze website bij de desbetreffende vakantie of dit op jouw reis van toepassing is.

Wat voor soort fietsen hebben jullie?  

Per fietsreis worden er verschillende soorten fietsen aangeboden. Onder het i'tje naast de vanafprijs zie je welke soort fietsen wij aanbieden. Mocht je een bepaalde voorkeur hebben (bijvoorbeeld een lage instap), neem hiervoor dan contact op met ons Callcenter. Zij zijn te bereiken op het telefoonnummer 023 - 55 42 870.

Zijn er digitale fietsroutes? 

Als er digitale fietsroutes zijn dan staat dit bij het arrangement beschreven en kan je deze - nadat je de reis geboekt en betaalt hebt - bij het Callcenter opvragen. 

Bagage

Bagage

Waar kan ik de prijzen van de transfer zien?

Onder het i'tje naast de vanafprijs.

Moeten we onze bagage zelf vervoeren?

Onze vakanties van plek naar plek zijn niet ontworpen voor pakezels en trekpaarden. Je bagage wordt namelijk voor je vervoerd. Zo kun je optimaal genieten van je fietsvakantie.

Veiligheid

Veiligheid

Moet ik een helm dragen als ik ga fietsen?

We raden je aan om informatie te lezen op de website van de anwb. Zodra je hier klikt, word je doorwezen naar de relevante informatie voor de fietsvakantie. 

Welke niveaus hebben de fietsreizen?

1, 2 en 3.

  • Niveau 1: je fietst bij deze reis over vlakke fietspaden en soms een stukje weg. Geschikt voor iedereen met een basisconditie.
  • Niveau 2: bij deze fietsreis fiets je voor het grootste deel (min. 75%) over vlakke fietspaden en B-wegen. Geschikt voor iedereen die een goede basisconditie heeft en wel eens recreatief fietst.
  • Niveau 3: dit is een sportieve fietsroute, door de langere afstanden en/of stijgingen en dalingen op de route óf door de wat zwaardere ondergrond. Geschikt voor de fietser met een goede basisconditie en met enige fietservaring met wat langere afstanden.