Geen reizen tot en met 31 augustus

Belangrijk bericht!

Vanwege de uitbraak en wereldwijde impact van het coronavirus hebben we besloten om een groot gedeelte van onze reizen niet meer uit te voeren. Voorlopig hanteren we de volgende annuleringstermijnen:

Reizen met recreatieve doeleinden is voor veel Europese landen weer mogelijk. Er zijn bestemmingen waar we nog niet naartoe kunnen reizen. Hoewel het grootste gedeelte weer te bereizen is, zijn er regionaal en lokaal snel veranderende kleurcodes. Zoals je van ons mag verwachten, houden we deze nauw in de gaten. De individuele regio’s of steden met kleurcode oranje benoemen we niet hieronder. We nemen direct contact met je op als je een reis hebt geboekt die regionaal of lokaal als code oranje wordt of is aangemerkt. Reizen naar onderstaande bestemmingen voeren we nog niet uit.

Annuleringen binnen Europa, uitgevoerd door ANWB Kampeerreizen, Pharos Reizen of ANWB Ledenreizen:

 • t/m 31 juli: Finland
 • t/m 12 augustus: Groot Brittannië (door Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland)
 • t/m 23 augustus: Albanië, Bosnië, Bulgarije, Kroatië, Servië, Montenegro, Roemenië, Faeröer eilanden, Groenland en Zweden*
  * De transit/doorreis via Zweden (o.a. naar Noorwegen) is wel mogelijk.
 • t/m 31 augustus: Ierland
t/m 31 augustus:
De volgende reizen annuleren we t/m 31 augustus:
 • Treinreizen (ALR)

Annuleringen buiten Europa, uitgevoerd door FOX, TravelHome en ANWB Ledenreizen

t/m 30 september:
 • Camperreizen
 • Verre Reizen (inclusief Rusland)*
* Enige uitzondering is IJsland, daar kan wel naar toe worden gereisd.

t/m 31 oktober:

 • Zeecruises
 • Verenigde Staten (FOX)

t/m 31 december:

 • Australië
 • Nieuw-Zeeland
* let op: onderstaande geldt niet voor de ALR HAL cruises

Een vakantie door meerdere landen

Voor combinatiereizen (reizen die door meerdere landen gaan) geldt dat deze onderhevig zijn aan veranderingen, in verband met de kleurcodes en regels per land. Wij kunnen helaas op voorhand niet zeggen of je combinatiereis doorgaat. Je mag erop vertrouwen dat je reis doorgaat, als je niets van ons gehoord hebt. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk je reisbescheiden. Wanneer je reis niet doorgaat (of in andere vorm doorgaat) nemen wij contact met je op per e-mail.


 

Samen met ANWB veilig en gezond op reis

Onbezorgd op vakantie, met de zekerheid van ANWB. Daar staan wij voor. Door de ingrijpende maatregelen is dit lang niet altijd mogelijk. En zelfs als je wel naar je vakantiebestemming kunt reizen, kunnen we je niet de vakantiebeleving bieden zoals we hebben afgesproken en wat je van ons mag verwachten. We vinden het daarom onverantwoord om je momenteel op reis te laten gaan naar een groot aantal landen. 

De ontwikkelingen volgen elkaar snel op, daarom updaten we dit omboekbeleid regelmatig. Dat kan bijvoorbeeld zijn zodra we het veilig genoeg achten om je weer op reis te laten gaan. Dit doen we door per werelddeel (Europa en daarbuiten) en per land de lokale regelgeving en adviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken nauw te volgen. Veilig en gezond reizen heeft bij ons de hoogste prioriteit. Voor reizen die wel worden uitgevoerd, zijn EU-richtlijnen (opgesteld door de ANVR) geformuleerd. Zodat de veiligheid van jou, ons personeel en onze accommodaties wordt gerespecteerd om het risico op een infectie te minimaliseren. Met een vertrouwd en zeker gevoel op reis, dat is wat je van ons mag verwachten. Als jij er klaar voor bent om op reis te gaan, zijn wij dat ook.

Vertrek je spoedig?

Heb je een reis met ons geboekt met vertrek in de periode van 15 maart tot en met 31 augustus 2020 en kunnen wij je reis niet uitvoeren? Dan ontvang je zo spoedig mogelijk een  ANWB Reizen-voucher (ANVR/SGR). Hiermee kun je rustig op een later moment een andere reis bij ANWB Reizen uitzoeken. Let op: Deze bovenstaande regeling geldt voor de reisbedrijven van FOX Verre Reizen, Pharos Reizen, ANWB Ledenreizen en Kampeerreizen van ANWB. 

 

Vertrek je pas later?

We begrijpen dat de huidige situatie met de wereldwijde uitbraak van het coronavirus veel vragen bij je oproept. Een vakantie bij ANWB Reizen staat voor onbezorgd en met plezier op vakantie. En zoals je van ons mag verwachten, nemen we graag de tijd voor je zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen. Helaas zijn onze wachttijden bij het klantcontactcentrum daardoor langer dan je normaal van ons gewend bent. Ligt jouw vertrekdatum buiten de data zoals hierboven genoemd staat? We willen je nadrukkelijk vragen dan nog even te wachten met bellen naar ons klantcontactcentrum. Vertrouw erop dat je van ons spoedig een persoonlijk bericht ontvangt. Wij houden de situatie op alle bestemmingen in de wereld nauwlettend in de gaten. Voor een aantal bestemmingen in Europa heeft ANWB een handige reiswijzer gelanceerd, waar je in één oogopslag ziet of een populair vakantieland alweer reizigers toestaat.

Heb je vragen naar aanleiding van ons omboekbeleid? Hier lees je alle informatie over hoe we omgaan met je vakantie in relatie tot het coronavirus.