De mooiste stranden van Europa

6x: de mooiste stranden van Europa. Bekijk hier eilanden en zonvakanties!

Top 5 mooiste stranden van Europa!

Denk jij bij de mooiste stranden in Europa ook direct aan de Seychellen, Australië of de Cariben? Wie niet, maar wist je dat je voor de mooiste stranden niet eens naar de andere kant van de wereld hoeft? De mooiste stranden vind je namelijk in Europa! Goedkoper en nog relatief dichtbij ook. Eigenlijk kunnen we niet kiezen tussen de mooiste Europese stranden, dus laten we je deze week kennismaken met onze top 6 van de meest bijzondere stranden in Europa. Van het zwarte strand in IJsland, de uitgestrekte zandstranden in Corsica tot de bounty-eilanden in Noorwegen: duik samen met ons de Europese strandparadijsjes in!

De donnige stranden van Sardinië zijn heerlijk tijdens een zonvakantie!

5. Zonnige stranden van Sardinië

Sardinië staat met name bekend om de prachtige stranden met uitzicht op de felblauwe zee. Tijdens de rondreis ‘Schitterend Sardinië’ verken je de route langs de oostkust met indrukwekkende bergen, de prehistorische ‘nuraghe’ in het ruige binnenland en plaatsjes waar de tijd heeft stilgestaan.

Het mooiste strand in het noordwesten is de Spiaggia di Pelosa, vlak voor Capo Falcone. Je waant je makkelijk in Caribisch gebied. Vaar bijvoorbeeld naar Isola Asinara, het eiland van de zeldzame albino-ezels en de vroegere zwaarbewaakte gevangenis. Ook culinair is Sardinië een feestje. Met een hapje ‘muziekpapier’ (‘carta da musica’) ervaar je wel heel direct dat Sardinië een eiland is waar muziek in zit. In één woord: schitterend!

4. Bounty stranden van Noorwegen

Heb jij Noorwegen weleens in één zin genoemd met prachtige stranden? Je associeert Noord-Scandinavië misschien niet meteen met een strandvakantie, maar je vindt hier magnifieke ‘bounty-stranden’. Witte stranden die scherp contrasteren met de turkooisblauwe zee. Je kunt er zelfs zwemmen tussen de orka’s!

Op de eilandengroep de Lofoten vind je de mooiste stranden. Het landschap van de Lofoten is echt van een schoonheid die dichtbij magie komt. Tijdens de rondreis ‘Noordkaap en Lofoten’ ontdek je deze magnifieke schoonheid! De mooiste eilanden van de Lofoten zijn Austvågøy, Vestvågøy, Flakstadøy en Moskenesøy.

Deze eilanden worden gescheiden van het vasteland door de zee van het Vestfjorden en verbonden met bruggen en tunnels. Ook de weg naar deze eilanden toe behoort tot één van onze favorieten: via de E10 rijd je over een slingerende weg die je daadwerkelijk alle uithoeken van de Noorse eilanden laat bewonderen.

Het zwarte strand in IJsland is prachtig tijdens een rondreis IJsland!

3. Het zwarte strand in IJsland

Zeg jij ‘relaxen aan zee’, dan zeg je waarschijnlijk ook helderblauw water, palmbomen en witte stranden. Maar zeg je ook zwarte stranden? Toch niet. En dat terwijl dit strand bij uitstek een plek is waar je graag wil zijn tijdens je roadtrip in IJsland. Bezoek dit bijzondere strand tijdens de rondreis ‘Geisers, gletsjers en vulkanen’.

Achter het zwarte strand bevinden zich de Reynisdrangar. Dit zijn intrigerende rotsformaties die uit de oceaan omhoog steken. Op sommige dagen geven ze een grimmige schaduw op het strand. Sinds het zwarte strand bekend is, zijn deze rotsen echte symbolen van dit strand geworden. Indrukwekkend is een understatement!

Rugen: bijzonder strand en schiereiland van Duitsland

2. Bijzonder strand van Duitsland: Rügen

Duitsland en stranden? Jazeker! Rügen is een Duits schiereiland in de Oostzee en staat bekend om haar enorme kuststrook met majestueuze witte krijtrotsen, kilometers lange zandstranden en liefelijke heuvellandschappen. De tv-zender Arte riep dit strand enkele jaren geleden uit tot het mooiste ter wereld: het Copacabana van Duitsland. Bezoek het eiland tijdens ons 8-daags vakantieduet ‘Insel & Ø’.

Het Duitse eiland Rügen is een echt eiland voor romantici, met steile krijtrotsen en soms Caribisch aandoende stranden. De natuur is er prachtig en ademt ook veel cultuur. Behalve een mooi wandel- en fietseiland, is het ook een plek met vele historische lagen. In de DDR-tijd was het een geliefd vakantieoord onder partijbonzen. En je vindt er het langste gebouw van Europa, aangelegd op instigatie van Adolf Hitler.

Mooiste strand van Spanje: Playa de las Catedrales

1. Mooiste strand Spanje: Playa de las Catedrales

Denk jij bij zomerse dagen in Europa aan zee ook direct aan de toeristische costa’s in Spanje? Waarschijnlijk wel. Maar wist je ook dat de allermooiste stranden volgens ons in Noord-Spanje te vinden zijn? Omdat het er lang niet zo warm is als in Zuid-Spanje, worden de stranden er minder bezocht. Je hebt dus snel een heel strand voor jezelf!

Tijdens de rondreis ‘Parels langs de pelgrimsroute naar Santiago’ reis je o.a. langs het allermooiste strand van Zuidwest Spanje: Playa de las Catedrales. Het betekent ‘het strand van de kathedralen’ en je vindt deze in Galicië. Metershoge natuurlijke bogen met diverse grotten en mooie rotsformaties zijn hier te vinden.

Onze vakanties met strand

Prijsdetails

Deze prijs is:

 •  inclusief € 25,- dossier-/reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking, € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021)

Verplichte toeslagen ter plaatse te betalen:

 • toeristenbelasting: lokaal tarief
  In Frankrijk/Spanje/Portugal mag de lokale overheid toeristenbelasting heffen. Tarieven variëren per gemeente en accommodatieclassificatie, van € 0,20 tot enkele euro's per persoon per nacht. Deze toeristenbelasting is niet inbegrepen in de prijs van je boeking en dien je ter plaatse betaald te worden.
Sluit details
Reis langs de mooiste Spaanse dorpen, zoals Santillana del Mar
Parels langs de pelgrimsroute naar Santiago
23-daagse rondreis Frankrijk, Noord-West Spanje en Portugal
 • Rondreis
 • Spanje
 • Baskenland
 • zorgvuldig uitgestippelde route langs de highlights van Spanje en Portugal
 • heerlijke hotels op mooie plekken
 • inclusief reisgids, wegenkaart en proeverij
Per persoon vanaf € 1548,75 bij vertrek op 27-09-2021
Prijsdetails

Deze prijs is:

 • inclusief € 25,- dossier-/reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking, € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021).

Bij te boeken op de overtochten
Indien gewenst en beschikbaar kun je verblijven in een tweepersoonshut met zeezicht. De toeslag is per enkele reis per hut:

2 personen buitenhut met losse bedden

 • € 174,- per hut per enkele reis

2 personen buitenhut met tweepersoonsbed

 • € 343,- per hut per enkele reis

3 personen buitenhut met losse bedden

 • € 174,- per hut per enkele reis 
Personenauto´s tot 1.90 m hoogte 5 m lang en zijn inbegrepen. Voor auto´s hoger dan 1.90 m en langer dan 5 m lengte dient een aparte plaats gereserveerd te worden en geldt er een toeslag!

Afwijkende wijzigingskosten voor Smyril Line
Alle wijzigingen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid aan boord. Wijzigingen in een bestaande reservering zoals, datum van de heen- en/of terugreis, aantal personen, afmetingen van voertuig, hebben de volgende kosten tot gevolg.

- wijzigingen tot 31 dagen voor vertrek: € 15,- per persoon plus de eventuele meerkosten ten gevolge van de wijziging
- wijzigingen vanaf 30 dagen tot 8 dagen voor vertrek: € 27,- per persoon plus de eventuele meerkosten ten gevolge van de wijziging
- wijzigingen vanaf 7 dagen tot 5 dagen voor vertrek: € 55,- per persoon plus de eventuele meerkosten ten gevolge van de wijziging
- wijzigingen vanaf 4 dagen tot dag van vertrek: € 80,- per persoon plus de eventuele meerkosten ten gevolge van de wijziging
- naamswijziging: € 15,- per persoon  Sluit details
Welkom in IJsland: het land van geisers, gletsjers en vulkanen
Geisers, gletsjers en vulkanen
22-daagse rondreis Faeröer eilanden en IJsland 
 • Rondreis
 • IJsland
 • IJsland
 • nu met € 100,- vroegboekkorting per persoon
 • geniet van de natuur op de Faeröer-eilanden en IJsland
 • inclusief bootovertochten o.b.v. een binnenhut
Per persoon vanaf € 3392,75 bij vertrek op 05-06-2021
Prijsdetails

Deze prijs is:

 • inclusief € 25,- dossier-/reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking, € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021). 

Bij reservering op te geven indien gewenst en te betalen:

Naast de standaard binnenhut kun je ook kiezen voor een buitenhut. Hiervoor geldt een toeslag.

Overtocht Kiel - Göteborg v.v.:

Van 1 mei t/m 17 juni en van 16 augustus t/m 30 september

 • tweepersoonsbuitenhut € 29,- per hut per enkele reis 

Van 18 juni t/m 15 augustus

 • tweepersoonsbuitenhut € 30,- per hut per enkele reis 

Overtocht Stockholm - Turku:

 • tweepersoonsbuitenhut € 60,- per persoon per enkele reis

Diner aan boord:

Overtocht Kiel - Göteborg v.v.:

 • dinerbuffet € 38,- per persoon per enkele reis 

Overtocht Stockholm - Turku:

 • dinerbuffet € 42,- per persoon per enkele reis

Toeslag hoge auto:

 • auto hoger dan 2 m en tot 3 m hoog en tot 6 m lang, Kiel-Göteborg: gratis
 • auto hoger dan 2 m en tot 3 m hoog en tot 6 m lang, Göteborg-Kiel: gratis

Let op: 
Personenauto´s tot 2 m of 1,90 m hoogte zijn inbegrepen. Voor auto´s hoger dan 2 m of 1,90 m dient een aparte plaats gereserveerd te worden en geldt er een toeslag (op aanvraag)!

Optioneel bij te boeken

Ferry Moskenes - Bodø:
Vanaf de Lofoten kun je per ferry terug naar het vaste land. Indien gewenst, boeken wij de ferry van Moskenes naar Bodø.

 • € 162,- voor 1 auto en 2 personen

Excursiepakket:
Kies er voor om jouw rondreis extra compleet te maken door het excursiepakket vooraf bij te boeken. Het excursiepakket omvat een rondvaart in Stockholm (Under the Bridges), rondvaart door Oslofjord, toegang tot de Noordkaap (entree, bubbels en een certificaat) en entree tot Maihaugen. Prijs per persoon:

 • € 139,- per persoon per excursiepakket

Upgrade pakket naar comfort/centrum hotels
Indien je kiest voor het upgrade pakket naar comfort/centrum hotels, zijn er de volgende wijzigingen in de reis:

 • Quality Hotel Friends wordt een upgrade naar een centrum hotel in Stockholm
 • Scandic Meilahti wordt upgrade naar een centrum hotel in Helsinki
 • Arctic Hotel Nordkapp in Honningsvåg wordt Scandic Bryggen in Honningsvåg
 • Thon Nordlys wordt een upgrade naar een superior kamer
 • Scandic Holmenkollen wordt upgrade naar een centrum hotel in Oslo

De meerprijs voor het upgrade pakket voor de 20-daagse reis bedraagt € 94,- per persoon bij 2 personen in een tweepersoonskamer en € 286,- totaal bij 1 persoon.
De meerprijs voor het upgrade pakket voor de 25-daagse reis bedraagt € 157,- per persoon bij 2 personen in een tweepersoonskamer en € 369,- totaal bij 1 persoon.

Extra overnachting in Oslo - Scandic Holmenkollen Park Hotel
Je kunt ervoor kiezen om het verblijf in Scandic Holmenkollen Park Hotel met 1 nacht te verlengen. Meerprijs:

 • bij de 20- en 25-daagse reis voor 1 nacht bij een bezetting van twee personen € 60,- per persoon, bij een bezetting van één persoon € 99,- totaal.

Als je gekozen hebt voor het comfortpakket, sluit je de reis in Noorwegen af in een comfortabel hotel in het centrum van Oslo. Ook daar is het mogelijk om een extra nacht te verblijven. Kosten € 94,- per persoon per nacht in een 2-persoonskamer en € 137- per nacht in een 1-persoonskamer.

Halfpension in hotels

 • bij de 20-daagse rondreis, 10x halfpension in hotels (geen halfpension mogelijk in Stockholm, Helsinki, Tromsø, Trondheim en Oslo) € 395 ,- per persoon bij standaard reis en € 365,- per persoon bij het comfort pakket
 • bij de 25-daagse rondreis, 11x halfpension in hotels (geen halfpension mogelijk in Stockholm, Helsinki, Tromsø, Trondheim en Oslo) € 429,- per persoon bij de standaard reis en € 399,- per persoon bij het comfort pakket. 
Sluit details
Noord-Noorwegen, sprookjesachtig mooi (fotograaf Ruben Drenth)
Noordkaap en Lofoten
20- of 25-daagse rondreis Stockholm, Finland en Noorwegen
 • Rondreis
 • Noorwegen
 • Noord Noorwegen
 • reis naar de noordelijkste hoogtepunten van Europa
 • bezoek Helsinki, Oslo én Stockholm
 • inclusief 3x overtocht met binnenhut en ontbijt
Per persoon vanaf € 1572,75 bij vertrek op 31-08-2021
Prijsdetails

Deze prijs is:

 • per 13-daagse rondreis
 • exclusief vliegtickets en autohuur
 • inclusief € 25,- dossier-/reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking, € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021)

Verplicht ter plaatse te betalen:

 • Ferragosto diner Lu Hotel (14 augustus 2021): € 32,- per persoon
 • toeristenbelasting:
  In Italië mag de lokale overheid toeristenbelasting heffen. Tarieven varieren per gemeente en accomodatieclassificatie, van € 0,20 tot enkele euro's per persoon per nacht (grote steden als Florence en Rome). Deze toeristenbelasting is niet inbegrepen in de prijs van de boeking en dient ter plaatse betaald te worden. 

 

Sluit details
Het middeleeuwse Castelsardo heeft schilderachtige straatjes en mooie uitkijkpunten
Schitterend Sardinië
13- of 17-daagse rondreis Sardinië
 • Rondreis
 • Italië
 • Sardinië
 • schitterend Sardinië: het hele eiland rond
 • verblijf in comfortabele hotels op de mooiste plekjes
 • dagelijks driegangendiners
Per persoon vanaf € 852,75 bij vertrek op 19-05-2021

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven