Hotelarrangement Drenthe

Geniet van alles wat de natuur te bieden heeft in het Nederlandse Drenthe

Hotelarrangement in Drenthe

Ontdek bijzondere natuurgebieden in eigen land

Schitterende natuurgebieden en een (pre)historisch verleden: met een hotelarrangement in Drenthe geniet je in eigen land van een heerlijke vakantie vol cultuur en natuur. Wandel door Nationaal Park Dwingelderveld of verken de Hondsrug per fiets. Verder is een hotelarrangement in Drenthe ook een prima uitvalsbasis voor uitstapjes naar hunebedden. In Kamp Westerbork leer je meer over de tragische geschiedenis van dit doorgangskamp uit de Tweede Wereldoorlog.

Onze hotelarrangement tips in Drenthe

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Bij een bezoek aan Drenthe hoort een tocht langs de hunebedden

Hotelarrangement in Drenthe: fiets- en wandeltochten langs de hunebedden

Liefhebbers van fiets- of wandelvakanties nemen een hotelarrangement in Drenthe als uitgangspunt om deze provincie vol natuurschoon en monumenten op een sportieve manier te verkennen. Bij een bezoek aan Drenthe hoort een tocht langs de hunebedden. Deze oudste monumenten van ons land liggen in een straal van 30 kilometer verspreid rond het dorp Borger. In Borger zelf staat het Hunebedcentrum waar je meer leert over deze mysterieuze grafkamers uit de steentijd. Met een hotelarrangement in Drenthe begin je ook helemaal uitgerust aan een fiets- of wandeltocht door Nationaal Park Dwingelderveld. In dit schitterende natuurgebied kom je van alles tegen: kleurige heidevelden, karakteristieke vennen, authentieke esdorpen en stuifzand. Breng vooral ook een bezoek aan Geopark de Hondsrug. Dit natuurgebied met hoge zandduinen en grafvelden is in de ijstijd ontstaan en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

De tragische geschiedenis van Kamp Westerbork

Drenthe heeft niet alleen een rijke prehistorische geschiedenis. De provincie speelde ook een tragische rol in de Tweede Wereldoorlog. Boek een hotelarrangement in Drenthe en breng een bezoek aan Kamp Westerbork. Dit kamp werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt als doorgangskamp voor Joden naar de vernietigingskampen. In het Herinneringscentrum leest u persoonlijke verhalen van betrokkenen.