Autohuurinformatie

Autovakantie Europa

Veelgestelde vragen

Boek je via Pharos Reizen de autohuur, dan vind je hier relevante reisinformatie.

Annuleren & voorwaarden

Annuleren en voorwaarden

Annuleren
Je kunt de autohuur niet kosteloos wijzigen of annuleren. Vanaf het moment van boeken gelden er 100% annulering- en wijzigingskosten.

Voorwaarden
Bekijk hier de algemene voorwaarden voor de autohuur.

Autohuur

Autohuur

Omdat wij vaak met meerdere verhuurpartners op een bestemming samenwerken, kunnen de lokale huurvoorwaarden per auto verschillen. Hieronder vallen kosten voor one way huren, adresaflevering of accessoires, maar ook de regels voor o.a. de waarborg en minimumleeftijd. Controleer bij de keuze voor een ander model daarom altijd opnieuw de specifieke informatie onder de kopjes ´belangrijke huurinformatie´, ´hotelaflevering/one way huren/grensoverschrijding´ en ´accessoires´.

Rijbewijs
Voor het huren van een auto is een Nederlands of Belgisch rijbewijs vereist. Je dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van je rijbewijs. De minimumleeftijd voor een bestuurder van een huurauto ligt in de meeste landen tussen de 21 en 25 jaar, voor hogere autocategorieën kan deze zelfs hoger zijn. In sommige gebieden kun je tegen een extra vergoeding ook een auto huren als je niet aan de minimumleeftijd voldoet.

Creditcard
Om een auto te kunnen huren, dien je in het bezit te zijn van een creditcard, op naam van de bestuurder. Een afdruk van de creditcard dient ter plaatse als borg voor cityfee/autopas-tolwegen, voor extra afgesloten verzekeringen, afleveringskosten, het dekken van eventuele schade en voor brandstofkosten indien de auto niet met een volle tank wordt ingeleverd.

Paspoort & visa

Paspoort en visa

Alle passagiers, dus ook kinderen en baby’s, dienen in het bezit te zijn van een paspoort en/of identiteitsbewijs.

Paspoortgegevens
De opgegeven namen dienen overeen te komen met de namen zoals vermeld in het paspoort. Schrijf bij boeking je eerste naam voluit en je achternaam, beide volgens paspoort. Gebruik altijd je meisjesnaam. Bij onjuiste opgave loop je het risico dat de luchtvaarmaatschappij je weigert of dat nieuwe tickets moeten worden aangevraagd, hetgeen voor jou extra kosten met zich meebrengt.

Meereizend kind met andere achternaam
Wanneer men een kind van onder de 15 jaar meeneemt op reis en het kind heeft een andere achternaam dan de volwassene waarmee het op reis gaat, dan is het noodzakelijk dat het kind een Engelstalige verklaring bij zich heeft, waarin staat dat de achterblijvende ouder (die dezelfde achternaam als het kind draagt) toestemming geeft voor de reis. Bij dit briefje moet ook een kopie van het paspoort van de toestemminggever aanwezig zijn.

Visum
Heb je een andere nationaliteit dan de Nederlandse nationaliteit informeer zelf naar een eventuele visumplicht bij de betreffende ambassade. Ook is het belangrijk om bij de autoriteiten na te gaan of je paspoort voldoet voor de te bezoeken landen. Houd er rekening mee dat je zelf verantwoordelijk bent voor het aanschaffen van de visa en het informeren naar eventuele wijzigingen of andere bepalingen.

Vouchers

Voucher(s)

De voucher(s) voor de autohuur ontvang je uiterlijk in de week voor vertrek per e-mail.