5x Dit is Andalusië

5x Dit is Andalusië

Andalusië: de meest zonnige en warmste regio van Spanje. Door de Spanjaarden ook wel Andalucía genoemd. De regio Andalusië leent zich goed om een rondreis te maken langs de prachtige bekende steden als Málaga, Sevilla, Granada en Córdoba. Andalusië staat ook bekend om het gebergte in Zuid-Spanje, de Sierra Nevada. Hier kun je bijna het hele jaar door skiën. Wil je na een ochtend actief skiën in de bergen opwarmen op het strand in Spanje? Geen probleem! Dit is allemaal mogelijk tijdens je vakantie in Andalusië. Binnen 3 uur kun je van de bergen naar het strand rijden. Laat ons je verrassen en overtuigen waarom een vakantie in Andalusië zeker de moeite waard is!

Werelderfgoed Unesco in Andalusië, bekijk Alhambra

5. Werelderfgoed Unesco in Andalusië: Alhambra

Alhambra in Andalusië: je waant je in het verleden bij een bezoek aan dit hoogtepunt van Spanje. In de buurt van de Spaanse stad Granada vind je het wereldberoemde ‘Alhambra’, één van de hoofdredenen dat mensen Andalusië bezoeken tijdens hun vakantie of rondreis. Dit eeuwenoude fort, ook wel bekend als ‘Het Rode Paleis’, is bekend over de hele wereld en wordt druk bezocht. Er zijn tal van oude bouwwerken te vinden in deze miniatuurstad die in de loop van de eeuwen in Spanje is ontstaan.

Vergeet ook zeker in Andalusië niet de bekende tuin ‘Generalife van Alhambra’ te bezoeken, een prachtige locatie om een mooie wandeling te maken. Om niet voor een teleurstelling te komen staan, is het slim om vooraf je entreeticket online te bestellen. Je wilt uiteraard niet dit Unesco Werelderfgoed pareltje missen wanneer je in Andalusië op vakantie bent.

Sevilla: de bruisende hoofdstad van Andalusië

4. Hoofdstad van Andalusië: Sevilla

Eén van de mooiste steden van Spanje is volgens vele mensen Sevilla (en tevens hoofdstad van Andalusië). Bezoek deze stad wanneer je een rondreis door Andalusië maakt. Ervaar de Arabische invloeden in de binnenstad, strompel door de smalle straatjes in het centrum en laat je onderdompelen in de Spaanse sfeer. Er zijn veel Moorse invloeden te vinden in de hoofdstad van Andalusië. Een goed voorbeeld hiervan is het Koninklijk Paleis van Sevilla, Alcázar.

Naast alle bezienswaardigheden die te bewonderen zijn in Andalusië, kun je ook heerlijk eten en drinken in Sevilla. Sherry is een veel gemaakt en gedronken drankje in Andalusië, maar zeker in de stad Sevilla. Samen met de vele tapasbars in de stad kun je niet anders dan heerlijk genieten van alle typisch Spaanse lekkernijen. Bijkomend voordeel, je kunt voor een leuke prijs uit eten gaan zonder dat de kwaliteit hierbij verloren gaat. Dat is fijn wanneer je in Spanje of Andalusië op vakantie bent!

Córdoba, historie en cultuur in Spanje

3. Córdoba, historie en cultuur in Spanje

Alhambra is net als Andalusië de historische binnenstad van Córdoba genoteerd op de Unesco Werelderfgoedlijst. Reden hiervoor is de goed bewaarde oude stad, de Nezquita kathedraal en alle cultuur die er te vinden is. Ontspan op één van de leuke pleintjes zoals ‘Plaza de las Tendillas’ waar je de heerlijke Spaanse lekkernijen kunt proeven, net zoals in Andalusië.

Een leuke tip voor je vakantie in vakantieland Spanje (en Andalusië): verken Córdoba per fiets. Je ziet de stad op deze manier van een hele andere kant! Een voordeel van deze prachtige oude stad is dat er nog geen massatoerisme is zoals in andere Spaanse steden als Sevilla, Malaga en Granada. De prijzen liggen hier ook iets lager. Wij raden je zeker aan om de stad te bezoeken tijdens een rondreis door Andalusië.

Andalusië: heerlijke temperaturen in Spanje

2. Zomers vakantieklimaat in Andalusië

Ben je op zoek naar een vrij zekere zonbestemming voor je vakantie of rondreis? Dan kun je Andalusië hoog op je vakantie lijstje zetten. Andalusië heeft een mediterraan klimaat wat inhoudt dat de zomers erg warm zijn en de winters mild met meer regen. De warmste regio van Andalusië is Córdoba. Een temperatuur van 40 graden is zomers geen uitzondering. Sevilla kent net zulke temperaturen in de zomer.

De winters in Andalusië zijn daarentegen milder met een gemiddelde temperatuur van 20 graden. Uitzondering hierop is de stad Granada in Andalusië. Hier kan zelfs sneeuw vallen! Dit is niet vreemd gezien het gebergte Sierra Nevada hier vlakbij is gelegen. Voor de zonaanbidder is Andalusië dus zeker een heerlijke omgeving om te verkennen tijdens een vakantie of rondreis.

Ronda, geschiedenis in Andalusië en Spanje

1. Ronda, geschiedenis in Andalusië

Wil je tijdens je vakantie in Andalusië één van de oudste steden van Spanje bezoeken? Dan moet je naar Ronda. Deze stad is goed te combineren met steden als Sevilla, Códoba en Málaga wanneer je een rondreis door Andalusië maakt. Ronda ligt in een prachtig berggebied 2500 meter boven de zeespiegel. Een must-see is de kloof ‘El Tajo’. Deze indrukwekkende kloof in Andalusië splitst de oude stad in tweeën en is verbonden door de brug ‘Puente Nuevo’. Hopelijk heb je geen hoogtevrees!

Het beste uitzicht over de stad Ronda in Andalusië heb je bij de ‘Jardines de Cuenca’. Deze tuinen vormen terrassen op verschillende niveaus. Er is genoeg te zien en te ontdekken in deze toeristische trekpleister. Daarom raden wij je aan Ronda op je vakantie checklist te noteren en deze zomer nog te bezoeken tijdens je vakantie in Andalusië.

Onze tips in Andalusië

Prijsdetails

Deze prijs is:

 • inclusief € 25,- dossier-/reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking, € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021)

Verplichte toeslagen ter plaatse te betalen:

 • toeristenbelasting in alle hotels (€): lokaal tarief

Annuleringsvoorwaarden vluchten (indien geboekt)
Vanaf het moment van boeken gelden er 100% annulerings- en wijzigingskosten op de vluchten.

 
Sluit details
Córdoba, Andalusië, Spanje
Onder de Spaanse zon
13-, 17- of 19-daagse rondreis Andalusië
 • Rondreis
 • Spanje
 • Andalusië
 • hotels op loopafstand van het centrum van Granada, Córdoba Sevilla en Málaga
 • bij 17 of 19-daagse reis strandafsluiting in La Herradura bij Nerja
 • ook inclusief vlucht en huurauto te boeken
Prijsdetails

Deze prijs is:

 • inclusief € 25,- dossier-/reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking, € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021)
Annuleringsvoorwaarden vluchten (indien geboekt)
Vanaf het moment van boeken gelden er 100% annulerings- en wijzigingskosten op de vluchten. Sluit details
Ontdek het sprookjesachtige Alhambra
Andalusië achter de schermen
8, 10 of 12-daagse rondreis Andalusië
 • Rondreis
 • Spanje
 • Andalusië
 • verblijf in charmehotels op prachtige plekken
 • inclusief twee verrassende proeverijen (ham en wijn)
 • ook inclusief vlucht en huurauto te boeken
Per persoon vanaf € 532,75 bij vertrek op 19-06-2021
Prijsdetails

Deze prijs is:

 • inclusief € 25,- dossier-/reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking, € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021)

Verplichte toeslagen ter plaatse te betalen:

 • waarborg (€) in de accommodaties in Granada

Bij reservering op te geven indien gewenst (gratis):

 • kinderbedje inclusief laken en dekentje in elke accommodatie: gratis
Annuleringsvoorwaarden vluchten (indien geboekt)
Vanaf het moment van boeken gelden er 100% annulerings- en wijzigingskosten op de vluchten. Sluit details
Granada, Andalusië, Spanje
Het kleurrijkste Spanje
11- of 15-daagse familierondreis Andalusië
 • Rondreis
 • Spanje
 • Andalusië
 • combinatie van mooi landelijk verblijf en hartje stad in Granada en Sevilla
 • verblijf in familiekamers en appartementen
 • perfecte uitvalsbasis om de stad, natuur en kust te ontdekken
Per persoon vanaf € 602,75 bij vertrek op 17-05-2021

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven