Bewust op reis

Goede doelen en Pharos Reizen

Duurzaam en bewust op reis

De wereld is prachtig, zullen we proberen haar zo mooi mogelijk te houden voor onze (klein)kinderen? Lees hieronder meer over ons duurzame beleid, CO2-compensatie, klimaatprojecten, goede doelen en andere duurzame initiatieven.

Travelife certificaat

Pharos Reizen ontvangt Travelife certificaat!

Travelife is een internationaal management- en certificeringsprogramma voor accommodaties en reisorganisaties die zich bezighouden met duurzaam ondernemen. Eind 2018 heeft Pharos Reizen de ‘Travelife Certified’ status behaald en behoort daarmee tot één van de 18 Travelife Certified reisorganisaties in Nederland. Dit is dé toonaangevende internationale duurzaamheidscertificering voor reisorganisaties en is geaccrediteerd door The Global Sustainable Tourism Counsil (GSTC). En daar zijn wij als Pharos Reizen natuurlijk hartstikke trots op!

Pharos Reizen is op basis van ruim 250 criteria beoordeeld op elf verschillende onderwerpen zoals het milieu, sociaal beleid, accommodatie- en excursie-aanbod en transport. Met behulp van deze rapportage is een duurzaamheidsbeleid ontwikkeld en wordt er aan de hand van een actieplan toegewerkt naar een groenere organisatie. Pharos Reizen biedt een groeiend aantal duurzame accommodaties en excursies aan en stimuleert leveranciers en lokale partners om deel te nemen aan duurzaamheidstrainingen. Daarnaast voorzien we reizigers van tips om optimaal van de bestemming te kunnen genieten en hierbij lokale ondernemingen te steunen en een positieve impact achter te laten. We moedigen het gebruik van hervulbare flessen en herbruikbare tassen aan en je kunt bij ons zelfs een rondreis met een elektrische auto maken, iets wat nog niet veel wordt aangeboden!

Duurzaam beleid

Bewust kiezen voor duurzaam reizen

Groene Ambitie 2025

De wereld verkennen is prachtig, zeker als dit zo duurzaam mogelijk gebeurt. ANWB is zich bewust van de impact die reizen met zich kan meebrengen. Daarom streven we een maximale reisbeleving na die minimaal impact heeft op natuur, cultuur en milieu. Zo kunnen komende generaties ook zorgeloos de wereld blijven ontdekken en beleven.

ANWB wil jou de wereld beter laten zien. Of je nu kiest voor een stedentrip dichtbij met de auto of een verre bestemming met het vliegtuig: voor elke keuze biedt Reizen in de toekomst een zo duurzaam mogelijk alternatief. Zo kun jij bewust en met een gerust gevoel op reis gaan. 

De komende jaren helpt ANWB om duurzame vakanties te herkennen en te kiezen. En ontwikkelen wij ons reisaanbod duurzaam door. Duurzaam toerisme biedt kansen om lokale gemeenschappen te ondersteunen, diersoorten te beschermen, het milieu te ontzien en nieuwe initiatieven van de grond te krijgen. Hiervoor werken we nauw samen met internationale organisaties en instellingen die ons helpen onze duurzaamheidsambities te behalen. 

ANWB is Travelife gecertificeerd en heeft daarin de hoogste status bereikt: Travelife Certified. Dit is dé toonaangevende internationale duurzaamheids-certificering voor reisorganisaties. Slechts enkele reisorganisaties in Nederland hebben deze hoogste Travelife status bereikt. Daarnaast bieden we al onze reizen CO2-neutraal aan in samenwerking met de South Pole Group. 
We werken met lokale agenten, accommodatie-, transport- en activiteitenaanbieders en stimuleren ze om duurzaam te ondernemen. Zo draagt Reizen bij aan de ontwikkeling van duurzaam toerisme, zodat iedereen, nu en in de toekomst zorgeloos op reis kan. 

Ben jij benieuwd wat wij samen nog meer kunnen doen om duurzaam toerisme te bevorderen? 
Lees in De Groene Ambitie 2025 welke duurzame doelen ANWB nastreeft. 

Pharos Reizen, FOX Verre Reizen, Travelhome, ANWB Ledenreizen en Kampeerreizen zijn reisdochters van ANWB.

CO2-compensatie

CO2-compensatie

Eindelijk is het zover! Vanaf 2019 compenseren Pharos Reizen en een aantal collega-touroperators van de ANWB volledig de CO2-uitstoot van al hun reizen.

We vinden het belangrijk dat we een bijdrage leveren aan het beschermen van het milieu. Daarom hebben we ervoor gekozen om met behulp van de Caramacal bij al onze reizen ‘CO2-compensatie’ te includeren in de prijs van de reis. Er wordt een klein bedrag per reis geïnvesteerd in duurzame projecten om zo de CO2-uitstoot van je reis te compenseren. Wanneer je een vlucht via Pharos aan je reis toevoegt wordt de bijdrage voor CO2-compensatie in de prijsofferte van de vlucht opgenomen. Zo dragen we samen een steentje bij aan een groenere wereld!

Wil je weten hoe dit in zijn werkt gaat? Bekijk dan de uitleg via dit animatiefilmpje.

 

Klimaatprojecten

South Pole

Wat is South Pole?

South Pole ontwikkelt projecten die klimaatverandering tegengaan, de lokale bevolking ondersteunen en de natuur beschermen. Er werken wereldwijd ruim 200 klimaatexperts aan het ontwikkelen van projecten en andere activiteiten op het gebied van duurzaamheid. De bijdrage voor de CO2-uitstoot van jouw reis gaat in de vorm van een financiële bijdrage naar de drie geselecteerde klimaatprojecten. Voor meer informatie over South Pole, kijk op www.southpole.com.  

Waar gaat het geld precies naartoe?

Door de CO2-uitstoot van jouw reis te compenseren help je om ergens anders op de wereld dezelfde hoeveelheid CO2 te voorkomen. Dit is mogelijk door het ondersteunen van projecten die dankzij deze financiële steun CO2-uitstoot kunnen vermijden, bijvoorbeeld door het koken op ovens die schoner en zuiniger zijn of door het gebruiken van zonne-energie waardoor geen kolen hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Niet alleen wordt er dankzij deze projecten CO2-uitstoot vermeden, maar er worden ook nieuwe banen gecreëerd, de leefomstandigheden worden verbeterd en de natuur wordt beschermd. Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking.

South Pole ontwikkelt projecten die klimaatverandering tegengaan, de lokale bevolking ondersteunen en de natuur beschermen. South Pole is in 2007 als spin-off van de technische universiteit in Zürich (ETH) door vijf studenten opgericht en nu werken er 200 klimaatexperts wereldwijd aan het ontwikkelen van projecten en aan vele andere activiteiten op het gebied van duurzaamheid. Inmiddels heeft South Pole meer dan 500 klimaatprojecten ontwikkeld. De meeste projecten zijn gecertificeerd met de Gold Standard en bevinden zich in ontwikkelingslanden in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Omdat er geen schakels zitten tussen South Pole en de ondernemers, ingenieurs en ngo’s die het project dagelijks runnen, komt zo veel mogelijk geld direct bij de projecten terecht.

Bekijk hier welke projecten worden gesteund.

Stichting Bio

Stichting Bio Vakantieoord

Koste wat het kost. Iedereen een fijne vakantie.

Een weekje erop uitgaan is voor gezinnen met een complex gehandicapt kind niet vanzelfsprekend. Ze zijn immers altijd - 24/7 - afhankelijk van de juiste zorg, hulpmiddelen en een aangepaste omgeving.

Het Bio Vakantieoord in Arnhem heeft álle voorzieningen 'in huis' voor een fijne vakantie. Bovendien is er een manege, een zwembad, een bioscoop en zijn er tal van speeltoestellen: alles volledig toegespitst op de beperkingen van het kind. Een professioneel, gastvrij team staat voor hen klaar met originele, gezellige en uitdagende activiteiten.

Wil je een bijdrage leveren, zodat deze gezinnen tegen ‘normale’ kosten kunnen genieten van een vakantie op het Bio Vakantieoord? Dat kan laagdrempelig. Via een link in de bevestigingsmail of de link hieronder kun je twee of meer euro doneren. Jouw bijdrage komt direct bij Stichting Bio terecht!

Klik hier om een donatie te doen.

Stichting Bio Vakantieoord weet hoe graag ook gezinnen met een gehandicapt kind op vakantie willen. En hoe nodig dit is. Tijdens een verblijf bij het Bio Vakantieoord is de handicap van hun kind eens even niet leidend in hun leven. Sámen kunnen zij, dankzij alle aanpassingen in het park, de faciliteiten op maat en de aanwezige hulpmiddelen in en rond de vakantiewoningen, genieten van een ontspannen vakantie in een natuurlijke omgeving.

Om de vakantie voor hen betaalbaar te houden, is jouw hulp nodig. Help je mee?