Het noorderlicht tijdens de Hurtigruten

Bekijk het Noorderlicht

Is jouw grote droom om het noorderlicht te bekijken? Dan is deze winter misschien wel het perfecte moment! Er zijn maar weinig natuurspektakels zo indrukwekkend als het noorderlicht. Stel het je eens voor: een prachtige donkere sterrenhemel, verlicht met een dans van nachtelijke ‘regenbogen’. En hoewel er wetenschappelijk allerlei verklaringen voor zijn, heeft het noorderlicht voor veel mensen iets geheimzinnigs. Paarse en groene flarden die onregelmatig door de poolhemel dansen: het is een goddelijk gezicht.

Ervaar het noorderlicht met de Hurtigruten-postboot

Natuurlijk wil jij het noorderlicht zien op je reis door Scandinavië! Wij begrijpen dat maar al te goed. Het is een ervaring die je nooit meer van je leven zult vergeten, daar zijn we van overtuigd. Toch blijft het noorderlicht een natuurfenomeen dat zich – gelukkig – niet laat sturen. Overal in Scandinavië is het noorderlicht – in zekere mate – te zien, zolang het maar donker genoeg is. Als we je één tip mogen geven om je kans op het noorderlicht zo groot mogelijk te maken: reis met de Hurtigruten! De historische postboot door Noorwegen, die al sinds 1893 vaart.

De schepen van de Hurtigruten zijn al 125 jaar het bindmiddel tussen Noord- en Zuid-Noorwegen.

De mooiste zeereis ter wereld sinds 1893 met de Hurtigruten!

De schepen van de Hurtigruten zijn al 125 jaar het bindmiddel tussen Noord- en Zuid-Noorwegen. Zo lang al varen ze tussen de soms afgelegen haventjes langs de Noorse kust, om vracht én passagiers te vervoeren. In iedere haven wordt gestopt om te laden en lossen. En dat is voor jou het perfecte moment om de pareltjes van Noorwegen te ontdekken! Het dagelijks laden en lossen van goederen, maakt dat je direct deel uitmaakt van het leven van de Noren. Een zeereis die niet alleen bijzonder is, maar daardoor ook bijzonder authentiek. Deze zeereis wordt niet voor niets ook wel de mooiste zeereis ter wereld genoemd!

Hurtigruten: een cruise of bootreis?

De Hurtigruten is een unieke cruise. Eigenlijk is het geen cruise, want deze bootreis is van een heel ander niveau. Het uitzicht op de Noorse fjorden, het magische noorderlicht, de reusachtige (bevroren) watervallen: de bootreis is één groot natuurspektakel. De sfeer op de Hurtigruten postboot is dan ook niet te vergelijken met een willekeurige andere cruise. Aan dek ervaar je de typische Noorse rust. De informele sfeer en het relaxte gevoel zal je gedurende je reis nog veel vaker ervaren bij de Noorse bevolking. Verwacht ook geen super-deluxe boot, de hutten zijn eenvoudig maar compleet (met name op de oudere schepen) en het aantal bemanningsleden is klein. Dat maakt deze bootreis ook juist zo authentiek.

Een unieke ervaring door Scandinavië

Een reis met de Hurtigruten is niet zomaar een reis. Stap in de authentieke wereld van Noorwegen en ervaar de fenomenale natuur. Het afwisselende en ruige landschap van Noorwegen is zo bijzonder, dat je weinig anders kunt dan er met open mond van genieten. Overdag bewonder je het betoverende winterlandschap en ’s avonds ga je op zoek naar het magische noorderlicht! Je vaart langs de ruige kust en mooiste havenplaatsjes van Noorwegen, richting één van de mooiste eilandengroepen van Europa: de Lofoten! Onderweg vaar je – als het weer het toelaat - naar het beroemde Trollfjord, bezoek je Tromsø ‘de toegangspoort tot de poolwereld’ en stap je achterop de huskyslee (die je zelf mag besturen!).

Van de poolcirkel…

Tijdens deze fenomenale reis passeer je de poolcirkel. En iedereen die voor het eerst de poolcirkel passeert moet er aan geloven: een traditionele ‘poolcirkel-doop’. Zo’n ijskoude ervaring vergeet je niet snel meer, dat kunnen we je alvast verklappen. Gelukkig staat de kapitein de passagiers altijd op te wachten met een borrelglaasje échte Noorse aquavit. Om lekker bij op te warmen! 

…tot de Noordkaap…

Tijdens deze reis maak je kennis met de Sámi-cultuur van Noors-Lapland, sta je óp de Noordkaap en het Noordelijkste puntje van de Europese Unie, slechts 10 km van de Russische grens. Reis je tussen 21 november en 21 januari? Dan kun je ook getuige zijn van het licht van de stad Kirkenes. Deze stad staat in deze periode bekend om haar bijzondere kleur van de hemel. We kunnen niets anders zeggen dan dat je tijdens deze reis het liefst de hele dag ademloos van het uitzicht geniet. Berglandschap, baaitjes en vissershaventjes met kleurrijke houten huizen die oplichten in de poolwinter.

…én het noorderlicht!

Natuurlijk heb je gedurende bijna je hele reis kans om het spectaculaire noorderlicht te bewonderen! Vanuit het dek van de Hurtigruten beleef je misschien wel het meest intens het noorderlicht. Dat komt omdat je zicht niet wordt belemmerd door verkeers-, stads- of autolichten. We noemen dit ook wel lichtvervuiling. Omdat jij op de Hurtigruten bent, midden op zee vaart, ’s avonds in de duisternis, heb je allermooiste zicht op het noorderlicht!

De schoonheid van het spektakel is onovertroffen: de betoverende kleurschakeringen zweven door de lucht en verlichten het winterse landschap op magische wijze. Ben je bang dat je het noorderlicht misschien mist als je gaat slapen? Maak je geen zorgen, de Hurtigruten postboot heeft een heus ‘noorderlicht-alarm’. Zodat je altijd wordt gewekt als het noorderlicht zich aandient. Service van de zaak!

Hurtigruten in een notendop

De reis met de Hurtigruten is een fenomenale ervaring, die nergens anders mee te vergelijken is. Zelfs als je al een keer in Noorwegen bent geweest, is de reis met de Hurtigruten een echte aanrader. De natuur is overweldigend, de huskyhonden aan wal verwelkomen je enthousiast en het noorderlicht zal je magisch verwonderen. Jouw fototoestel zit na deze reis vol met foto’s die je het liefst in posterformaat wil ophangen!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een prachtige Hurtigruten-reis bij Pharos Reizen van ANWB? Of wil je op zoek naar het noorderlicht in de rest van Scandinavië? Bekijk onze tips hieronder!

Onze noorderlicht-tips

Prijsdetails

Deze prijs is:

 • inclusief € 25,- dossier-/reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking, € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021). 

Bij reservering op te geven indien gewenst en te betalen:

Maaltijden

 • halfpension* vertrek 20/12 en 27/12: € 313,- per persoon van 13 jaar en ouder, € 150,- per kind van 5 t/m 12 jaar.
 • halfpension* vertrek op de overige data:  € 283,50 per persoon van 13 jaar en ouder, € 140,- per kind van 5 t/m 12 jaar.

* als je halfpension boekt is het ontbijt in restaurant Colorado en het diner (3-gangen) in Restaurant Villisika, beide in het centrum van Ruka nabij de skipiste
Het is niet mogelijk alleen ontbijt of volpension bij te boeken.

Extra excursies
Voor extra informatie en beschrijving zie de excursies tab

 • Russisch grensbezoek met de sneeuwscooter ***  € 215,- per persoon
 • RZR buggy rally **  € 85 per persoon van 16 jaar en ouder, € 45,- per kind van 5 t/m 15 jaar.
 • Sneeuwschoenwandeling naar Oulanka National Park **- € 90,- per persoon van 12 jaar en ouder, € 55,- per kind van 5 t/m 11 jaar.
 • IJsvissen *  € 60,- per persoon van 12 jaar en ouder, € 36,- per kind van 5 t/m 11 jaar.
 • Sauna tour & diner *  € 125,- per persoon van 12 jaar en ouder, € 75,- per kind van 5 t/m 11 jaar.
 • Winter nacht **  € 199,- per persoon van 12 jaar en ouder, € 179,- per kind van 5 t/m 11 jaar.
 • bezoek aan de rendierfarm*  € 129,- per persoon van 12 jaar en ouder, € 110,- per kind van 5 t/m 11 jaar.

Moeilijkheidsgradatie van de excursies:
* Makkelijk
** Gemiddeld
*** Zwaar

Skipakket 5/7
Inbegrepen: Skipas en complete ski- of snowboarduitrusting incl. ski's/snowboard, schoenen en stokken (alleen de helm is niet inclusief, maar wel verplicht) voor 5 dagen binnen een periode van 7 dagen.
Volwassenen: € 310,- per persoon
Senioren 65-plus: € 191,- per persoon
Kinderen 12 t/m 17 jaar: € 281,- per persoon
Kinderen van 5 t/m 11 jaar: € 191,- per persoon

Afwijkende wijzigings- en annuleringskosten
Vanaf het moment van boeken gelden er 100% annulerings- en wijzigingskosten op de vluchten.

Sluit details
Je Fins winteravontuur begint! Ben je er klaar voor?
Fins winteravontuur
8-daagse winterreis Fins Lapland, Ruka Kuusamo - met appartement
 • Wintersport
 • Finland
 • Fins Lapland
 • verblijf in een appartement vlakbij het centrum van Ruka
 • ga mee op een uniek winteravontuur met o.a. huskysledetocht
 • inclusief retourvlucht Amsterdam - Kuusamo
Prijsdetails

Deze prijs is:

 • inclusief € 25,- dossier-/reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking, € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021). 

Bij reservering op te geven en te betalen

 • 1 nacht verlenging in Thon Hotel Polar: € 182,- voor 2 personen of € 138,- voor 1 persoon
 • sneeuwscooter safari: € 206,- per persoon
 • rendiersledetocht & Sami: € 195,- per persoon
 • huskysafari: € 206,- per persoon
Afwijkende annuleringskosten
Let op! Je kunt de vliegtickets niet kosteloos wijzigen of annuleren. Vanaf het moment van boeken gelden er 100% wijzigings- en annuleringskosten, Sluit details
Spot het magische Noorderlicht in Tromsø
Noorderlicht in Tromsø
5-daags winterarrangement Tromsø
 • Wintersport
 • Noorwegen
 • Noord Noorwegen
 • inclusief excursie 'Op zoek naar het Noorderlicht'
 • ontdek Tromsø, de toegangspoort tot de poolwereld!
 • inclusief retourvlucht Amsterdam - Tromsø met SAS
Prijsdetails

Deze prijs is:

 • inclusief € 25,- dossier-/reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking, € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021). 

Verplichte toeslag, ter plaatse te betalen

 • one way kosten autohuur: ca. € 185 tot € 300. Omdat je de huurauto op een andere plaats inlevert dan je hem ophaalt, geldt er in de meeste gevallen een one way-toeslag. Deze dien je ter plaatse te betalen bij de verhuurbalie van de autoverhuur. De exacte hoogte van deze toeslag kun je terug vinden op het autohuur voucher onder het kopje 'geboekte extra's'.

Bij reservering op te geven en te betalen

 • upgrade naar een buitenhut op de Hurtigruten: € 64,- voor 2 personen en € 49,- voor 1 persoon
 • late check out (tot 23.00 uur) bij Thon Hotel Polar: € 175,- voor 2 personen of € 133,- voor 1 persoon
Afwijkende annuleringskosten
Let op! Je kunt de vliegtickets niet kosteloos wijzigen of annuleren. Vanaf het moment van boeken gelden er 100% wijziging- en annuleringskosten, Sluit details
De Lofoten zijn ook in de winter een bezoek waard
Tromsø & Lofoten
8-daagse winterreis Noord-Noorwegen
 • Wintersport
 • Noorwegen
 • Noord Noorwegen
 • ontdek het betoverende landschap van de Lofoten
 • Tromsø, dé ideale plek om het Noorderlicht te spotten
 • inclusief vlucht Amsterdam - Tromsø & Evenes - Amsterdam met SAS
Prijsdetails

Deze prijs is:

 • inclusief € 25,- dossier-/reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking, € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021). 

Extra excursies
Voor extra informatie en beschrijving zie de excursies tab

 • Russisch grensbezoek met de sneeuwscooter ***  € 215,- per persoon
 • RZR buggy rally **  € 85,- per persoon van 16 jaar en ouder, € 45,- per kind van 5 t/m 15 jaar.
 • Sneeuwschoenwandeling naar Oulanka National Park **  € 90 per persoon van 12 jaar en ouder, € 55 per kind van 5 t/m 11 jaar.
 • IJsvissen *   € 60,- per persoon van 12 jaar en ouder, € 36,- per kind van 5 t/m 11 jaar.
 • Sauna tour & diner * € 125,- per persoon van 12 jaar en ouder, € 75,- per kind van 5 t/m 11 jaar.
 • Winter nacht **  € 199,- per persoon van 12 jaar en ouder, € 179,- per kind van 5 t/m 11 jaar.
 • bezoek aan de rendierfarm*  € 129,- per persoon van 12 jaar en ouder, € 110,- per kind van 5 t/m 11 jaar.

Moeilijkheidsgradatie van de excursie's:
* Makkelijk
** Gemiddeld
*** Zwaar

Optioneel bij te boeken

Skipakket 5/7
Inbegrepen: Skipas en complete ski- of snowboarduitrusting incl. ski's/snowboard, schoenen en stokken (alleen de helm is niet inclusief, maar wel verplicht) voor 5 dagen binnen een periode van 7 dagen.
Volwassenen: € 310,- per persoon
Senioren 65+ en kinderen van 6 t/m 11 jaar: € 191 per persoon
Kinderen 12 t/m 17 jaar: € 281 per persoon

Halfpension
Volwassenen: € 235,- per persoon per week
Kinderen t/m 13 jaar: € 117,50 per persoon per week
Kinderen 0 t/m 2 jaar: gratis

Afwijkende wijzigings- en annuleringskosten
Vanaf het moment van boeken gelden er 100% annulerings- en wijzigingskosten op de vluchten.

Sluit details
Op zoek naar het Finse Noorderlicht. Of heb je hem zojuist al gevonden?
Op zoek naar het Finse noorderlicht
8-daagse winterreis Fins Lapland, Ruka Kuusamo - met hotel
 • Wintersport
 • Finland
 • Fins Lapland
 • verblijf op loopafstand van de piste in een modern hotel
 • inclusief sneeuwscootersafari huskytocht en sneeuwschoenwandeling
 • inclusief retourvlucht Amsterdam - Kuusamo
Prijsdetails
Deze prijs is
 • inclusief dossier-/reserveringskosten: € 25,-  per boeking en calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking

Optioneel bij te boeken ter plaatse te betalen

 • GPS ISK 1.800 per dag (max. ISK 12.600) 
 • baby-/kinderautostoel vanaf ISK 5.000 per huurperiode (verschillend per type)
 • 4G Wifi wireless modem ISK 1.800 per dag (max. ISK 12.600)

Niet inbegrepen

 • brandstof autohuur
 • CDW - Eigen risico autohuur is ISK 195.000 voor categorie A t/m I en ISK 360.000 voor grotere auto's

Bij dit arrangement is het mogelijk om een upgrade te boeken naar een grotere auto of een auto met 4-wheel drive. Een Skoda Octavia Station (automaat, of vergelijkbaar) is te boeken tegen een toeslag van ca. € 250,- en een Suzuki Vitara (4WD, of vergelijkbaar) is te boeken tegen een toeslag van ca. € 320,-. Andere categoriën autohuur zijn ook mogelijk. Neem contact op met ons contact center via 023-5542870 of klantenservice@pharosreizen.nl voor meer informatie.

Annuleringsvoorwaarden
Let op! Je kunt de vliegtickets van Icelandair en Transavia niet kosteloos wijzigen of annuleren. Vanaf het moment van boeken gelden er 100% annulerings- en wijzigingskosten.

Sluit details
IJskoud de beste, welkom in IJsland!
IJskoud de beste!
8-daagse winterarrangement IJsland
 • Wintersport
 • IJsland
 • IJsland
 • ontdek het zuiden van IJsland en het schiereiland Snæfellsnes
 • geniet van specatculaire watervallen
 • inclusief vluchten met Icelandair of Transavia en huurauto

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven