5- of 8-daags Hotelarrangement Albergo La Palomba

Hotel La Palomba in Mondavio is een sfeervolle uitvalsbasis voor het ontdekken van Le Marche. Dit is het minder beroemde, maar prachtige zusje van Toscane, met een meer bescheiden karakter. Ontdek haar prachtige natuur, vele kunstschatten en middeleeuwse dorpjes!

  • overnachten net buiten de kasteelmuren in Mondavio
  • tussen de schitterende natuurgebieden van de Apennijnen en de schilderachtige kust
  • inclusief driegangenkeuzediners
Zoek & boekcode: 34992
Helaas
Deze reis is niet meer beschikbaar

Le Marche was eeuwenlang een vergeten uithoek van Italië en herbergt prachtige onontdekte schatten. Tussen de Apennijnen en de Adriatische zee, ligt deze verrassende streek met middeleeuwse dorpjes vol kunstschatten, heuvels die aan het begin van de zomer vol staan met zonnebloemen en enkele prachtige witte stranden met azuurblauw water, zoals die bij Numana. Zelfs de geliefde kunststeden zijn nog relatief rustig.

Mondavio, waar hotel La Palomba ligt, is een sfeervol middeleeuws stadje met haar eigen kasteel Rocca Roveresca. Dit is een van de ca 200 geselecteerde 'Borghi più belli d'Italia', de mooiste dorpjes van Italië, waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan.

Inbegrepen:

  • 4 of 7x overnachting met ontbijtbuffet
  • 4 of 7x driegangenkeuzediner
  • 1x bezichtiging minitheater Apollo, entree fort La Rocca met proeverij lokale kaas (Moldavio)
  • 1x lunch in Pesaro, restaurant La Guercia
  • 1x bezoek Cantina met uitleg productie wijn en olijfolie
  • live-tips ter plaatse (via WhatsApp)
  • CO2-compensatie

Huisdieren
Huisdieren zijn op aanvraag toegestaan.

Verlengen
Je kunt dit arrangement verlengen. Je kunt tijdens het boeken aangeven of je hier gebruik van wilt maken.

Omgeving
Op 40 km ligt het mooie Urbino, een ommuurde stad op 485 meter hoogte. Ze is naast Ascoli Piceno de belangrijkste kunststad van deze regio. Ooit was dit een van de meest beschaafde hoven van Europa! De hertogen van Montefeltro bouwden in de 15de eeuw het prachtige Palazzo Ducale. Het is een elegante en prettige stad om te verkennen. In museum Galleria Nazionale delle Marche zijn belangrijke werken te zien zijn van onder meer Rafaël en Titiaan. Het geboortehuis van Rafaël staat ook in Urbino, 'Casa Natale di Raffaello'. Een schitterend uitzicht over de stad heb je vanaf Fortezza Albornoz. Badplaats Pesaro heeft mooie villa's in art nouveau stijl en middeleeuwse kern, geboorteplaats componist Rossini (1792).
 
Voor een dagje natuur/cultuur is er Parco Naturale del Conero waar natuur en cultuur samenkomen. De Baia di Portonovo met Torre de Bosis en Fortino Napoleonico  was ooit een controlepost voor de  Adriatische zeevaart. Volg je de panoramische route del Conero naar Sirolo, parel van de Conero! Voor een stukje schitterend, uniek, berglandschap van de Apennijnen rijd je naar het Parco Naturale Regionale della Gola della Rossa e di Frasassi (50 km). De grotten van Frasassi zijn prachtig in hun soort. En voor de echte natuurliefhebber ligt iets verder (ca 150 km vaaf Mondavio) het sprookjesachtig mooie Parco Nazionale Sibillini. Misschien kom je wel Edelweiss tegen op de weides! In het park ligt het kristalheldere meer en geliefde wandelbestemming Lago di Pilato. Of bezoek je het middeleeuwse dorp Amandola in de bergen. Museo Antropogeografico in voormalig franciskanerklooster vertelt over de geschiedenis en tradities van de streek: legenden en flora en fauna van de Monti Sibillini. Er is een mooie wandeling van 2 uur naar Grot van de Sibille.

Reis je naar Le Marche in juli of augustus? Dan kun je genieten van het Macerata Opera Festival in Macerata.

Vanaf € 0,-

Check & Boek

-
+
-
+
gekozen datum
op aanvraag
beschikbaar
niet beschikbaar

prijzen zijn incl. reserverings/dossierkosten € 25,- en kosten Calamiteitenfonds € 2,50. Eventuele acties met kortingscode zijn nog niet verwerkt.