7 tips voor een onvergetelijke vakantie in Beieren

7 tips voor een onvergetelijke vakantie in Beieren

Beieren typeert zich door afwisselende landschappen, knusse steden, werelderfgoed en een rijke historie. Wie naar Beieren op vakantie gaat, zal erachter komen dat Zuid-Duitsland veel in z’n mars heeft. Dwaal heerlijk rond door authentieke straatjes, fiets het avontuur tegemoet of stop met de auto als je een pareltje tegenkomt. Bekijk hieronder zeven tips voor een onvergetelijke vakantie in Beieren.

Tip 1: Ontdek het Beierse Woud

Wie een aantal vakantiedagen doorbrengt in Beieren mag het Beierse Woud niet overslaan. Ontdek de plek waar je één bent met de natuur, waar groene bossen het landschap tekenen en het magische zonlicht zorgt voor schilderachtige plaatjes. Wist je dat het Beierse Woud, een natuurgebied van Regensburg tot Passau, in 1970 het eerste nationaal park van Duitsland werd?

Op vakantie naar het Beierse Woud? Bekijk de 4-, 5- of 8-daags arrangement Landhotel Rosenberger *** en ga grenzeloos genieten in Beieren.

Tip 2: Toeren over de Duitse Alpenroute

Laat je betoveren door al het moois waar de Duitse Alpenroute je langs brengt. Stap in je auto voor 450 kilometer lang genieten van het zuiden van Beieren. Na iedere bocht is het een verrassing wat je tegenkomt, maar één ding is zeker: je kijkt je ogen uit! Van bergtoppen, heuvels en meren tot kastelen en kerken, de route biedt een goede mix tussen natuur en cultuur.

Wil je de Deutsche Alpenstrasse ontdekken? Bekijk 8-daagse rondreis Beieren.

Tip 3: Bezoek München

De hoofdstad van Beieren is München. Een heerlijke stad om te ontdekken! Hier vind je enerzijds historische elementen en bijzondere bouwstijlen en anderzijds bierkelders en markten met groenten en fruit. Doen: cultuur happen in de stad! Bezoek onder andere de Frauenkirche, Marienplatz en München Residenz. En sluit de dag in stijl af in een biergarten.

Zin om München en de omgeving te ontdekken? Bekijk de 7-daagse fietsvakantie meren rond München.

Tip 4: Bewonder de Romantische Strasse

De route van Würzburg naar Füssen wordt ook wel de Romantische Strasse genoemd. De middeleeuwse dorpjes en kastelen maken de Romantische Strasse een populaire, toeristische route door Duitsland. Liever wandelend of met de fiets op avontuur? Deze route kent ook wandel- en fietsroutes.

Wil je de Romantische Strasse beleven? Bekijk de 7- of 9-daagse rondreis Beieren.

Tip 5: Fiets langs de Altmühl en de Donau

Nederlanders houden van fietsen, maar Nederland is niet de enige plek waar je een goede fietstocht kunt maken. Natuurlijk kun je kiezen voor een fietstocht langs de Altmühl of de Donau, maar waarom kies je niet voor beide rivieren? Je valt ongetwijfeld van de ene in de andere verbazing, wat een wondere wereld!

Zin om Beieren per fiets te ontdekken? Bekijk de 8-daagse fietsvakantie Beieren.

Tip 6: Bekijk Regensburg

Regensburg is een middeleeuwse stad in Beieren die als UNESCO werelderfgoed gemarkeerd staat. Wat deze stad bijzonder maakt? Regensburg is één van de weinige middeleeuwse steden van Duitsland die na de Tweede Wereldoorlog in originele staat gebleven is. De Romeinse en Gotische architectuur die je hier terugvindt, is absoluut een bezoek waard.

Op vakantie naar Regensburg? Bekijk hier de 8- of 10-daagse rondreis door Zuid-Duitsland.

Tip 7: Beleef Bamberg

In Beieren staat niet alleen Regensburg op de lijst van UNESCO werelderfgoed. Ook Bamberg is hierop terug te vinden. De binnenstad van Bamberg bestaat uit het grootste, onbeschadigde, oude stadscentrum van Europa. De binnenstad die behouden is gebleven, bestaat uit drie historische delen, namelijk Bergstadt, Inselstadt en Gärtnerstadt. Bamberg staat niet alleen bekend om de rijke historie, deze stad is ook beroemd als bierstad. Vergeet daarom niet om een bierbrouwerij te bezoeken. Proost!

Wil je Bramberg van dichtbij zien? Bekijk de 8-daagse fietsvakantie Main: van Bamberg naar Aschaffenburg.