Dichtbij op vakantie in Europa

Dichtbij huis op vakantie? Bekijk onze vakantie tips in Duitsland en Belgie

Op vakantie dichtbij huis!

Zoveel kilometers hoef je helemaal niet te maken voor een bijzondere vakantie: stap in de auto en arriveer dezelfde dag nog op je eindbestemming. Drink Belgische biertjes op de Grote Markt in Leuven, snuif cultuur op in Parijs of fiets via de Veluwe langs de leukste vissersdorpjes en vestingsteden van ons eigen Hollands Glorie. Europa ervaar je dichterbij dan je denkt!

Parijs, misschien wel de leukste vakantie dicht bij huis!

5. Dichtbij huis op vakantie in Parijs

Een stedentrip dichtbij huis waar je niet alleen zelf, maar óók met je kinderen van kunt genieten. Kies eens voor een 3-daagse stedentrip met kids in Parijs en verblijf op Camping Paris Bois de Boulogne aan de oevers van de Seine. Zo verblijf je in Europa midden in de natuur en ontdek je overdag samen deze bijzondere wereldstad.

Een bezoekje aan Parijs is ook met je kinderen een lumineus idee. Je verblijft op een uitstekende locatie aan de oevers van Seine in hartje Parijs. Met wat geluk zie je de eekhoorn van boom naar boom springen. Wist je trouwens dat er ieder jaar er een traploopwedstrijd op de Eiffeltoren plaatsvindt? Het record ligt op 7,48 minuten over 1665 traptreden. Kan jij dat verbreken?

Op vakantie in Nederland; lekker dichtbij huis!

4. Rondje IJsselmeer: op vakantie in Nederland

Voor een autovakantie dichtbij huis hoef je Nederland niet te verlaten! Fiets met een rondje IJsselmeer langs de leukste vissersdorpjes, de mooiste vestingsteden, oude VOC-havens en Hanzesteden. Van het prachtige Unesco-werelderfgoed van de 17e-eeuwse polder De Beemster tot de waterpracht van de Weerribben: acht dagen Hollands Glorie onder zondoorschenen wolkenranden!

Wist je trouwens dat het IJsselmeer tot 1932 de naam Zuiderzee heeft gedragen? In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen vind je dan ook nog authentieke verhalen van het vroegere leven rond de Zuiderzee. Neem dan zeker spritsen mee bij de ouderwetse banketbakkerij!

In de Benelux op vakantie? Lekker dichtbij huis!

3. Kortbij huis op vakantie in Europa

Dichtbij huis valt nog zóveel te ontdekken! Ontdek drie landen in één autovakantie. Je hoeft er geen wereldreis voor te maken: dicht bij huis valt nog genoeg te ontdekken. Je begint in de Belgische Ardennen, in het charmante plaatsje Bouillon. Vervolgens rijd je naar de vakwerkhuizen en wijngaarden van de Franse Elzas. Tot slot bezoek je de kastelen van Luxemburg!

Tijdens deze autovakantie maak je kennis met maar liefst drie landen. En je hoeft er niet eens ver voor te rijden! Je begint in Bouillon in de Belgische Ardennen. Geniet van de prachtige natuur, breng een bezoekje aan het kasteel van Bouillon en slenter langs de rivier de Semois. En je profiteert van vele extra’s zoals lokale biertjes in België, een wijnproeverij van de Elzasserdruiven en een Luxemburgs specialiteitendiner. Mmm, krijg jij al trek?

Op vakantie in Duitsland, vlakbij huis en toch ver weg!

2. Duitsland: heerlijk dichtbij huis op vakantie

Dichtbij huis en toch lekker weg? Denk aan Duitsland! Ooit gedacht aan een autovakantie door het land van onze oosterburen? Duitsland biedt bijzonder veel afwisseling voor een land in Europa! Vakantie langs karakteristieke plaatsen uit de Duitse geschiedenis en cultuur. Eerst de Moezel-wijngaarden, dan het Zwarte Woud en Rothenburg ob der Tauber in Frankenland. Vervolgens het voormalige Oost-Duitsland met juweeltje Erfurt en Weimar en tot slot Berlijn.

Reis mee langs iconische plekken in Duitsland. Je ontdekt regio’s die als geen andere de Duitse cultuur typeren. Je begint tussen de wijngaarden bij de Romeinse stad Trier. Dan reis je via de streek van de koekoeksklokken en de kirschtorte naar het zuidelijke Zwarte Woud. Ontdek regio’s als de Moezel, het Zwarte Woud en het voormalig Oost-Duitsland. 

Op vakantie in België, lekker dichtbij huis!

1. Dichtbij op vakantie in Leuven, België

Dichtbij huis op vakantie: lekker naar België! Is het Brussel, Antwerpen of Brugge? Nee, het is Leuven! Deze stad in Europa is misschien iets onbekender maar wél een bezoekje waard. Deze Vlaamse stad staat bekend als eeuwenoude universiteitsstad. Dit blijkt wel uit de vele biertjes die je kunt drinken op de Grote Markt en de gezellige sfeer die er heerst. Heerlijk voor een cultureel uitstapje of een romantische citytrip.

Wandel door Leuven en geniet van het prachtige stadhuis, de vele terrasjes, het Groot Begijnhof, het museum M en de vele winkeltjes. Bovendien is Leuven dé studentenstad bij uitstek, waardoor er een heel gezellige, jonge en authentieke sfeer heerst in het historische stadscentrum. Tal van leuke studentenkroegen op steenworpafstand van elkaar, en... vlakbij je hotel.

Onze vakanties dichtbij huis

Prijsdetails

Deze prijs is:

 • inclusief € 25,- dossier-/reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking, € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021). 

Bij reservering op te geven indien gewenst en te betalen:

 • halfpension: € 85,- per persoon (3x diner, niet in Antwerpen)
 • huurfiets met 7 versnellingen: € 65,- per persoon per fietsreis
 • huurfiets met 7 versnellingen incl. huurfietsverzekering: € 83,- per persoon per fietsreis
 • elektrische huurfiets: € 135,- per persoon per fietsreis (op aanvraag)
 • elektrische huurfiets incl. huurfietsverzekering: € 165,- per persoon per fietsreis (op aanvraag

Annuleringsvoorwaarden
Voor deze reis gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. De kosten bij annulering voor vertrek zijn als volgt:

 • tot 8 weken voor vertrek 10% van de reissom
 • vanaf 8 tot 4 weken voor vertrek 50% van de reissom
 • vanaf 4 weken tot 24 uur voor vertrek 80% van de reissom
 • binnen 24 uur voor vertrek of bij niet opdagen: 100% van de reissom
Sluit details
Diamanten, Vlaamse meesters en Belgisch bier
8-daagse fietsvakantie Antwerpen, Leuven en Mechelen
 • Fietsvakantie
 • België
 • Vlaanderen
 • fietsen langs fiere middeleeuwse steden
 • geniet van een pintje na het fietsen: Bike & Beer
 • fietsreis met bagagevervoer / moeilijkheidsgraad 1
Per persoon vanaf € 462,75 bij vertrek op 28-06-2021
Prijsdetails

Deze prijs is:

 • inclusief € 25,- dossier-/reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking, € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021)

Verplichte toeslagen ter plaatse te betalen:

 • toeristenbelasting: de lokale overheid heft toeristenbelasting (€)

Bij reservering op te geven en ter plaatse te betalen:

 • huisdier (€) : op aanvraag
Sluit details
Geen enkel land heeft zoveel prachtige vakwerkhuizen als Duitsland
Made in Germany
12- of 17-daagse rondreis van Noordrijn-Westfalen tot Berlijn
 • Rondreis
 • Duitsland
 • Noordrijn-Westfalen
 • rondreis door Hessen, Zwarte Woud, Frankenland, Thüringen & Berlijn
 • bezoek aan het Koekoeksklokkenmuseum
 • inclusief bezoek DDR Museum in Berlijn
Per persoon vanaf € 682,75 bij vertrek op 30-06-2021

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven