Goede doelen en Pharos Reizen

Goede doelen en Pharos Reizen

Stichting BIO Kinderrevalidatie

Vakantie betekent: veel positieve energie. Dat geldt zeker ook voor gezinnen met kinderen met een beperking. Dankzij Stichting Bio Kinderrevalidatie kunnen ook zij even onbeperkt genieten.

In het Bio Vakantieoord in Arnhem is alles zo geregeld dat de beperking zo onbelangrijk mogelijk wordt. Er zijn zeer ruime, speciaal aangepaste, vakantieaccommodaties. De speciale speeltoestellen, het aangepaste zwembad en de schitterende manege maken het park compleet.

Wil je een bijdrage leveren, zodat deze gezinnen tegen ‘normale’ kosten kunnen genieten van een vakantie op het Bio Vakantieoord? Dat kan laagdrempelig. Via een link in de bevestigingsmail kun je twee of meer euro doneren. Jouw bijdrage komt direct bij Stichting BIO Kinderrevalidatie terecht!

Maak kennis met Stichting Bio

Bio weet hoe graag ook gezinnen met een gehandicapt kind op vakantie willen. En hoe nodig dit is. Tijdens een verblijf bij Bio is de handicap van hun kind eens even niet leidend in hun leven. Sámen kunnen zij, dankzij alle aanpassingen in het park, de faciliteiten op maat en de aanwezige hulpmiddelen in en rond de vakantiewoningen, genieten van een ontspannen vakantie in een natuurlijke omgeving.

Om de vakantie voor hen betaalbaar te houden, is jouw hulp nodig. Help je mee?

South Pole

Pharos Reizen van ANWB is de eerste touroperator die autokilometers compenseert. Hieronder vind je meer informatie over South Pole en de samenwerking met Pharos Reizen.

Wat is South Pole?

South Pole ontwikkelt projecten die klimaatverandering tegengaan, de lokale bevolking ondersteunen en de natuur beschermen. Er werken wereldwijd ruim 200 klimaatexperts aan het ontwikkelen van projecten en andere activiteiten op het gebied van duurzaamheid. Wanneer je via Pharos Reizen de uitstoot van jouw reisafstand compenseert gaat de financiële bijdrage naar één van de drie geselecteerde klimaatprojecten. Voor meer informatie over South Pole, kijk op www.southpole.com.  

Hoe werkt klimaatcompensatie bij Pharos Reizen?

Tijdens het boekingsproces krijg je de mogelijkheid om aan te geven of je wil bijdragen aan een beter milieu en de CO2-uitstoot van de reis wil compenseren met een bijdrage van € 1,50 tot € 2,50 per boeking, afhankelijk van de reisafstand. Het bedrag maakt deel uit van de totale factuur van de geboekte reis.

Reisafstand

 

CO2-uitstoot

 

Prijs

 

Verdere bestemmingen (zoals Spanje en Italië)

1,11 ton CO2-uitstoot

€ 2,50

Flydrive*

0,88 ton CO2-uitstoot

€ 2,-

Overige bestemmingen

0,66 ton CO2-uitstoot

€ 1,50

*Uw huurauto bij Sunny Cars wordt klimaatneutraal door ons geboekt

Waar gaat het geld precies naartoe?

Door de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren helpt u om ergens anders op de wereld dezelfde hoeveelheid CO2 te voorkomen. Dit is mogelijk door het ondersteunen van projecten die dankzij jouw financiële steun CO2-uitstoot kunnen vermijden, bijvoorbeeld door het koken op ovens die schoner en zuiniger zijn of door het gebruiken van zonne-energie waardoor geen kolen hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Niet alleen wordt er dankzij het project CO2-uitstoot vermeden, maar er worden ook nieuwe banen gecreëerd, de levensomstandigheden verbeterd en de natuur beschermd. Met CO2 compensatie doet u dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking.

South Pole ontwikkelt projecten die klimaatverandering tegengaan, de lokale bevolking ondersteunen en de natuur beschermen. South Pole is in 2007 als spin-off van de technische universiteit in Zürich (ETH) door vijf studenten opgericht en nu werken er 200 klimaatexperts wereldwijd aan het ontwikkelen van projecten en aan vele andere activiteiten op het gebied van duurzaamheid. Inmiddels heeft South Pole meer dan 500 klimaatprojecten ontwikkeld. De meeste projecten zijn gecertificeerd met de Gold Standard en bevinden zich in ontwikkelingslanden in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Omdat er geen schakels zitten tussen South Pole en de ondernemers, ingenieurs en ngo’s die het project dagelijks runnen, komt zo veel mogelijk geld direct bij de projecten terecht. Voor meer informatie over South Pole, kijk op www.southpole.com

Bekijk hier welke projecten worden gesteund