10 keer: stedentrip Rome met kids

Stedentrip Rome met kids

Stedentrip Rome met kinderen: meer dan het Colosseum!

Is Rome een geschikte stad voor een stedentrip met de kinderen? Geen twijfel mogelijk! De hoofdstad van Italië heeft meer lekkere ijsjes dan welke wereldstad dan ook en de pizza’s zijn er op elke straathoek fantastisch. Daarnaast zijn de Italianen dol op kinderen en ze worden dan ook overal in Rome met open armen ontvangen. Wat je zoal kan beleven tijdens een stedentrip met de kinderen in Rome? Allereerst natuurlijk het Colosseum en het Pantheon, maar Rome biedt nog zóveel meer om samen te ontdekken!

De Mond der Waarheid - Stedentrip met kinderen Rome

10. De Mond der Waarheid

Bij de Piazza Bocca Della Verità in Rome vind je de Mond der Waarheid. Spreek je de waarheid, dan kun je gerust je hand in de Mond der Waarheid steken, maar als je liegt worden je vingers afgebeten! Dit geheimzinnig monument spreekt sinds de Romeinse tijd al tot de verbeelding. Durven jij en je kinderen het aan?

Wist je dat?

Je best wat geluk kan gebruiken bij de Mond der Waarheid? Daarom is het een mooie toevoeging om na je bezoek aan de Mond der Waarheid de bekendste barokke fontein in Rome te bezoeken: de Trevi fontein. Ze zeggen dat als je een muntje in de fontein gooit, je zeker nog eens naar Rome zal terugkeren.

San Clemente - Stedentrips met kids Rome

9. San Clemente: een spannende tijdreis

Ben je klaar voor een spannende tijdreis in Rome, maar dan onder de grond? Dan is de San Clemente het bezoeken waard! In deze geheimzinnige kerk zie je de Romeinse architectuur van dichtbij en ontdek je allerlei ruimtes, zoals de Perzische tempel en schuilkerk die wel 7 meter diep zit. Maak deze tijdreis samen met de kinderen! Een stedentrip zoals je niet vaker gezien hebt.

Wist je dat?

Je na deze spannende tijdreis zeker even plaats moet nemen op het terras? Tussen 5 en 7 uur ’s middags komen in een aantal cafés schalen vol lekkere hapjes tevoorschijn. Ze noemen dit een aperativi en is over komen waaien vanuit Turijn. Bij je drankje kun je vaak onbeperkt gebruik maken van deze lekkere hapjes. Yummie!

Engelenburcht - Stedentrip met kinderen Rome

8. De Engelenburcht

Eén van de meest onderschatte schatten van Rome! Deze geheimzinnige burcht uit de Romeinse tijd, was sinds de 16e eeuw in het bezit van de Paus. De geheimzinnige zalen, schietgaten, verdedigingsmuren en vluchtgangen spreken enorm tot de verbeelding van kinderen. Alle ridderdromen komen tot leven!

Wist je dat?

Je net als een echte Romein kunt eten in Rome? Niet voor niets zeggen ze ook in Rome: 'Do as the Romans do'. De smaak van Italië bestaat namelijk niet alleen uit wijn en koffie. Voor de kinderen zijn versgebakken croissantjes en Focaccia net zo lekker. En wat dacht je van een pizza die voor je neus vers wordt gemaakt? Zó lekker!

Koepel Sint-Pieter - Stedentrip met kids Rome

7. De koepel van de Sint-Pieter

Tsja, die Michelangelo hoeft misschien niet. Maar klimmen naar de koepel van de Sint-Pieter is een spannend avontuur dat 560 treden lang duurt. Of iets korter, als je het eerste stuk de lift neemt. Je wordt beloond met een magnifiek uitzicht! Boek wel van te voren je ticket, dan voorkom je de lange wachtrijen en kan je langer met de kinderen genieten van dit prachtige stukje Rome.

Wist je dat?

Deze basiliek niet de originele versie is? De eerste kerk werd gebouwd door Keizer Constantijn, op de plek waar Sint Pieter begraven zou zijn. Maar tijdens de vroege Renaissance is deze plek onherstelbaar beschadigd. Vanaf toen werd er besloten de kerk af te breken en een nieuwe te bouwen.

Catacomben Rome - stedentrip met kids

6. Skeletten onder de grond

Liever de diepte in en zijn je kinderen niet bang voor griezelverhalen? Daal dan af in de catacomben waar de doden van Rome werden begraven. Tip: lees vooraf het boek dat Rindert Kromhout schreef over de ‘gillende geraamtes van Rome’.  Kromhout schreef trouwens ook over De Mond der Waarheid en het geheim van de afgebeten vingers.

Wist je dat?

Italië vol staat met dit soort bijzonderheden? Sommigen staan zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In totaal telt Italië 51 vermeldingen op deze beschermde lijst. Het complete historische stadscentrum van Rome bevindt zich zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO! Ter vergelijking: het Koninkrijk der Nederlanden heeft er ‘maar’ 10.

Gladiatorschool - stedentrip Rome met kids

5. Gladiatorschool

Tuniek aan, zwaard in de hand en vechten maar! Na twee uur les op de gladiatorschool, zijn je kinderen volleerde gladiatoren en gaan ze het gevecht aan in een gladiatorentoernooi. De lessen in Rome zijn prijzig, maar je krijgt er vrijwel zeker blije kinderen voor terug! Neem je wel je fototoestel mee? Mooie activiteit om je stedentrip door Rome onvergetelijk af te sluiten.

Wist je dat?

Rome niet de meest budgetvriendelijke bestemming is, maar dat je dat wel zelf kunt maken? Je bespaart geld door bijvoorbeeld gebruik te maken van een Roma Pass, een soort museumkaart maar dan in Rome. Zo kun je een heleboel musea bezoeken, met een gereduceerde prijs!

Gianicolo-heuvel -Stedentrip met kids Rome

4. Het kanon op de heuvel

Rome is gebouwd op zeven heuvels, maar de Gianicolo-heuvel wordt ook wel de 8ste genoemd. Spits je oren om 12.00 uur, dan wordt het kanon afgeschoten vanaf deze onontdekte heuvel in Rome. Dit is een oude Romeinse traditie om de tijd aan te geven en de inwoners van Rome worden al meer dan 150 jaar herinnert aan het middaguur. BOEM!

Wist je dat?

Je na deze knallende ontdekking lekker kunt uitrusten in één van de mooie parken die Rome rijk is? Op de Aventine-heuvel bijvoorbeeld, is het park Parco Savello gelegen dat vol staat met sinaasappelbomen. Hier kun je heerlijk tussen de net gevallen sinaasappels uitrusten. En je hebt er ook nog eens een prachtig uitzicht over de Tiber. Dat is nog een ‘heerlijk’ uitrusten!

San Ignazio-kerk - Stedentrip met kids Rome

3. San Ignazio-kerk

Niet alles is wat het lijkt in de San Iganzio-kerk in Rome. Tijdens de bouw kwam de koepel al snel tot een onderwerp van discussie. Wil je weten waarom? Kijk eens omhoog wanneer je binnenstapt in deze imposante kerk. Hoewel de koepel echt lijkt, is die het niet. De getekende koepel zal je verbazen: gezichtsbedrog!

Wist je dat?

Er nog iets is in Italië wat gezichtsbedrog lijkt? Dat is de taal van Italianen. Soms lijkt het alsof ze boos zijn op elkaar, maar Italianen hebben net als Nederlanders harde klanken in hun taal. En dat gecombineerd met hun temperament lijkt het soms alsof ze boos zijn. Maar alles behalve dat, Italianen zijn juist erg vriendelijk en gastvrij.

stadio di domiziano - Stedentrip Rome met kids

2. Een verborgen atletiekstadion van 2000 jaar oud

Terwijl je tijdens je stedentrip met de kinderen van een ijsje geniet op het bekendste plein van Rome, staat er onder de grond een geheimzinnige wereld op je te wachten. Onder het drukke Piazza Navona vind je namelijk de resten van het atletiekstadion van het oude Rome. Luister naar een audiogids en leer alles over de historie van dit stadion waar wel 30.000 toeschouwers in konden!

Wist je dat?

Rome zoveel bijzondere plekken kent, dat je ze nooit in één stedentrip kunt combineren? Daar is Rome gewoonweg te groot en veel te interessant voor. Rome heeft namelijk zoveel mooie bezienswaardigheden, daar moet je je dag niet alleen door laten leiden. Struin lekker de kleine, schilderachtige straatjes af en proef van de lokale lekkernijen tussendoor!

1. Pharos Puzzelroute in Rome

Ben je overtuigd en ga je het avontuur aan? Dan is een stedentrip naar Rome echt wat voor jou! Ga terug in de tijd en neem je kinderen mee naar hoofdstad van Italië. Ontdek samen oude schatten van Rome tijdens de gratis bijgevoegde puzzeltocht van Pharos Reizen, eet ijsjes op elke straathoek en ga op de foto met de gladiatoren. Rome biedt alles voor een spannende en historische stedentrip met kinderen!

Onze tips

Prijsdetails

Deze prijs is:

 • per persoon per 15-daagse rondreis
 • inclusief € 25,- dossier-/reserveringskosten, € 2,50 calamiteitenfonds per boeking en € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021)

Verplichte toeslagen ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting bij alle accommodaties in Italië:
  In Italië mag de lokale overheid toeristenbelasting heffen. Tarieven variëren per gemeente en accommodatieclassificatie, van € 0,20 tot enkele euro's per persoon per nacht (grote steden als Florence en Rome). Deze toeristenbelasting is niet inbegrepen in de prijs van de boeking en dient ter plaatse betaald te worden.

Bij reservering op te geven en ter plaatse te betalen:

 • airco/verwarming Camping Village Roma Capitol: € 7,- per dag
 • bedlinnen Camping Village Roma Capitol: € 10,- per single set per wissel, € 12,- per double set per wissel
 • badlinnen Camping Village Roma Capitol: € 10,- per set per wissel
 • handdoeken: €10,- per set

Ter plaatse te regelen en betalen:

 • ontbijt Camping Village Roma Capitol: 
  0 tot en met 12 jaar: € 8,- per persoon per dag
  vanaf 13 jaar: € 10,- per persoon per dag
 • halfpension Camping Village Roma Capitol:
  0 tot en met 12 jaar: € 23,- per persoon per dag
  vanaf 13 jaar: € 30,- per persoon per dag
 • volpension Camping Village Roma Capitol:
  0 tot en met 12 jaar:  28,- per persoon per dag
  vanaf 13 jaar: € 36,- per persoon per dag
Sluit details
Het Colosseum, een van de klassiekers die je absoluut niet mag missen!
Welkom bij de Romeinen
15- of 17-daagse familierondreis Piemonte, Ligurië, Toscane en Lazio
 • Rondreis
 • Italië
 • Piemonte
 • in het spoor van de Romeinen naar Rome en terug
 • hotels met zwembaden
 • 2 diners en puzzeltocht Rome inbegrepen
Per persoon vanaf € 882,75 bij vertrek op 14-09-2021

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven