Bucketlist reizen: de mooiste eilanden van Europa

De mooiste vakantie eilanden van Europa voor op je bucketlist

De mooiste vakantie eilanden van Europa

Europa heeft zoveel mooie eilanden! Heb je weleens aan magisch IJsland gedacht? Of aan middeleeuws Krk aan de Kroatische kust? Het Duitse Rügen met stijlvolle architectuur? Europa heeft niet alleen prachtige eilanden, maar heeft er ook veel! Griekenland heeft er ongeveer 6.000, Kroatië ‘slechts’ 1200 en de eilandenarchipel van Stockholm telt een slordige 30.000 eilanden! Veel te veel om deze natuurlijk één voor één uit te lichten. Daarom: de top 5 mooiste vakantie eilanden van Europa!

Rügen: mooiste vakantie eiland van Duitsland

5. Rügen - Duitsland

Wist je dat Duitsland ook een vakantie eiland heeft? Het eiland Rügen is een schiereiland in de Oostzee, gelegen in Noord-Duitsland. De ‘toegangspoort’ tot het eiland is een hangbrug in de hanzestad Stralsund. Rügen is een eiland dat bekend staat om haar enorme kuststrook met majestueuze witte krijtrotsen, kilometers lange zandstranden en liefelijke heuvellandschappen. Op het Duitse eiland vind je twee nationale parken: Jasmund in het noordoosten en het Boddenlandschaft in het westen. Zet het vakantie eiland Rügen dus vooral op je bucketlist!

Rügen: eiland met historische lagen

Het Jasmund national park is het kleinste nationale park van Duitsland. Het telt een oppervlakte van 30 km2 waarbij ook de populairste bezienswaardigheid van Rügen te vinden is: de Köngsstuhl. Deze legendarische krijtrots heeft echt een adembenemend uitzicht over de Oostzee! Behalve een mooi wandel- en fietseiland, is het eiland ook een plek met vele historische lagen. In de DDR-tijd was het een geliefd vakantieoord onder kopstukken. En je vindt er het langste gebouw van Europa, aangelegd op instigatie van Adolf Hitler. Het gebouw is maar liefst 4,5 kilometer lang!

Mooie eiland van Europa voor op je bucketlist: Sicilië

4. Sicilië

Sicilië, het Italiaanse vakantie eiland in de Middellandse Zee ten zuiden van het vasteland mag zeker niet ontbreken op je bucketlist! Hou je van zon? Check! Ben je meer van de natuur? Nog een keer check! Liever cultuur? Je voelt het al aankomen: check! Het wordt bijna voorspelbaar, maar zelfs fijnproevers zitten op dit eiland goed. En ook waterliefhebbers kunnen hun energie op Sicilië goed kwijt. Wat ons betreft zeker één van de mooiste vakantie eilanden van Europa!

Voor op je bucketlist: Sicilië

Sicilië is ongeveer even groot als België en er wonen ongeveer 5 miljoen mensen. Hoewel dat veel lijkt, valt dat in het niet met het aantal ongerepte plekjes die je tegenkomt op dit mooie vakantie eiland. Neem nu de groene oerwouden, die je in het noorden vindt: prachtig! Of de heuvels in het westen en noorden: adembenemend.

Lekker ruiken op het eiland Sicilië

En wist je trouwens dat er plekken zijn op Sicilië waar het buitengewoon aangenaam ruikt? Het staat er namelijk vol met eucalyptus,- citroen- en sinaasappelbomen. Heerlijk om lekker onder uit te rusten na een lange wandeling, want dat kan erg goed op dit mooie eiland! Wist je trouwens dat de bekende vulkaan de Etna zich ook op dit vakantie eiland bevindt? Je bezoek aan vakantie eiland Sicilië is niet compleet zonder een wandeling naar de top van de Etna!

3. IJsland

Geisers, gletsjers, vulkanen, vrolijk kwetterende papegaaiduikers, gletsjermeren vol ijsschotsen en smeulende lavavelden: welkom op IJsland! Het vakantie eiland waarvan je elke gemaakte foto het liefst op posterformaat aan je muur wil hangen. Zeg je IJsland, dan zeg je óók stomende zwavelbaden, vulkanische landschappen en unieke wilde dieren. Heb je weleens walvissen in het wild gezien? Je vindt ze op IJsland! Papegaaiduikers? In overvloed! Dolfijnen? Niet alleen in de mediterrane landen, maar ook in het water rond IJsland. IJsland is zonder twijfel één van de mooiste eilanden van Europa.

Vakantie bucketlist? IJsland!

IJsland behoort echt thuis op je bucketlist! Dit bijzondere vakantie eiland heeft een aantal van moeder natuur’s mooiste wonderen. Het noorderlicht bijvoorbeeld, is goed te zien op IJsland in de winter. In de zomer is het noorderlicht niet te zien, maar wel de middernachtzon: zeker net zo mooi en bijzonder. In deze periode (grofweg tussen juni en juli), gaat de zon niet onder. Het kan tot wel 24 uur per dag licht blijven. Een bijzondere tijd om wildlife te spotten op het eiland!

Zeg je IJsland, zeg je Blue Lagoon

De hoofdstad Reykjavik is een jonge, authentieke stad. Hier zal je geen grote, commerciële ketens tegenkomen. Daarom is elke winkel en café uniek in Reykjavik. Duik een lokale kroeg in en maak contact met de locals. IJslanders zijn hele gastvrije eilanders! In bijna elk restaurant in de stad proef je vis zoals je hem niet eerder hebt gegeten: direct uit de zee en vers bereid! Zeker langs de oude haven van Reykjavik vind je authentieke restaurants. Maar uiteraard is je bezoek aan dit bijzondere vakantie eiland niet compleet zonder een duik te hebben genomen in de steeds populairder wordende warmwaterbronnen. Blue Lagoon is daar veruit de bekendste van, maar laat je daar niet alleen door leiden. Er zijn namelijk genoeg andere fantastische warmwaterbronnen, bijvoorbeeld de Myvatn Nature Baths, Grettislaug, Drangsnes of Hellulaug.

Krk, het mooiste vakantie eiland van Kroatië

2. Krk - Kroatië

Krk is met recht een paradijselijk vakantie eiland, waarvan de naam altijd wat vragen overlaat. Want hoe spreek je het uit? De Kroaten spreken het uit zoals ‘kurk’, maar noemen het eiland eigenlijk altijd ‘het gouden eiland’. Niet zozeer omdat er goud in de bodem zit, maar omwille van de culturele en natuurlijke rijkdommen van het eiland. Krk ligt in de Baai van Kvarner, ten oosten van Istrië en is het één na grootste eiland in de Adriatische Zee, verbonden door middel van een brug met het vasteland: de Krčki Most.

Carribisch eiland in Europa

Krk is zo’n vakantie eiland dat je ziet op jaloersmakende foto’s: mediterraan blauwe meren, parelmoer witte stranden en vele baaien. De kustlijn van het eiland is prachtig. In de verte zie je de eilanden als Cres, Mali Losinj en Rab aan de horizon verschijnen. Op Krk zelf zijn kustplaatsjes als Vrbnik, Baška, Punat, Malinska en Omišalj een aanrader. Ook de grot Biserujka mag je eigenlijk niet overslaan. Het eiland is in het zuidoosten bergachtig: kaal, grijs met een grijswitte kleur als gevolg van de sterke noordenwind. Het noordwesten daarentegen is erg groen en weelderig en heeft smalle binnenwegen die langs olijfbomen en wijngaarden slingeren. In de kustplaats Vbrnik kom je een unieke wijngaard tegen. Hier wordt de Zlatina verbouwd: een druif die je nergens anders tegenkomt en waaruit de Zlatina-wijn wordt gemaakt. Een delicate wijn die zwoele zomeravonden nog fijner maakt.

Krk: historisch eiland van Kroatië

Door de Kroaten ‘het gouden eiland’ genoemd en dat heeft alles te maken met de culturele en natuurlijke schatten. Neem bijvoorbeeld de middeleeuwse St. Maria Hemelvaart-kathedraal. De kerk valt je waarschijnlijk direct op vanwege de roze toren. Maar ook de Romeinse stadmuren uit de 2e eeuw voor Christus zijn er nog te vinden. De oudste verdedigingstorens van het eiland komen uit de 12e eeuw. Daarmee is Krk niet alleen één van de mooiste vakantie eilanden van Europa, maar ook één van de meest historische. En verdient het zeker een plekje op je vakantie bucketlist!

1. De Lofoten - Noorwegen

Je hebt er vast weleens van gehoord: de Lofoten. Meerdere keren uitgeroepen tot de mooiste vakantiebestemming ter wereld en daar zijn we het helemaal mee eens! De Lofoten zijn een eilandengroep in Noorwegen, zo’n 300 km boven de poolcirkel. Een bezoekje aan een van de vakantie eilanden is echt onvergetelijk. Alleen al de bootreis met de authentieke Hurtigruten-postboot wordt ‘de mooiste bootreis van de wereld genoemd’. Strakblauwe meren, afgewisseld met ruige bergen en veel, heel veel groen!

Voor op je bucketlist: de Lofoten-eilanden

Eigenlijk zijn de Lofoten met geen pen te beschrijven. De natuur op deze eilanden is zó mooi, dat geen enkel woord de schoonheid kan omschrijven. Wij adviseren je om de Lofoten bovenaan je bucketlist te zetten! De Lofoten zijn het best te typeren als imposante bergen, diepe fjorden, en afgelegen karakteristieke vissersdorpjes. Ook de bekende ‘rorbuer’ vind je hier: de rode, houten vissershuizen op palen. Pak je kajak en vaar van eiland naar eiland. Of werp je hengel uit en laat je verrassen door de vangst van je leven. Hoor de zeevogelkolonies van ver en bewonder de zwevende zeearenden boven de steile kliffen en wateren. Fenomenale natuur op de Lofoten-eilanden staat op je te wachten!

Eilanden, heel veel eilanden

Het landschap van de Lofoten is echt van een schoonheid die dichtbij magie komt. Je zou bijna zeggen dat de laatste echte wildernis van Europa zich hier bevindt. De grootste vakantie eilanden van de Lofoten zijn Austvågøy, Vestvågøy, Flakstadøy en Moskenesøy. Ze worden gescheiden van het vasteland door de zee van het Vestfjorden en verbonden met bruggen en tunnels. Ook de weg naar deze eilanden toe behoort tot één van onze favorieten: via de E10 rijd je over een slingerende weg die je daadwerkelijk alle uithoeken van de eilanden laat bewonderen.

Onze tips

Prijsdetails

Deze prijs is:

 • per persoon per 20-daagse rondreis
 • inclusief reserverings-/dossierkosten: € 20,- per boeking en calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking

Verplichte toeslag Stena Line - bij reservering te betalen

 • toeslag bij de 20- en 25-daagse rondreis bij vertrek op maandag en dinsdag in de periode van 3 juni t/m 30 juli 2019: € 90 per boeking
 • toeslag bij de 20- en 25-daagse rondreis bij vertrek op vrijdag, zaterdag en zondag in de periode van 21 juni t/m 18 augustus 2019: € 68 per boeking

Bij reservering op te geven indien gewenst en te betalen:

Naast de standaard binnenhut kun je ook kiezen voor een buitenhut. Hiervoor geldt een toeslag.

Overtocht Kiel - Göteborg:

 • tweepersoonsbuitenhut € 27,- per hut per enkele reis

Overtocht Stockholm - Turku:

 • tweepersoonsbuitenhut € 30,- per persoon per enkele reis

Overtocht Oslo - Frederikshavn:

 • tweepersoonsbuitenhut € 35,- per hut per enkele reis in de periode 20 juni t/m 18 augustus 2019. In overige periodes € 37,- per hut per enkele reis

Diner aan boord:

Overtocht Kiel - Göteborg:

 • dinerbuffet € 37,- per persoon per enkele reis in de periode 22 juni t/m 18 augustus 2019. In overige periodes € 34,- per persoon per enkele reis

Overtocht Stockholm - Turku:

 • dinerbuffet € 42,- per persoon per enkele reis

Overtocht Oslo - Frederikshavn:

 • dinerbuffet € 45,- per persoon, per enkele reis

Toeslag hoge auto:

 • auto hoger dan 2 m en tot 3 m hoog en tot 6 m lang, Kiel-Göteborg: gratis
 • auto hoger dan 2 m en tot 3 m hoog en tot 6 m lang, Oslo-Frederikshavn: € 30,- per auto per enkele reis

Optioneel bij te boeken

Ferry Moskenes - Bodø:
Vanaf de Lofoten kun je per ferry terug naar het vaste land. Indien gewenst, boeken wij de ferry van Moskenes naar Bodø.

 • € 150,- voor 1 auto en 2 personen

Excursiepakket:
Kies er voor om jouw rondreis extra compleet te maken door het excursiepakket vooraf bij te boeken. Het excursiepakket omvat een rondvaart in Stockholm (Under the Bridges), rondvaart door Oslofjord & toegang tot de Noordkaap (entree, bubbels en een certificaat). Prijs per persoon:

 • € 117,- per persoon per excursiepakket

Upgrade pakket naar comfort/centrum hotels
Indien je kiest voor het upgrade pakket naar comfort/centrum hotels, zijn er de volgende wijzigingen in de reis:

 • Scandic Ariadne wordt een upgrade naar comfort hotel Clarion Stockholm of centrum hotel Scandic Klara Hotel
 • Scandic Meilahti wordt upgrade naar een centrum hotel in Helsinki
 • Scandic Nordkapp in Skipsfjorden wordt Scandic Bryggen in Honningsvåg
 • Thon Nordlys wordt een upgrade naar een superior kamer
 • Scandic Holmenkollen wordt upgrade naar een centrum hotel in Oslo

De meerprijs voor het upgrade pakket voor de 20-daagse reis bedraagt € 245,- totaal o.b.v. 2 personen in een tweepersoonskamer en € 189,- totaal o.b.v. 1 persoon.
De meerprijs voor het upgrade pakket voor de 25-daagse reis bedraagt € 335,- totaal o.b.v. 2 personen in een tweepersoonskamer en € 285,- totaal o.b.v. 1 persoon.

Extra overnachting in Oslo - Scandic Holmenkollen Park Hotel
Je kunt ervoor kiezen om het verblijf in Scandic Holmenkollen Park Hotel met 1 nacht te verlengen. Meerprijs totaal:

 • bij de 20- en 25-daagse reis voor 1 nacht bij een bezetting van twee personen € 135,- totaal, bij een bezetting van één persoon € 118,- totaal.

Let op: 
Personenauto´s tot 1,9 m hoogte zijn inbegrepen. Voor auto´s hoger dan 1,9 m dient een aparte plaats gereserveerd te worden en geldt er een toeslag (op aanvraag)!

Halfpension in hotels

 • bij de 20-daagse rondreis, 10x halfpension in hotels (geen halfpension mogelijk in Stockholm, Helsinki, Tromsø,Trondheim en Oslo) € 345,- per persoon
 • bij de 25-daagse rondreis, 15x halfpension in hotels (geen halfpension mogelijk in Stockholm, Helsinki, Tromsø,Trondheim en Oslo) € 429,- per persoon

Hop-on & Hop-off Stockholm

 • 24 uurs Hop-on & Hop-off bus ticket: € 29,- per persoon van 12 jaar en ouder, kinderen van 0 t/m 11 jaar zijn gratis bij aankoop van een volwassene ticket. Maximaal 2 meereizende kinderen per ticket.
 • 24 uurs Hop-on & Hop-off bus en boot ticket: € 44,-per persoon van 12 jaar en ouder, € 19,- per persoon voor kinderen van 0 t/m 11 jaar
Sluit details
Noord-Noorwegen, sprookjesachtig mooi (fotograaf Ruben Drenth)
Noordkaap en Lofoten
20- of 25-daagse rondreis Stockholm, Finland en Noorwegen
 • Rondreis
 • Noorwegen
 • Noord Noorwegen
 • reis naar de noordelijkste hoogtepunten van Europa
 • bezoek Helsinki, Oslo én Stockholm
 • inclusief 3x overtocht met binnenhut en ontbijt
Per persoon vanaf € 1560,25 bij vertrek op 13-09-2019
Prijsdetails
Deze prijs is:
 • inclusief reserverings-/dossierkosten: € 20,- per boeking en calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking

Niet inbegrepen

 • brandstof huurauto
 • eigen risico autohuur ISK 195.000 voor categorie N

Bij reservering op te geven en ter plaatse te betalen

 • ruimbagage Transavia Amsterdam - Keflavik: € 70,- per koffer per retour 
 • GPS ISK 1.900 per dag (max ISK 15.400) 
 • Baby/Child seat (kinderstoeltje) ISK 4.500 per periode 
 • Child booster seat (zitverhoger) ISK 2.000 per periode 
 • 4G Wifi wireless modem in de huurauto ISK 1.500 per dag (max. ISK 14.000)

Toeslag andere huurauto categorie (bijvoorbeeld een 4x4 of automaat) op aanvraag! Neem hiervoor contact op met ons contact center via 023-5542870 of klantenservice@pharosreizen.nl

Annuleringsvoorwaarden
Let op! Je kunt de vliegtickets van Icelandair en Transavia niet kosteloos wijzigen of annuleren. Vanaf het moment van boeken gelden er 100% annulerings- en wijzigingskosten.

Sluit details
Skaftafell, IJsland
Het land van ijs en vuur
15-daagse rondreis IJsland
 • Rondreis
 • IJsland
 • IJsland
 • ontdek heel IJsland op eigen tempo
 • klaterende watervallen, bulderende geisers en prachtige natuur
 • inclusief retourvlucht met Icelandair of Transavia en autohuur
Per persoon vanaf € 2630,25 bij vertrek op 16-09-2019
Prijsdetails

Deze prijs is:

 • per persoon per 11-daagse rondreis
 • inclusief dossier-/reserveringskosten: € 20,- en calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • exclusief vliegtickets en autohuur

Verplichtte toeslagen ter plaatse te betalen:

 • toeristenbelasting
  In Italië mag de lokale overheid toeristenbelasting heffen. Tarieven variëren per gemeente en accommodatieclassificatie, van € 0,20 tot enkele euro’s per persoon per nacht (grote steden als Florence en Rome). Deze toeristenbelasting is niet inbegrepen in de prijs van de boeking en dient ter plaatse betaald te worden.

Bij reservering op te geven indien gewenst en te betalen (2019): 

 • halfpension 11-daagse rondreis: € 145,- per persoon (5 extra diners)
 • halfpension 13-daagse rondreis: € 200,- per persoon (7 extra diners)

Verlengen:

 • € 57,- per persoon per twee-/drie-/vierpersoonskamer per nacht: extra nacht in ieder hotel mogelijk (beschikbaarheid op aanvraag). Single kamer prijzen en beschikbaarheid op aanvraag.
Sluit details
Ga je mee naar het strandje ‘di Valle i Muria’ op het UNESCO-eiland Liparo?
Sicilia, an offer you can't refuse
11- of 13-daagse rondreis Sicilië
 • Rondreis
 • Italië
 • Sicilië
 • verblijf in karakteristieke hotels
 • inclusief boottocht Eolische en Egadische eilanden
 • 10% vroegboekkorting bij boeken tot minimaal 60 dagen voor aankomst
Per persoon vanaf € 730,35 bij vertrek op 11-10-2019

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven