Goede doelen en Pharos Reizen

Goede doelen en Pharos Reizen

Pharos Reizen compenseert de CO2-uitstoot van alle reizen

Pharos Reizen van ANWB compenseert de CO2-uitstoot van alle reizen. Hieronder vind je meer informatie over South Pole en de samenwerking met Pharos Reizen.

Wat is South Pole?

South Pole ontwikkelt projecten die klimaatverandering tegengaan, de lokale bevolking ondersteunen en de natuur beschermen. Er werken wereldwijd ruim 200 klimaatexperts aan het ontwikkelen van projecten en andere activiteiten op het gebied van duurzaamheid. De bijdrage voor de CO2-uitstoot van jouw reis gaat in de vorm van een financiële bijdrage naar de drie geselecteerde klimaatprojecten. Voor meer informatie over South Pole, kijk op www.southpole.com.  

Waar gaat het geld precies naartoe?

Door de CO2-uitstoot van jouw reis te compenseren help je om ergens anders op de wereld dezelfde hoeveelheid CO2 te voorkomen. Dit is mogelijk door het ondersteunen van projecten die dankzij deze financiële steun CO2-uitstoot kunnen vermijden, bijvoorbeeld door het koken op ovens die schoner en zuiniger zijn of door het gebruiken van zonne-energie waardoor geen kolen hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Niet alleen wordt er dankzij deze projecten CO2-uitstoot vermeden, maar er worden ook nieuwe banen gecreëerd, de leefomstandigheden worden verbeterd en de natuur wordt beschermd. Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking.

South Pole ontwikkelt projecten die klimaatverandering tegengaan, de lokale bevolking ondersteunen en de natuur beschermen. South Pole is in 2007 als spin-off van de technische universiteit in Zürich (ETH) door vijf studenten opgericht en nu werken er 200 klimaatexperts wereldwijd aan het ontwikkelen van projecten en aan vele andere activiteiten op het gebied van duurzaamheid. Inmiddels heeft South Pole meer dan 500 klimaatprojecten ontwikkeld. De meeste projecten zijn gecertificeerd met de Gold Standard en bevinden zich in ontwikkelingslanden in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Omdat er geen schakels zitten tussen South Pole en de ondernemers, ingenieurs en ngo’s die het project dagelijks runnen, komt zo veel mogelijk geld direct bij de projecten terecht.

Bekijk hier welke projecten worden gesteund.

Stichting BIO Kinderrevalidatie

Vakantie betekent: veel positieve energie. Dat geldt zeker ook voor gezinnen met kinderen met een beperking. Dankzij Stichting Bio Kinderrevalidatie kunnen ook zij even onbeperkt genieten.

In het Bio Vakantieoord in Arnhem is alles zo geregeld dat de beperking zo onbelangrijk mogelijk wordt. Er zijn zeer ruime, speciaal aangepaste, vakantieaccommodaties. De speciale speeltoestellen, het aangepaste zwembad en de schitterende manege maken het park compleet.

Wil je een bijdrage leveren, zodat deze gezinnen tegen ‘normale’ kosten kunnen genieten van een vakantie op het Bio Vakantieoord? Dat kan laagdrempelig. Via een link in de bevestigingsmail kun je twee of meer euro doneren. Jouw bijdrage komt direct bij Stichting BIO Kinderrevalidatie terecht!

Bio weet hoe graag ook gezinnen met een gehandicapt kind op vakantie willen. En hoe nodig dit is. Tijdens een verblijf bij Bio is de handicap van hun kind eens even niet leidend in hun leven. Sámen kunnen zij, dankzij alle aanpassingen in het park, de faciliteiten op maat en de aanwezige hulpmiddelen in en rond de vakantiewoningen, genieten van een ontspannen vakantie in een natuurlijke omgeving.

Om de vakantie voor hen betaalbaar te houden, is jouw hulp nodig. Help je mee?